Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Zamisli das 280 000 za stan(toliko traze), a ovako ti je izgleda kupatilo :vops: Imao sam bolje kupatilo u garsonjeri koju sam iznajmljivao, i vece, ne salim se.

beograd-na-vodi-lux-nov-izuzetan-id-s13065-5425635330747-71790350661.jpg

Vista.

I pogled- zivim u 63.bloku na NBGD-u.

beograd-na-vodi-lux-nov-izuzetan-id-s13065-5425635330747-71790350658.jpg

Између Шеталишта и Задруге/Херцеговачке улице:

Између трасе бивше пруге и паркиралишта иза Саванове уклањају живу ограду:

Припрема се плац за Терасе:

.............................

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=706902#p706902:afejus98 je napisao(la):
Beki » 10 Феб 2020 03:42 am[/url]":afejus98]Zamisli das 280 000 za stan(toliko traze), a ovako ti je izgleda kupatilo :vops: Imao sam bolje kupatilo u garsonjeri koju sam iznajmljivao, i vece, ne salim se.

Ja ne znam da teraju ikog da kupuje, kod nas ljudi najvise vole da brinu o tudjim parama izgleda :).

Uostalom, ako neko da te pare za taj stan onda taj stan NJEMU vredi upravo toliko i to je prava cena, nema bolje.

Dobro, slazem se, sada je stan u oglasima i jasno se vidi sve kako izgleda i svako odlucuje sta ce sa svojim parama.

Vise mi je zao onih koji su kupovali unapred stanove, a dobili su stan u zgradi koja izgleda kao renovirana zgrada iz doba komunizma, gde i unutrasnjost nije nista impresivnija. A obecavano je nesto sasvim drugacije, nesto nevidjeno do sada na nasim podrucjima.

Tj.nije mi zao, ali ajde :)

Beki mogu ti naci milion primera na zapadu gde ljudi zive u mnogo gorem za te pare, ali im je bitna lokacija. Za te pare mogu otici na selo i izgraditi dvorac ali to nije smisao njihovog zivota.
To je kao da kazes prosecnom beogradjaninu koji se gura u 45m2 da proda stan i od tih para zivi na selu u kuci od 150m2.

1. Šta me briga za zapad? Čuveni argument, ima toga i na zapadu. Pa šta?

2. Na zapadu ima svega jer gotovo svaki centar grada je izgrađen u potpunosti ili gotovo u potpunosti pre 100,200...godina. Radi se o adaptiranim i renoviranim stanovima u zgradama koje su vekovima stare i koje su građene, kao i sami stanovi, po nekim drugim principima. Ne bi li danas, 2020.godina, 21.vek, trebali da pokažemo neki napredak i kada već gradimo novo, da to bude daleko humanije? Ne mogu novi stanovi da se porede sa nekim stanovima u nekoj stotinama godina staroj zgradi u centru Pariza. Tamo si srećan ako nađeš bilo šta jer je sve krcato, nema nadogradnji itd. Onda kad naiđeš, moraš i da platiš, nema puno mesta za izvoljevanjem, osim ako nemaš baš milione ili desetine miliona za stan. Ako je i novim zgradama tamo takva situacija, njihov problem.

3. Preterana je ta priča o lokaciji, jeste lepa i sve, ali nije ni Menhetn. Većina ljudi će sa prozora da vidi samo NBGD blokovi 2.0 solitere i da žive u kraju koji će da bude gradiliše decenijama. Po meni, ima i boljih lokacija u Beogradu, isto u centru ili blizini, isto se može naći i dobar pogled i nova zgrada...i potrošiti manje para.

4. Gotovo deceniju nam određena gospoda ispiraju mozak o nečemu neviđenom u regionu, o najekskluzivnijem, najmodernijem, naj sve... Isprali su mozak narodu sa tim, dobrim delom i sa time dobijali izbore... Moje je onda da imam pravo da kenjam o svakom detalju.

