Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Примећује се да кула почиње да се сужава гледано с ове стране; око шест поподне су мешалице и даље довозиле бетон и радници на последњем изграђеном спрату радили:

Ево још посла за Београд-воде:

С редовним одржавањем и мало правовремених поправки много шта би било боље како на овом сјајном шеталишту и зеленим површинама уз њега, тако и свуда:

Али, властима је важнија реклама:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758063#p758063:1ldsn2cg je napisao(la):
Дошљак » Ned Jul 19, 2020 1:58 am[/url]":1ldsn2cg]Можда планирају да пресаде та стабла што су на траси булевара?
Meni je to isto palo na pamet, ali se nisam usudio da napisem :) .

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758046#p758046:2u52742d je napisao(la):
Gazi Bengazi » Ned Jul 19, 2020 12:30 am[/url]":2u52742d]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757944#p757944:2u52742d je napisao(la):
Tikvica » Sub Jul 18, 2020 7:06 pm[/url]":2u52742d]
Čudna metoda,asfaltiraj pa seci za šaht.
Nije cudna, nego jedina ispravna. Mozda je nama cudna posto se ovde retko radi ispravno.

Bengazi,verovatno si u pravu nisam iz struke pa se ne razumem mada vidim da i oni iz struke te šahtove rade na različite načine.Ovde će iseći pa stavljati betonski venac,zalivati beton...@Gaga objasnio na drugoj temi.
Meni samo nije jasno jel mora sve to ispod kolovoza,zar ne može recimo ispod trotoara.I ako mora ispod kolovoza jel mora ovoliko šahtova,pa ova tri buduća šahta sa moje slike nema šanse da se omaše točkom.A to da se ovde retko radi ispravno to mi je sasvim jasno.

Ево још посла за Београд-воде:

Samo mala ispravka - za Dunav i Savu su zadužene Srbijavode koje u svom budžetu nemaju stavku čišćenja i uklanjanja otpada. Zato je pre neki dan Vesić organizovao par gradskih službi i Srbijavode da očiste malo priobalje kod Dorćola.

Što se tiče presađivanja drveća, mislim da Zelenilo nema tu mašinu, i čudi me kako se neko (Goran V) nije setio da je preskupo plati, stavi par hiljada evra u džep, i slika se par puta kako čuva drveće (sa obzirom da nekoga (Vesić G.) trenutno poistovećujemo sa svim sečama u Beogradu)

Obala u rasulu, đubre u gomilama, korito neuređeno i zatrpano muljem, kej razdrndan ko da su tenkovi prodirali preko njega.
Al bitno da se na travi nasipa ispisuju imena i zastave... :kafa:

Babuni misle da se ljubav prema domovini i Beogradu iskazuje kacenjem zastava na prozorima ili po travnjacima a ne kvalitetnim radom na polozaju koji zauzimaju (recimo zamenik gradonac) i za koji su placeni (mada im je to dzeparac)

Ove razje...ba..ne betonske klupe i ploce su "rucni rad" splavarskih kriminalaca. Naravno velki je doprinos opstinskih i gradskih komunalnih inspekcija koje nisu reagovale. Kombinacija olosa sa splavova i iz inspekcija.
U jos vecem obimu ce razlupati obalu od Brankovog do usca gde sada ordiniraju.
Kriminalci (rade sta hoce) i korumpirane cate (nista ne vide) upravljaju ovim gradom uz blagoslov onog na vrhu.

Има нешто дубоко трагикомично у прљавом приобаљу које се дословно распада а осветљено је агресивно сељачком лед расветом у боји државне заставе

патриотизам фак да

Патриоте, али на речима. Као и њихов политички отац.

Tруди који је уложен у сађење овог натписа је једнак труду потребном да се почисти смеће са обале и поправе изваљени блокови. Ово је чисто шминкање бубуљичавог лица.

Ti shvataš da Sava bukvalno svakog sata nanosi šut i smeće?
Shvataš da mora postojati sistem čišćenja priobalja koji funkioniše 24/7 da bi to ne našto ličilo?
Sad ovo da očistiš, za sat vremena može isto da izgleda pod malim vodostajima...

Realno ne razumem vas stvarno...

Значи треба да буде депонија ту? Постоје методе за скупљање смећа док још плута специјалним чамцима. И да, чишћење свуда треба да се обавља 24/7. Или је смеће ок докле год сијају украси на згради и цвеће формира натпис?

