Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=874328#p874328:3d0pgizs je napisao(la):
Kailan » Uto Avg 24, 2021 10:00 pm[/url]":3d0pgizs]Да ли би то заиста умањило гужву? Две главне предности мостова су што:

1. Задовољавају постојећу потребу
2. Смањују потребну раздаљину за прећи како би се та потреба задовољила

У односу на то се доноси одлука да ли је таква инвестиција финансијски исплати и да ли је вредна негативних ефеката (попут нпр. нарушавања визуре и аутомобилизације града).

Рецимо, ја сам апсолутно за повезивање Чукаричке падине и блока 45 (Др. Ивана рибара и Е-763) јер постоји потреба озбиљна потреба да се читав југоисток и североисток Београда повежу а то би уједно смањило скоро 10 километара за прећи од једног од та огромна два дела града до другог. По мени то је вредно и моста (иако бих много радије подржао предложени тунел).

Са друге стране, ово је предлог кривог аутомобилског моста, између два постојећа која су удаљена oко километар (од Савског удаљеног само једну улицу фактички) који би озбиљно оштетио визуру и био скуп а минимално уштедео времена јер се налази фактички одмах поред постојећег моста. Ако добро мерим уштеда би била максимално око километар.

Такође, ми смо пола улица у центру направили једносмернима да би направили контролисани ток јер мрежа паралелно пресечених, двосмерних путања повећава гужве услед укрштања праваца, ово иде у потпуно супротном правцу а ништа баш не решава. Пешачки мост негде и има смисла јер од моста на Ади до Савског моста баш и нема лаког начина за прелаз пешака са једне обале на другу (мада би и он кварио визуру и био упитно исплатив). Мени се овај предлог не свиђа баш, ај да имамо много пара за бацање и да је испод земље и некако али овако ми само делује као америчка аутомобилизација градова где се градови подређују колима што не да не смањује гужве већ их повећава

Sa mnogim stvarima se slažem. Ovo je bilo neko moje zapažanje kako bi mogao da se iskoristi Bul. ZĐ, koji je jedna od glavnih ulica na Novom BG-u, a ostala sasvim u zapećku. I svakako mislim da bi ovo bilo potencijalno rešenje tek ako bi se sigurno krenulo u realizaciju tunela Ekonomski-29., jer mislim da bi tek onda Stari Savski most bio zakrčen.
Ili da se sve ovo zaboravi, pa da se posle rekonstrukcije Stari most nekako poveže sa Bul. ZĐ, pošto sada, sa novobeogradske strane, nekako ne izbija nigde...
 
Овај мост булевар Зорана Ђинђића-Саваки трг би био градски мост, који би растеретио Бранков мост и Газелу, а тиме и Ушће, Бранкову улицу,Теразијски тунел као и Сава центар, Мостар, Аутокоманду и аутопут кроз град генерално, што је свакако бољитак који нам фали. Мост (или тунел) Чукаричка падина-Блок 45 би исто био користан, али би исти више био транзитни, попут моста Земун-Борча. Град би имао корист и од њега, али тренутно сам мост на Ади није оптерећен попут Газеле и Бранковог моста где долази до тоталног застоја принвећој гужви.
 
692 stana prodata u BNV u 2021. u samo ovih par zgrada!
(BW Quartet 2 I 4, BW Libera, BW Sole I BW Scala)

Koje ludilo! Svaka im cast. BW Quartet 3 se pusta u prodaju! 27. avgust. (23. zgrada u ponudi)

Bice zanimljivo videti kako ce da se odvija dinamika novih zgrada u buducnosti
ali ovim tempom ako nastave pustice 50tu zgradu u prodaju 2024. godine.
 
Sa obzirom da se dosta stanova kupuje radi zarade od izdavanja, tolika kolicina stanova ce svakako oboriti cene drasticno, previse ce se stanova izdavati, nemamo mi toliko zakupaca. Tako da svako ko misli da ovde kupi radi izdavanja neka razmisli da li ce mu biti isplativo za 5 godina.
 
Sve su to projekcije kao kad onaj koji je izašao sa berze tupi da će past. Hoće, ali onda će opet rasti

Samo nek prodaju šta prije i završe šta god. I smanje količinu prašine
 
Juriti pad i cekati pad dovodi do toga da godine prolaze cena raste i jeste onda jednom u 10-20-30-50 godina se desi neki stuc padne i onda opet cena raste. Bolje je jahati na talasu rasta i onda kad padne malo sacekas pa ponovo.

Beograd na vodi je izmdju ostalog i izgradjen na ovako jakom bull marketu u sektoru nekretnina!
 
Istina. Samo je pitanje kada uci u trziste? U bull fazi?

Bogati ljudi kazu - kad svi kupuju - prodaj. I obrnuto.
Beograd na vodi je izmdju ostalog i izgradjen na osnovu šišanja onih koji to ne znaju!
 
BW Quartet 3 je zgrada sa najvećim privatnim zelenim vrtom/igralištem za decu/prostoru za odmor u okviru čitavog našeg projekta a preko puta najlepše uređenog parka u gradu, Beogradskog parka. Ukratko, zgrada okružena zelenilom sa svih strana, sa ogromnim uređenim I oplemenjenim prostorom (44 ara) za bezbrižno uživanje I dečiju igru.

