Šta je novo?

Samoorganizovana kolektivna akcija oživljavanje zgrade Inex filma

BadMan

Intermediate
Učlanjen(a)
16.06.2010.
Poruke
438
Pohvaljen
119
Ekspedicija Inex film istražuje mogućnosti samoorganizovanja, solidarnosti i uradi sam životne filozofije u Beogradu s početka 21. veka. Ona okuplja pojedinace i organizacije kojima je neophodan prostor za rad i kulturnu produkciju a koje pored sopstvenog znanja i volje uglavnom ne raspoložu drugim resursima.

Objekat našeg osvajanja, teren raščišćavanja i prostor artikulacije naših potreba je zgrada Inex filma na Karaburmi. Ovaj objekat, nekada sedište velike firme koja se i sama bavila kulturnom produkcijom, već godinama propada. Naše aktivnosti u njemu su ujedno i poziv nadležnima da ozbiljnije shvate potrebu za prostorima za umetničko stvaralaštvo i druge neprofitne delatnosti.

Oživljavanje zgrade Inex filma se odvija kroz akcije čišćenja, sređivanja i oslikavanja prostora kao i kroz zajedničko organizovanje različitih kulturnih i drugih događaja. Svaka zainteresovana grupa ili pojedinac predlaže i realizuje sadržaje koji postaju deo kolektivnog napora da ovaj prostor preuredimo i osposobimo za stvaralaštvo i razmenu ideja i znanja. Svako je slobodan da se uključi!

Na linkovima su fotografije sa prethodnih dešavanja:
https://picasaweb.google.com/kontekstgalerija.tim/InexFilm?authkey=Gv1sRgCNv3hPz35Kna1gE#
http://www.flickr.com/photos/61863737@N02/
https://picasaweb.google.com/kurs.org/EkspedicijaInexFilm#

Video zapis sa jednog od događaja:
http://www.youtube.com/watch?v=58J-7XL0hJs

Bacite pogled i na:
http://www.facebook.com/InexFilm
 
Pitanje tj molba moze karta da vidim gdje se tacno nalazi.Slike su super drago mi je da se nesto desava toliko ima zapustenih prostora to je nevjerovatno.Nego jeste li provjerili ko je vlasnik da vam se nedesi da fino ocistite sreditie i onda dodje vlasnik na gotovo i izbaci vas :vops: bilo je slucajeva
 
mapa_inex-film.jpg


Što se tiče vlasništva - propala je privatizacija pre koju godinu, sad je u procesu "restrukturiranja".
 
Jbt, produženi mikser festival, cela ekipa je tu, želim
 
Danas ću u 13h na tu neku Komikaze radionicu gde će da ocrtavaju zidove, pa da vidim da se pridružim i u subotu.

Ove slike što sam gledao, sanjao sam te ljude noćas, to je znak
 
U okviru Ekspedicije InexFIlm nastavljamo tamo gde smo stali prošli put!

Program počinje od 14h i traje sve do 20h

U ovoj trećoj po redu kolektivnoj akciji upotrebe, sada više ne toliko napuštene zgrade Inex Filma, najavljujemo sledeći repertoar:

Od 14h počinje:

Off Mikro Festival - poetski filmovi
Izbor poetskih filmova sa prvog i drugog Mikro festivala amaterskog filma
Organizacija: Mikro Art

Mikro galerija
Strašne igračke za veliku decu, autor: Mala Mira
Pejzaži, autor: Milica Stefanović
Organizacija: Mikro Art

Mali sajam lepih rukotvorina Harmony
Najava specijalnog festivalskog izdanja
Organizacija: Mikro Art

Oslikavanje zidova:
Dečko koja obećava
Wunste & DKO

U 17h počinje:

Inex Film Revisited : Oktoberfest
Projekcija filma Oktoberfest
Organizacija: Ivan Velisavljević

U 19h počinje:

Off Pesničenje: pesme osvajanja
Specijalno izdanje Pesničenja u Inex Filmu
Organizacija: Pesničenje

Muzika:

DJ setovi

14-17 DJ Chakal & Igor Veljković
17-18 Coa Smor+
18-19 DJ iznenađenja

+ ozbiljan šank
+ najozbiljnija klopa


Mapa lokacije: http://www.seecult.org/files/mapa_inex-film.jpg


<<<<<<<<< >>>>>>>>


Off Pesničenje: pesme osvajanja (Velika sala)
Tematsko izdanje Pesničenja posvećeno osvajanju: prostornom, ljubavnom, filozofskom, estetskom, svakom…

Nastupaju:
Đorđe Ilić
Filip Zarić
Ljilja Ilić
Dunavski Buzukije
Bata Kara-Pešić
Dragan Živković
Nebojša Despotović
Darko Lukić
Ivan Velisavljević
Ivana Bogicevi
Coa Smor

