Šta je novo?

Ruzveltova ulica i Mije Kovacevica

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=489654#p489654:hwbyfg7q je napisao(la):
astrodule » November 5th, 2017, 8:40 pm[/url]":hwbyfg7q]Ako celom dužinom postoji 5 traka, onda je trebalo da bude 2+2 + bici trake sa strane.
Neizvodljivo , obzirom na to da su tramvajske baštice na krajevima ulica.

Sada jeste neizvodljivo, ali moglo je da se tako planira. Ili da se tramvajska baštica proglasi za žutu traku, pa pored bici traka.

Siguran sam da bi Danci to znali da urade kako treba. Ovako smo dobili prilično neupotrebljivu bici stazu.

Kao što reče @dzonihsv potrebno je da se prebacimo na bici trake, a ne da forsiramo bici staze.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=489654#p489654:2fxv4kui je napisao(la):
astrodule » Ned Nov 05, 2017 8:40 pm[/url]":2fxv4kui]

Ako celom dužinom postoji 5 traka, onda je trebalo da bude 2+2 + bici trake sa strane.

na ovo sam čekao. to se jednostavno neće desiti. mislim hoće, onda kada država prestane da se meša u sve i svašta, a ponajviše u to kako nam "samo želi dobro (od nas samih)". ovo što si napisao je, po mom mišljenju, odlika odgovorne gradske vlasti, i jednog poptunog novog koncepta vođenja države.

voleo bih da doživim taj dan da se na BG hronici kaže da je "zbog ograničenih javnih, prirodnih resursa država u skladu sa svojom osnovnom ulogom izvršila preraspodelu istih i umesto 5 traka sada imamo 2 + 2 + bici".

ovako ostaje gorak ukus u ustima da "biciklisti imaju više nego što su u modernoj srpskoj istoriji ikada imali".

Po meni loš projekat. Potreba da se na silu ubaci bici staza je kontraproduktivna.Ponovicu ponovo: ne krade se od pesaka da bi se posto poto ugurala bici staza.To stvara konflikte na relaciji pešak -biciklista.Ovako kako su je na kraju izveli je smor za voznju retko ko ce je koristiti, sici ce na kolovoz.Popularizacija komutiranja bickklom mora da podrazumeva infrastrukturu privlacnu za koriscenje.
Ovde su mogli da stave tramvaj u sredinu, po jednu traku za svaki smer motornog saobracaja i po bici traku na kolovozu denivelisano od pesaka.... E sad mogli su a zasto nisu....treba pitati projektanta sta je imao u projektnom zadatku.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=489714#p489714:3pugwxc7 je napisao(la):
aleksandar.oy » 06 Nov 2017 12:48 am[/url]":3pugwxc7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=489654#p489654:3pugwxc7 je napisao(la):
astrodule » Ned Nov 05, 2017 8:40 pm[/url]":3pugwxc7]

Ako celom dužinom postoji 5 traka, onda je trebalo da bude 2+2 + bici trake sa strane.

na ovo sam čekao. to se jednostavno neće desiti. mislim hoće, onda kada država prestane da se meša u sve i svašta, a ponajviše u to kako nam "samo želi dobro (od nas samih)". ovo što si napisao je, po mom mišljenju, odlika odgovorne gradske vlasti, i jednog poptunog novog koncepta vođenja države.

voleo bih da doživim taj dan da se na BG hronici kaže da je "zbog ograničenih javnih, prirodnih resursa država u skladu sa svojom osnovnom ulogom izvršila preraspodelu istih i umesto 5 traka sada imamo 2 + 2 + bici".

ovako ostaje gorak ukus u ustima da "biciklisti imaju više nego što su u modernoj srpskoj istoriji ikada imali".

Aleksandre, ironija u tvom postu je fenomenalna! :wink:

Pažnja pažnja daje se na znanje.
CAFko viđen jutros kako testira šine u Ruzveltovoj.
Hvala na pažnji :sesir:

Opaaa! :)
U to ime ostaje da se nadamo da će ga neko "spot"-ovati i u Bulevaru Oslobođenja.

Prošao sam ponovo kroz ulicu, ono sa bici stazom je sumanuto. Prvo se prekida kod stanice preko puta AMS-a, a onda se ponovo prekida pre nadvožnjaka gde se nalazi radnja za mobilne telefone i roletne koje su spuštene u zemlju. Totalna smejurija.

Pa neka vozi Siniša takvom stazom, i tako mu je to usput do Oaze gde ima par stanova i tri pištolja.

Šteta što nije formiran drvored kad se već radi...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=490263#p490263:3b6vp76g je napisao(la):
vucko » 08 Nov 2017 07:55 am[/url]":3b6vp76g]Prošao sam ponovo kroz ulicu, ono sa bici stazom je sumanuto. Prvo se prekida kod stanice preko puta AMS-a, a onda se ponovo prekida pre nadvožnjaka gde se nalazi radnja za mobilne telefone i roletne koje su spuštene u zemlju. Totalna smejurija.

dva stuba koja sam spomenuo, a koja se nalaze na sred trotoara iza stajališta kod AMSS su ustvari znaci za prekid staze :laugh: i to prekid od par metara (koliko je široka nadstrešnica) i ponovo nastavak "staze".. znači, siđeš, prošetaš ta 3,4m i sedneš ponovo haha

dobijamo trotoar koji ujedno služi i kao neka nevidljiva biciklistička staza, a nigde taktilnih ploča (izuzev kod pešačkog)... ovo je samo po sebi strahota, a kamoli to što od drvoreda nema ništa :violina: takođe sam danas video kako mešaju beton na tek uglavljenim granitnim pločama da bi betonirali oko šahte.. sama ulica uopšte ne deluje novo zajvaljujući neravninama i već ispucalom betonu i uopšte amaterski odrađenim poslom, estetski nikako ne deluje sveže i novo