U prethodnom postu si rekao "Zamisli das 280 000 za stan(toliko traze), a ovako ti je izgleda kupatilo". Ja sam ti prosto odgovorio da ne moram nista da zamisljam, jer na realnim primerima na zapadu za koji smatramo da je moderan i ima moderne ljude, moze se videti mnogo gore...

Da li ja i ti mislimo da je lokacija dobra, to nema nikakvog znacaja, jer mi i onako necemo kupiti stan tu, dal bio 180.000 ili 280.000. A ako neko kupi za 280.000 znaci da je prepoznao neku vrednost u tom stanu, dal to bila lokacija ili nesto drugo.

Ako si dosao da "ke***" o svakom detalju koji mislis da ne valja, slobodno, mada ne mogu da kazem da razumem zasto te toliko pogadja kako ce necije kupatilo da izgleda i koliko su za to platili ?

Ne kenjam ja po ljudima koji su kupili to kupatilo nego po onima koji su ga napravili. Naravno, ne mislim na majstore.

Igore, nema cenzure na kenjanje :lol:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=706974#p706974:z5rkzqs5 je napisao(la):
Beki » 10 Feb 2020 12:37 pm[/url]":z5rkzqs5]Vista.

I pogled- zivim u 63.bloku na NBGD-u.
Zavisi od kvadrature koja je. Jednosobne su u izgradnji prodavali za 150k. Sasvim pristojan deal.
Trziste diktira uslove. Prodace se ako vredi ili se nece prodati ako ne vredi. Vrlo prosto. Po meni lokacija je extra i zesce perspektivna.

Ako je 2/2 i vise ja bi verovatno procenio da vredi toliko.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=706902#p706902:106j9akp je napisao(la):
Beki » Pon Feb 10, 2020 3:42 am[/url]":106j9akp]Zamisli das 280 000 za stan(toliko traze), a ovako ti je izgleda kupatilo :vops: Imao sam bolje kupatilo u garsonjeri koju sam iznajmljivao, i vece, ne salim se.

Da izuzmemo da je ovo samo jedno od 2 kupatila u tom stanu od 280k, zaista ima par objektivnih problema sa slikom koju si postavio a i sa samim kupatilom.

Prvo, prosto je neverovatno koliko su loše fotografije stanova u oglasima, čak i ovi što prodaju stanove za 500-600k u BWR nisu izdvojili 50-100 evra za profesionalnog fotografa.

Drugo, kupatila koja stoje uz vešernicu objektivno izgledaju skučena nama koji smo navikli da tu vidimo i veš mašinu. Imamo trend da se kuhinja, trpezarija, predsoblje i dnevna soba trpaju u jednu prostoriju zbog multi-praktičnosti i osećaja većeg prostora a na drugoj strani se u BnV kupatilo deli na 2 prostorije kako bi se veš mašina i mašina za sušenje izbacili iz kupatila. Pritom se gubi prostor u mnogim stanovima i na hodnik ispred tih prostorija tako da se od nekih potencijalnih 7-9m2 za kupatilo dobija nešto što je manje od 4m2... i onda neki stanari stave gigantske keramičke pločice od 2m2 preko ovih "originalnih" i još više smanje prostor :)

Treće, najgore u ovom kupatilu je ono što se ne vidi ni na jednoj slici.

Prvo, prosto je neverovatno koliko su loše fotografije stanova u oglasima, čak i ovi što prodaju stanove za 500-600k u BWR nisu izdvojili 50-100 evra za profesionalnog fotografa.
Ovo je i meni oduvek bilo nejasno. Kad otvoris USA oglase da ispada kao da je ne znam sta. Kad odes u San Franciscu na primer u stanu oni misevi na sve strane a homelessi oko ulaza. Dok u BWN imaju stan na tako ludilo mestu i ne mogu da odvoje da dovedu fotografa nego stavljaju fotografije sa mobilnim ono kako se kome cefnulo. Neverovatno.
(pojedinci su poceli da rade kako valja ali i dalje je show program).

