Nezavisno od zlobnog komentara ovog u vezi lokala, pekara i diskonta...Pekare su odraz prostackog mentaliteta naroda. Nigde, ali nigde u Evropi narod ne jede hleb i jogurt za dorucak i rucak. To sto se u pekarama kod nas prodaje je u principu najobicnije testo u kom ima nesto malo sira ili neceg drugog. Ne kazem da ja ne ulazim u pekare i ne jedem to, ali to je ponekad, 1-2 puta mesecno najvise, u poslednje vreme se trudim cak ni toliko. I ne kazem da ne trebamo imati pekare, problem je sto osim pekara nema nista drugo gde bi moglo da se nesto pojede. I to nije vezano sa zivotnim standardom vec sa mentalitetom. U Rusiji, Ukrajini, Belorusiji gde su plate slicne nasim ili cak i nize, nema sanse da vidite pekare. Ako negde i postoji, to je pored nekog podzemnom prolaza, ili ispred ulaza u metro, obicno to drze Gruzini i Jermeni, i bukvalno samo veliku sirotinju mozete videti da kod njih nesto kupuje. Ekspres restorane imate svuda po centru grada, i tamo se puno ljudi hrani. U Srbiji znam za par ekspres restorana da je otvoreno, i nijedan nije radio dugo. Pekara nijedna nije bankrotirala.