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=490876#p490876:mojtv8sk je napisao(la):
ocelot » November 9th, 2017, 10:13 pm[/url]":mojtv8sk]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=490263#p490263:mojtv8sk je napisao(la):
vucko » 08 Nov 2017 07:55 am[/url]":mojtv8sk]Prošao sam ponovo kroz ulicu, ono sa bici stazom je sumanuto. Prvo se prekida kod stanice preko puta AMS-a, a onda se ponovo prekida pre nadvožnjaka gde se nalazi radnja za mobilne telefone i roletne koje su spuštene u zemlju. Totalna smejurija.
Dva stuba koja sam spomenuo, a koja se nalaze na sred trotoara iza stajališta kod AMSS su ustvari znaci za prekid staze :laugh: i to prekid od par metara (koliko je široka nadstrešnica) i ponovo nastavak "staze".. znači, siđeš, prošetaš ta 3,4m i sedneš ponovo haha
Samo se ti smej , ali ako tuda prođeš biciklom , ima da ti naplate kaznu. pre par godina , neki mladić vozio bicikl biciklističkom stazom duž Savskog keja , i spustio se niz kosinu koja povezuje stazu sa okretnicom (blok 45). Policajac je stajao u blizini i napisao mu kaznu jer je vozio bicikl van staze , uprkos tome što je odmah pošto se spustio na okretnicu , sišao sa njega.

Pa po osnovu toga što je vozio van biciklističke staze. Mislim da sam bio jasan u prvom postu. Čini mi se da sam negde pročitao da i za vožnju bicikla po biciklističkoj stazi postoji zakon. A što je najluđe , imamo gomilu biciklističkih staza , ali ne i biciklističku mrežu. Inače , i kod Prokopa je napravljena ista ovakva glupost , gde staza prestaje kod nadvožnjaka , a nastavlja se posle uključenja saobraćajnice u Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića.

Tj, preciznije, vozio je bicikl na trotoaru, a to se ne sme.
Bicikl sme da se vozi samo po bicu stazi / traci ili po ulici ako nema staze / trake.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Izvinjavam se za sumrak ali vidi se da je ulica vec 99% gotova. Ostalo je samo parce trotoara da se zavrsi. Pokusao sam da uhvatim sve prekide bici staze al onda je zaista pao mrak:)

1d397ce59b4b875161a9e0512223fda4.jpg
aa587fd24942e1fcd48c57a71402fcd6.jpg
2470eb9289b21907de0c78b67688495f.jpg
3502aa1a1a5bbe6d94020123a01baed9.jpg
6bc794b834bd03c3001e089006f8a7a7.jpg
57692eed53917d5a0ad4179083090ba1.jpg
f08c473aac94cf2917912b7d7db5df71.jpg
9e1436d3a5721f4ed5a344333138a159.jpg
009f0e8a47614ffdbfc3a41dff66ac2d.jpg
7f35d3a2234516822245fa59aba84581.jpg
a6be7ba644f245a246be0a311ab29047.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Linije bijele izmedju saob traka uradjene su da budu hrapave ne izgleda lose
Taktilnih ploca za invalide nema
Kod hotela holidej inn nije trebalo praviti prekid bic staze ima dovoljno mjesta

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=491382#p491382:n8eun5jj je napisao(la):
Bulbulderac17 » Danas, , 17:12[/url]":n8eun5jj]Izvinjavam se za sumrak ali vidi se da je ulica vec 99% gotova. Ostalo je samo parce trotoara da se zavrsi. Pokusao sam da uhvatim sve prekide bici staze al onda je zaista pao mrak:)
B2Jnio9.jpg

9SqnYJO.gif

Komentar na Blicu na neku vest

Pre neki dan kod vuka idem iz dimitrija tucovica, desno gde se ukljucuje na ruzveltovu nema barijere, rekoh otvorili ulicu, iza mene jos 3 auta krenula. Stanem gore, vidim sve raskopano. Sviram tamo onom sto nadgleda pitam dal mogu da prodjem, on okrenu pogled. Izadjem i lepo ga pitam sta se desava a on kao pa vidis da se radi. Ja ga pitam a gde je dole znak da ne moze da se prodje, kaze sklonili smo ga jer je dosao kamion sa peskom. Pa sto ga niste vratili strucnjace, i eto tako se gine, sreca pa se tu ne vozi brzo. Niko ne odgovara i svakoga briga za to jer nema odgovornosti.

Ruzveltova sinoć. Sada se koristi kao šetalište. Ne mogu da se otmem utisku koliko dobro i humano izgleda ulica bez automobila. Zamišljam neku utopističku budućnost u kojoj će se ulice vratiti ljudima i biti mjesta na kojima će se moći uživati, djeca igrati a sve to bez pretnje po život i zdravlje koju predstavljaju današnji automobili. Ovo kažem kao neko ko danas ne može bez svoje limene kutije u kojoj svakodnevno doživi gomilu stresa.

Јесу ли ово стручњаци преко блата исцртали линију? (доњи десни угао слике) :shock: :o
Ако јесу, шта рећи, не мрзи нас нико колико смо одвратни сами према себи.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=491877#p491877:3awxuaf2 je napisao(la):
filozof » Pon Nov 13, 2017 12:25 pm[/url]":3awxuaf2]
file.php

Vrh