Ovo kupatilo je po meni realno ok. Nije klase A ali nije ni kvadrat placen 10.000 eura kao u kuli nego 2.500e ili slicno. S obzirom na lokaciju to u opste nije tako mnogo. Jer se po BG i u starogradnji prodaju stanovi za toliko.

Molio bih da OP postavi URL do stana da bi mogli da utvrdimo i ostale karakteristike jer je ovako sve spekulacija.

Ako ovo kupatilo vredi 275k
https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... 1485508577

Onda ono kupatilo vredi 500k.

Ne odredjuje kupatilo cenu stana nego lokacija.

Na žalost. Kada bi ljudi realno gledali, veličina kupatila, kuhinje, raspored prostorija, okrenutost ka ulici ili dvorištu bi dosta uticali na cenu.

Kupatilo da se renovira ti je barem 3 hiljade evra i nedelju dana posla, isto tako i kuhinja, pa je tu i rušenje nekih zidova, štemanje za novu struju...

loše fotografije u oglasima nisu ograničene na BnV. ja sam tražila salonski stan i ljudi su bukvalno fotografisale metle, veš koji se suši, papuče... ne potrude se da skinu jakne sa stolica i papire sa stola pre fotografisanja. kao rezultat velika većina stanova izgleda milion puta bolje u prirodi nego u oglasima. kao sto je neko pomenuo u SAD je često suprotna situacija naročito npr. u NYC stanovi izgledaju mnogo veći nego sto jesu. možda je i ovo u BnV lepše u prirodi.

Ova rupetina od salonca skoro 3000 em2 i onda se cude sto ljudi kupuju novogradnju.

Stan je u takvom stanju jer je vracen restitucijom a nasljednici prodaju 99%
Imao sam prilike da udjem u salonski stan u kojem nista bas nista nije uradjeno od 1948 od kad su usli zasticeni stanari pito sam se kako su mogli tu da zive ...
Novi stari vlasnik je obio stan do cigle da bi ga vratio u normalno stanje...

Zasticeni stanari su najvece lenstine kojima je posle rata upala sekira u med. Nije ni za ocekivati da takvi ljudi vode brigu o mestu na kojem zive. To su ovi sto danas kukaju kako je kapitalizam los, jer su u socializmu ziveli od nerada.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=708011#p708011:1xhkhhju je napisao(la):
shadestudio » 13 Feb 2020 12:14 pm[/url]":1xhkhhju]Zasticeni stanari su najvece lenstine kojima je posle rata upala sekira u med. Nije ni za ocekivati da takvi ljudi vode brigu o mestu na kojem zive. To su ovi sto danas kukaju kako je kapitalizam los, jer su u socializmu ziveli od nerada.

Ne treba osudjivati mozda im upala sekira ali su i oni bili zrtve drpackog sistema predratnog kakav je i danas, nema nikakve razlike, osim sto je to bilo malo kontrolisanije bez stranog uticaja. Bede je bilo na sve strane, zivelo se ok u krugu dvojke i na dedinju, ostalo je bio sumrakovac bez perspektive. Nije neko lenj ako nije imao priliku, poznanstva, veze isto kao i danas, mozes da se trudis do mile volje cak i da imas ne znam kakvo zvanje ali leba nema ako nisi u vrhu sistema.

Ne moras da budes u vlasti da bi zaradio novac, bar danas internet pa nadjes posao spram znanja. Eto ja zivim od svog znanja, a poznajem svega par ljudi uglavnom iz iste oblasti. Mozda je u to vreme bilo drugacije, ali nije mi jasno kako ti zasticeni stanari kad je dosao novi sistem nisu za ceo zivot stvorili stan, nego su ostali celog zivota u tudjem. Znaci da je ipak do njih.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nP3iIZ7jtEk[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KjfWreC1mhI[/youtube]

U tom sistemu niko nije*******irao gde ce da zivi nego gde mu drzava obezbedi. S obzirom da je drzava uzimala od onih koji imaju previse, sirotinju je smestala tu i tamo ravnomerno svuda.

Vrh