Naravno da ne.
Nije ok...

Ali ovde se mrlja i mesi i spinuje sve i svašta.
Smeće koje nanosi reka, obala koja se raspada i cveće.

Mogu da se složim da cveće tu i nije trebalo da se sadi jer je bilo preči stvari za sređivanje.

Ali šta je sa obalom?
Čemu slike obale u ovom kontekstu? Obale koja je zapuštena bukvalno još od momenta kada je izgrađena.
I sad ovi su krivi, jelte? Jesu krivi, nije došlo na red da se ovo sređuje. A doći će...vidite koliko stvari se radi po gradu, pa valjda će i ovo doći na red u jednom trenutku.

Šta, niste primetili kako je sređena suprotna obala, a znate kakva je bila ranije?
Ali, ne, to ćemo prećutati, ajde nađi neku novu rupu koja nije došla na red da prosipamo frustracije po vlasti.
Pa kad se ta rupa sredi, biće neka naredna.... i sve tako redom. Sedim za tastaturom i sviram po drugima.

E to mene nervira.
A što se tiče cveća, glupa je ideja, to je neki šaban iz gradskog zelenila hteo da se nekome dodvori.
Na kraju krajeva, sko je već napravljeno, nema veze, lepo je ispalo, a ja uvek volim da vidim tako nešto.

I ja kritikiujem BNV zbog pojedinih ruznih zgrada, uskog setalista, visina mi ne smeta ali je ruzno sto su sve zgrade iste visine, ali ne mogu da razumem kakav to covek treba da budes da ne priznas da se mnoge stvari menjaju na bolje. Nisam bio u Srbiji 7-8 meseci, gledam pre neki dan na instagramu fotografije za tag #kosancicevvenac, ne znam kako je uzivo, ali ono sto sam na slikama video je u rangu bilo kog evropskog starog grada. Do pre godinu dana BG nije imao nijednu okrecenu fasadu.

Мени је политика последње што ми смета у целој причи о БнВ. Али нема оправдања за сађење цвећа ако је подно њега распад од обалоутврде. А оба су у надлежности градских комуналних предузећа. Нема овде у критици никакве патологије већ здрава логика, проста, домаћинска.

Да ли би кречили зид који се распада или би га прво изглетовали?

И истина, нови булевари који се раде три године су глупост, у БнВ се ураде за годину и по. И превелики споменици су естетски промашај, а коцка која тоне су лош квалитет.

Да ли би кречио кућу недељу дана или месец дана? Да ли би био задовољан да ти се расклимају плочице у купатилу након недељу дана од постављања?

Koliko su ruzne ove zgrade Vista i ostale sto se grade kopi pejst, dzaba i ovo malo nade koje daju ove prve dve zgrade i soliter. Na ovim slikama je ruznoca i nezgranost tih zgrada bas uocljiva.

Deo offtopica je obrisan, vratimo se temi ;)

Volim ove padobrance koji vide 5 mojih , Došljakovih, Žeksovih, Perinih, Mikinih, Žikinih... postova gde kritikujemo jednu stvar, pa onda iz toga izvode zaključke kako smo mi od vajkada kritikovali sve što je ikad urađeno. Jer eto kao, ili mrzimo svoj narod, ili nas neko plaća da pljujemo svoju državu i vlast.

Ne pametujte i ne glumite pravednike i drvene advokate. Imate arhivirane postove svih nas na ovoj i na ovim drugim temama. I među njima ima itekako i hvala na račun nekih stvari kod Beograda na vodi. Neću da govorim u tuđe ime, ali što se mene tiče, ja sam već nekoliko puta rekao za projekat Beograd na vodi, još onda kad se komesar stf kačio za mene i moje postove u pokušajima da pravi raspravu ni iz čega jer bi mu bilo dosadno dok sedi dokon u kancelariji SO Grocka... dakle, moj stav je sledeći - naravno da je bolje nego što je bilo pre 10 godina. Ali to što je sveukupno bolje, što je manje zlo nego ono šipražje i deponije, ne znači da je savršeno. I ne znači da nemam pravo da komentarišem. A pogotovu ne znači da ćete vi i slični da mi određujete šta smem da kritikujem i koliko.