Zgrada BW Quartet 3 imaće 267 stanova različite strukture i to:
1. Stanovi sa 1 spavaćom sobom unutrašnje kvadrature 54 m2 i terasama prosečne površine 5 m2
2. Stanovi sa 1,5 spavaćom sobom unutrašnje kvadrature 67 m2 i terasama prosečne površine 5 m2
3. Stanovi sa 2 spavaće sobe unutrašnje kvadrature 80-87 m2 i terasama prosečne površine 6 m2
4. Stanovi sa 3 spavaće sobe unutrašnje kvadrature 110-144 m2 i terasama prosečne površine 7 m2
 

Prilozi

 • Screen Shot 2021-08-25 at 10.52.10 PM.png
  Screen Shot 2021-08-25 at 10.52.10 PM.png
  768,1 KB · Pregleda: 4.400
Прекјуче је на Променади од Резиденса до Бранковог моста баздило као никада до сада. Водостај је низак и на реци су уз обалу у дугачким и широким низовима плутали велики, чврсти комади садржаја канализације.

Било је толико неподношљиво да смо се у супротном смеру вратили улицама даље од Шеталишта.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=875622#p875622:2fqb7zj2 je napisao(la):
Саша » Sub Avg 28, 2021 11:07 pm[/url]":2fqb7zj2]Прекјуче је на Променади од Резиденса до Бранковог моста баздило као никада до сада. Водостај је низак и на реци су уз обалу у дугачким и широким низовима плутали велики, чврсти комади садржаја канализације.

Било је толико неподношљиво да смо се у супротном смеру вратили улицама даље од Шеталишта.
Beograd na (govnjivoj) vodi.
Nema para za prečistač.
 
Смрдело ? Цркла крава?
Најзад , и ја да се порадујем мало !
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=874819#p874819:13lt5e64 je napisao(la):
vradovic » 26 Aug 2021 09:54 am[/url]":13lt5e64]BW Quartet 3 je zgrada sa najvećim privatnim zelenim vrtom/igralištem za decu/prostoru za odmor u okviru čitavog našeg projekta a preko puta najlepše uređenog parka u gradu, Beogradskog parka. Ukratko, zgrada okružena zelenilom sa svih strana, sa ogromnim uređenim I oplemenjenim prostorom (44 ara) za bezbrižno uživanje I dečiju igru.

Zgrada BW Quartet 3 imaće 267 stanova različite strukture i to:
1. Stanovi sa 1 spavaćom sobom unutrašnje kvadrature 54 m2 i terasama prosečne površine 5 m2
2. Stanovi sa 1,5 spavaćom sobom unutrašnje kvadrature 67 m2 i terasama prosečne površine 5 m2
3. Stanovi sa 2 spavaće sobe unutrašnje kvadrature 80-87 m2 i terasama prosečne površine 6 m2
4. Stanovi sa 3 spavaće sobe unutrašnje kvadrature 110-144 m2 i terasama prosečne površine 7 m2
file.php

Nešto mi se ne čini da je baš zelenilo sa svih strana. Sa jedne strane Savska, a sa duge strane interna saobraćajnica (valjda je interna). Čini mi se da je mirnija varijanta Scala ili Sole(pogled u park). Tu nema nikakvih ulica između zgrade i parka, zgrada je bukvalno u parku - makar prema prikazu i renderu.
 
Kada smo već kod toga, evo juče slikano, gradilište Scale i Sole-a. Nisu neke slike, ali da se ne baci. Šta je ovo, prave podzemni park? :D
ship.jpg

Da li su ovo novi šipovi, ili je ovo od nekog objekta koji je tu ranije bio. Kapiram da su novi, ali kada ih ovako pogledam ne djeluju novo...

20210829_192612.jpg

20210829_192605.jpg

20210829_192602.jpg
 
Mogli bi da naprave podzemni prolaz koji ce povezivati stajaliste na Mostaru i ovaj deo.
 
Au sto je ruzno ovako dok ne srede.
Jedva cekam da vidim za 5 godina kada bude barem 30-40 zgrada gotovo sa sirokim bulevarima a drvece poraslo pa sve ozeleni!
Ima da bude prava oaza :).
 
То никад неће бити оаза, нити то дрвеће може за 5 година да се развије до те мере.
 
Za 5 godina ako se bude lepo zalivalo i odrzavalo drvece na ulicama u BNV ce biti solidne visine i dace pravu zeleniju sliku tom delu BG-a.
 
Malo je blam reći da će BNV imati zelenu sliku,a BNV zgrabio i susednu obalu reke u projektu, koja veze sa projektom nema, da bi ispunio minimalnu kvotu zelenih površina, umesto da imaju veći park u samom naselju
 
Bice drvoredi platana skoro u svakoj ulici. Sacekajmo da porastu pa onda osudjuj.
 
Simpatican primer kako su Finci u Temepereu rekonstruisali stare ložionice, koje su sad deo hotela i kongresnog centra.
 

Prilozi

 • a1.JPG
  a1.JPG
  156,7 KB · Pregleda: 1.168
 • a2.JPG
  a2.JPG
  131,2 KB · Pregleda: 1.164
 • a3.JPG
  a3.JPG
  113,7 KB · Pregleda: 1.156
Очекујмо неке кафиће и канцеларије и у нашој ложионици.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=876413#p876413:3ubfwuq4 je napisao(la):
vradovic » Sre Sep 01, 2021 4:12 am[/url]":3ubfwuq4]Bice drvoredi platana skoro u svakoj ulici. Sacekajmo da porastu pa onda osudjuj.

tacno, treba nam mnogo strpljenja.
 
wow, novo naselje "od nacionalnog značaja" se setilo da sadi drvorede u novim novcijatim ulicama. Zaista im treba dati medalju, nema šta
 
Vrh