Off Mikro Festival - poetski filmovi (Bioskop)
Izbor poetskih filmova sa prvog i drugog Mikro festivala amaterskog filma
Organizacija: Mikro Art

Mikro festivala amaterskog filma prikazuje kratke amaterske, art i trash filmove, a učešće mogu uzeti i profesionalni filmski i video autori. Ovog puta biće prikazan izbor filmova koji imaju jasnu poetsku vokaciju. Više na http://www.mikroart.rs/

Mikro galerija
Strašne igračke za veliku decu, autor: Mala Mira
Pejzaži, autor: Milica Stefanović
Organizacija: Mikro Art

Strašne igračke za veliku decu
Autor: Mala Mira

O meni: ja sam Mala Mira, student scenografije i volim lutke. To je dovoljno o meni. O lutkama: to su strašne igračke za veliku decu, nisu dozvoljene deci ispod 20 godina iako ih moj sin obožava,a on ima 3 godine. Ma sta da pišem! Ja više volim da lutke same izazovu emociju kod ljudi i da one pričaju,a ja samo da pravim. Vidimo se u subotu, pozdrav!

Pejzaži
Autor: Milica Stefanović

Likovni zapisi bave se reakcijom čoveka na komunikaciju sa samim sobom i drugima. Komunikacija ima pozitivan I negativan karakter, ali je pre svega iskrena. Zapisi govore o doživljaju i osećanju koje je umetnik u određenom trenutku iskusio, a koji su artikulisani vizuelnim sredstvima i manifestovani u obliku pejzaža. Oni su prezentovani posmatraču s namerom da, kroz identifikaciju ili osporavanje, prema njima uspostavi kritički odnos.

Inex Film Revisited: Okotoberfest (Bioskop)
Projekcija filma Oktoberfest
Organizacija: Ivan Velisavljević

Započinjemo ciklus projekcija i razgovora o filmskoj produkciji Inex Filma, projekcijom filma Oktoberfest iz 1987. Više o filmu na http://www.imdb.com/title/tt0180882/

Mali sajam lepih rukotvorina Harmony (Velika sala, kod ulaza)
Najava specijalnog festivalskog izdanja
Organizacija: Mikro Art

Mali sajam lepih rukotvorina Harmony predstaviće u Inex Filmu svoje specijalno festivalsko izdanje, koje će biti održano u subotu 2. jula, na jednom od najlepših beogradskih platoa - Terazije br. 30-32 u neposrednoj blizini hotela Moskva i Terezijske česme, tzv. plato Srbijateksa.

Pored velikog broja izlagača i nekoliko koncerata koji će se tog dana održati, značajna novina u odnosu na prethodne sajmove jeste obezbeđen otkup radova umetnika u svrhu dalje prodaje u Srbijateksovim prodavnicama. Sve detalje saznajte na linku http://www.facebook.com/event.php?eid=188616711187273

Oslikavanje zidova

Dečko koja obećava: “Recimo da je to grafit sa ne toliko klasičnom formom, bliži je stripu ili ilustraciji i jedan element je skinut sa novčanice, tako da sam reciklirao neki stari grafički pristup. Obožavam ogromne ilustracije, a sprej i kreč su savršeni za izvedbu istih, tako da su mi svi grafiti u tom stilu. Stripovi su dosta uticali na takav stil. A ja eto crtam, slikam, grafitiram, garim skate i gotivim pacove…”

Wunste & DKO: Karaburmska banda grafitaša!

Više informacija o celoj akciji na: http://www.facebook.com/InexFilm
 
@BadMan wrote: Ekspedicija Inex film istražuje mogućnosti samoorganizovanja, solidarnosti i uradi sam životne filozofije u Beogradu s početka 21. veka.


Evo +1 :)
Fino, a mogao bi da okaciš samo poneku sličicu koja sigurno pokazuje urbani pečat tog gore napisanog. :)
Fb je Fb ali BB je BB :)
 
Provedite ugodno nedeljno popodne 3.7. u InexFilm-u!
Ovoga puta - očekuje vas:

18h Razgovor o Inex filmu

Sa nekadašnjom glumačkom zvezdom jugoslovenskog filma Vojom Mirićem (Službeni položaj, Tri, Derviš i smrt, Valter brani Sarajevo, Otpisani...), koji je bio direktor Inex filma od 1985. godine, njegovim tadašnjim pomoćnikom adv. Srećkom Kopilovićem i filmskim autorima koji su svoje prve filmove snimili za Inex film, razgovaramo na temu uspona i pada ove filmske kuće.

Razmatraćemo načine proizvodnje i finansiranja filmova s kraja osamdesetih, kreativne domete naslova snimljenih za Inex, od Buba u glavi Miše Radivojevića, preko komercijalnih uspeha Užičke republike i Balkan ekspresa, do kultnih Oktoberfesta, Bala na vodi i Tri letnja dana, i pričaćemo anegdote iz života jednog društvenog producentskog preduzeća u doba socijalizma.

