1. Šta me briga za zapad? Čuveni argument, ima toga i na zapadu. Pa šta?
2. Na zapadu ima svega jer gotovo svaki centar grada je izgrađen u potpunosti ili gotovo u potpunosti pre 100,200...godina. Radi se o adaptiranim i renoviranim stanovima u zgradama koje su vekovima stare i koje su građene, kao i sami stanovi, po nekim drugim principima. Ne bi li danas, 2020.godina, 21.vek, trebali da pokažemo neki napredak i kada već gradimo novo, da to bude daleko humanije? Ne mogu novi stanovi da se porede sa nekim stanovima u nekoj stotinama godina staroj zgradi u centru Pariza. Tamo si srećan ako nađeš bilo šta jer je sve krcato, nema nadogradnji itd. Onda kad naiđeš, moraš i da platiš, nema puno mesta za izvoljevanjem, osim ako nemaš baš milione ili desetine miliona za stan. Ako je i novim zgradama tamo takva situacija, njihov problem.
3. Preterana je ta priča o lokaciji, jeste lepa i sve, ali nije ni Menhetn. Većina ljudi će sa prozora da vidi samo NBGD blokovi 2.0 solitere i da žive u kraju koji će da bude gradiliše decenijama. Po meni, ima i boljih lokacija u Beogradu, isto u centru ili blizini, isto se može naći i dobar pogled i nova zgrada...i potrošiti manje para.
4. Gotovo deceniju nam određena gospoda ispiraju mozak o nečemu neviđenom u regionu, o najekskluzivnijem, najmodernijem, naj sve... Isprali su mozak narodu sa tim, dobrim delom i sa time dobijali izbore... Moje je onda da imam pravo da kenjam o svakom detalju.