Takođe je interesantno kako ulećete samo na ove teme gde imate argumente da se vadite kako je ''bolje nego što je bilo''. Nisam video da ste tako uskakali na temi o Trgu kad se pokažu slike propale kaldrmetine. Ili na temi o Karađorđevoj. Ili na temi o ''Četiri bulevara''. Jer znate da biste tek tu dobili penal. Nego prođete ovde u patrolama, vidite kako se poreski obveznici - sram da ih bude - žale što se od njihovih para uređuje trava dok obala liči na Mogadiš... i onda držite slovo o čuvenom poštenju.

A najjača su mi ova dvojica istaknutih. Ovaj jedan što ovamo brani Vučićev Beograd na vodi a dobije napad anksioznosti kad god neko pomene da je Kosovo de facto završena priča i da je Vučićev zadatak da to saopšti narodu. I ovaj drugi što iz inostranstva zna bolje nego mi ovde kako napreduju radovi, koje se cene plaćaju za to, i šta jeste a šta nije u redu. Prosto ne znaš koji je objektivniji i informisaniji. :kafa:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758132#p758132:2v4nueu4 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 19 Jul 2020, 11:52[/url]":2v4nueu4]Obala u rasulu, đubre u gomilama, korito neuređeno i zatrpano muljem, kej razdrndan ko da su tenkovi prodirali preko njega.
Al bitno da se na travi nasipa ispisuju imena i zastave... :kafa:
To ti je Bender, vise neka simbolika i prikaz stvarne trenutne situacije u Srbiji. I odlicna je simbolika. Inace kad smo kod simbolike, jel rekao neko ovima da je lose postavljati drzavne simbole tako da svaka lutalica, pijanac ili neki namernik moze da se popi... i pos... po drzavnim simbolima? Mislim zastava se inace kaci na jarbol, uzviseno mesto, ne stavlja se na pod da mogu da je gaze, recimo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758788#p758788:1py4q39i je napisao(la):
Дошљак » Uto Jul 21, 2020 2:52 pm[/url]":1py4q39i]Мени је политика последње што ми смета у целој причи о БнВ. Али нема оправдања за сађење цвећа ако је подно њега распад од обалоутврде. А оба су у надлежности градских комуналних предузећа. Нема овде у критици никакве патологије већ здрава логика, проста, домаћинска.

Ti si manipulator. Prikazivanje laznih cinjenica je tipican metod manipulacije. To ti kaze neko ko je zavrsio kurseve protiv manipulacije.

Rekao si "нема оправдања за сађење цвећа ако је подно њега распад од обалоутврде."
Pravilno poredjenje bi bilo da li bi krecio zid ako se pored njega nalazi zid koji se raspada, a ne "Да ли би кречили зид који се распада или би га прво изглетовали? "

Kao sto rekoh, tipicna tehnika manipulacije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758876#p758876:2imaqaud je napisao(la):
DraganSt » Уто Јул 21, 2020 4:56 pm[/url]":2imaqaud]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758788#p758788:2imaqaud je napisao(la):
Дошљак » Uto Jul 21, 2020 2:52 pm[/url]":2imaqaud]Мени је политика последње што ми смета у целој причи о БнВ. Али нема оправдања за сађење цвећа ако је подно њега распад од обалоутврде. А оба су у надлежности градских комуналних предузећа. Нема овде у критици никакве патологије већ здрава логика, проста, домаћинска.

Ti si manipulator. Prikazivanje laznih cinjenica je tipican metod manipulacije. To ti kaze neko ko je zavrsio kurseve protiv manipulacije.

Rekao si "нема оправдања за сађење цвећа ако је подно њега распад од обалоутврде."
Pravilno poredjenje bi bilo da li bi krecio zid ako se pored njega nalazi zid koji se raspada, a ne "Да ли би кречили зид који се распада или би га прво изглетовали? "

Kao sto rekoh, tipicna tehnika manipulacije.
Хвала на титули манипулатора :)

Предлажем да се поред депоније у Винчи засади огроман цветни натпис Србија.

E moj Dosljak, bilo bi mnogo bolje da si predlozio nesto korisno I konstruktivno. Na primer da organizujemo peticiju da trazimo od Vucica da.se deponija izmesti, nije vazno gde, I da se Vinca detaljno arheoloski istrazi. Ti ne mozes ni da pretpostavis sta bi smo tamo sve nasli.

Izuzetno lepo i korisno bi bilo da se taj kej na ušću redovno održava, onda nikome ne bi smetali ovako uređeni travnjaci.

Evo dve sličice gradilišta, slikano sa mosta na Adi:

BW_2020-07-20_02.jpg

BW_2020-07-20_01.jpg

Vrh