Ideja ovog razgovora je da oživi priču o istoriji Inex filma i filmske produkcije u doba SFRJ, naročito o razlozima propasti društvenih filmskih preduzeća tokom 1990-ih. Osim toga, želimo da saznamo više o kreativnom radu u zgradi Inex filma u vreme pre nego što je ona napuštena i ruinirana.
Organizacija: Ivan Velisavljević

19h Promocija EkoLog projekta

EkoLog, na internet adresi www.el.rs, je interaktivna platforma koja ukazuje na probleme zagađivanja životne sredine i odgovornosti nadležnih institucija, omogućavajući svakome da se uključi u mapiranje i diskusiju o ekološkim problemima.

EkoLog omogućava pojedincu ili udruženju da na jednostavan način geografski mapira i dokumentuje potencijalne i postojeće ekološke probleme, detaljnije odredi njihov karakter i svrsta ih u jednu od ponuđenih kategorija. Svaki posetilac može i da komentariše i postavlja snimke i linkove o već postojećim unosima.

U okviru promocije biće održana prezentacija projekta, a odmah zatim, svako od zainteresovanih će moći da na licu mesta isproba korišćenje softvera i postavi članovima EkoLog tima odgovarajuća pitanja.

+ Podmladak udruženja pejzažnih arhitekata - PUPA
Izložba „Zelena t(e)rasa“

Izložba je rezultat radionice održane na Šumarskom fakultetu u Beogradu na temu uredjenja krovnih vrtova u Beogradu.
Predviđeno je da izložba, koliko god je to moguće, bude interaktivna. Cilj je da se posetiocima, tj. građanima grada Beograda, pruži mogućnost da se upoznaju sa benefitima ozelenjavanja krovova visokourbanizovanih struktura kao i da iskažu svoje mišljenje o ovoj temi. Sa druge strane, PUPA želi da upozna javnost sa svim aspektima delovanja pejzažne arhitekture kao struke i sa time koliki je njen značaj kod stručnog i čovekomernog planiranja savremenih gradova.
Radionicu i izložbu je organizovao Podmladka udruženja pejzažnih arhitekata - PUPA, uz podršku Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije UPAS i Šumarskog fakulteta u Beogradu.

+ Mikro galerija
Strašne igračke za veliku decu, autor: Mala Mira
Pejzaži, autor: Milica Stefanović
Organizacija: Mikro Art

+ IZLOŽBA FOTOGRAFIJA: NEMESTO DOGAĐAJA
Autorka: Iva Čukić

+ Galerija 8 radova
Organizacija: KURS udruženje

+ Prodaja novog broja časopisa LiceUlice

Pored ovoga uživaćete u DJ set-u
Zoot&Sol [indie.electric.pop]
Sol&Zoot [electro.disco.hop]

Vidimo se!
 
Očistimo InexFilm!


Pozivamo Vas na radnu akciju čišćenja zgrade InexFilm-a u subotu 16. jula od 16h!
 
ЈТ, ШТА сам пропустио док сам био у Београду! А ја мислио да сам толико тога видео и урадио...

Свим овим младим људима, а позивам и старије и старе да се укључе, желим свеколике успехе и свако добро!

И једно ОГРОМНО ХВАЛА! Ви, децо, показујете целом друштву како нема ништа од кукања и чекања да ови рекеташи на власти нешто покрену, они раде само оно у шта могу да се уграде.

На НАМА је (мање више) СВЕ. И да очистимо запуштене зграде и дворишта, и да покренемо и овакве културне иницијативе, а онда је само један корак да у неком пропалом предузећу људи кажу, ма доста чекања и очекивања да нешто падне са неба, хајде да узмемо ствари у своје руке и нешто РАДИМО.

А кад схватимо да нам рекеташи и корумпирана власт и не требају и боље да се не мешају у неке ствари у привреди, култури, заштити околине, тек онда ћемо имати шансе и да их сведемо на праву меру, а и да их дисциплинујемо и међу њима одвојимо жито од кукоља. Ништа без активног и агилног грађанства, БРАВО, БРАВО, БРАВО!
 
Danas druženje od 18h, pa ako ste slobodni svratite do Višnjičke 76!
 
Necu navratiti ali podrska.

Cuh nocas dok sam bio kod prijatelja neke momke da pricaju ispred zgrade,jedan pomenu neku volontersku radnu akciju kod Ada Huje,ali bez piva.Popularizovali ste se :kk:
 
E strava! Pravimo uskoro opet nešto, javljam na vreme! Pozdrav
 
Jbg, ljuljnula kiša, a hteo sam da navratim da iščekiram šta se dešava... javi kad bude još nešto!
 
Priprema se nedelja (17. do 24. septembra) puna zanimljivih dešavanja, uskoro više informacija!
 
Vrh