Maketa na aerodromu nije "aktuelna", odnosno samo trenutna gradilišta su aktuelna. To se vidi po zgradama odmah pored Terasa - nemaju veze sa planiranim zatvorenim blokom koji smo videli na crtežima. Odavno se zna da menjaju deo po deo makete - kad su objavili BW Terraces, iščupali su ono što je tu bilo do tad i zalepili mali model bw terraces. Ja sam pitao ljude u prodajnom centru (gde je ista takva, samo malo veća maketa sa 3 para bliznakinja) zašto grade 3 identična para. Rekli su da se za te treće još ne zna da li će biti, ali da su ih stavili jer im je to bilo najbrže. Da li im veurjem? Ne preterano, ja mislim da će ipak biti 3 oćajna para blizanaca. Ali oni i dalje tvrde da se ne zna šta će biti u tom delu bloka, pa se ja i dalje potajno, naivno nadam da će ipak da se zaustavi na Arkadiji i Aurori. Ali u svakom slučaju, ne treba koristiti maketu kao apsolutno merilo, zato što je ona daleko najmanje precizna od svega. Inače generalno nemaju pojma kako će gotov projekat da izgleda i stalno menjaju, i to isto znamo. Samo pogledajte brošure za zgrade:
Ovo je iz prve, za BW Residences:
Pogledajte prilog 5
Zatim je u brošuri za Vistu Galerija progutala susedni blok:
Pogledajte prilog 4
Da bi se u sledećoj, brošuri za Parkview vratila:
Pogledajte prilog 3
U brošuri za Arkadiju dobijamo prvi prikaz bloka onako kako će zaista da izgleda:
Pogledajte prilog 2
Da bi Metropolitan zaboravio da taj blok postoji:
Pogledajte prilog 1
Moj omiljeni, ubedljivo, je ovaj render, koji je jedno vreme stajao na sajtu, gde je ceo blok gde su Arkadija i Aurora travnata površina, veća nego sam park, sa 2 dvokrilna ormara postavljena po sred bez ikakvog reda ili smisla:
Pritom stalno menjaju i kompozicije blokova, šta će kako da izgleda - video animacija se odavno ne poklapa ni sa čim. Prema tome, dok ne puste stanove u prodaju, ne treba verovati ničemu što se u okolini dešava. Znam da je malo redundantno reći to, ali hteo sam