Oko 50% stanova na dan se tamo izdaje na crno. To su sve vlasnici koji željom da izbegnu plaćanje mizernog poreza gube mogućnost da prijavljuju svoje goste policiji. Procenat stanova koji se izdaju na crno na duži najam je mislim znatno veći. Ova garsonjera mi nije poznata sa Airbnb/Booking, mada priznajem da mnogo ređe pratim u poslednje vreme. Dakle, mogu i Poreska i turistička inspekcija da urade svoje, u saradnji sa BnVom, samo da ima volje. Tamo bar ima para da se naplate kazne.
FTO ne može ništa zato što nije FTO, to je moja poenta već godinama. Sa useljenjem cca 20 zgrada u narednih par godina nešto će morati da se promeni. Ne znam da li znaš da se stanari sve češće žale na majmune koji turiraju po Hercegovačkoj i Vudrou, tu za sada i BnV i policija ćute. Ove godine je to učestala pojava. Ponekad stane patrola u Vudrou ali to je smešno.
U Njujorku na Tajms skveru policija stoji sa mitraljezima non stop
, ne kažem da će to biti potrebno, ali velika gustina naseljenosti, veliki broj posetilaca, sigurno da će biti potrebe da se nešto menja u skorijoj budućnosti. Inače ćemo imati i meth laboratorije u zgradama.