Šta je novo?

Ruglo u bloku 3 (Novi Beograd)

Durbovnizacija,zapamticu taj izraz,jer mislim da cu imati razlog da ga cesto koristim ubuduce.

Urbanista":2d57rg0o je napisao(la):
Majko moja, koliko je to ruglo! Skoro svaki dan prolazim pored nje i sve više mi muka kad je pogledam!

Inače, ovaj sindrom "uglavljivanja" novih objekata na slobodnim površinama na N. Beogradu se zove "dubrovnicizacija", a termin je nastao po jednom profesoru AF-a (nažalost ne znam tačno koji) koji je poredio tipičan novobeogradski blok sa Dubrovnikom koji može ceo da stane u njega.

Ovaj objekat je skandal i lično bih ga macolom rušio, kao i Staklenac na trgu! :rant:
Uzas, uzas, uzas, uzas, uzas...! :rant:

Mogu tako beskonacan broj reci 'uzas' na temu 'dubrovnicizacije' novobeogradskih blokova da napisem, i da ne izbacim svo nezadovoljstvo koje osecam kada o tome razmisljam, kada gledam uzivo sa ulica...:rant::rant::rant:

Da li ce iko ikada imati na umu rusenje tih malih-velikih gadosti koje nicu na slobodnim blokovskim parcelama? :(:(:(

Koliko je neko bio "dobar" za izdavanje gradjevinske dozvole na ovom mestu...

Ja sam isao u osnovnu skolu Ivan Gundulic, svojevremeno, ziveo sam u zgradi u Studentskoj i secam se te male radnjice pekabete, koja je lichila vishe na neki brodski kontejner ili na jednu od onih zgradica za radnike koji su gradili te blokove. Najverovatnije je to i bila na pocetku. Preko puta je bio mnogo veci C-market koji su krajem 90tih srusili, iz nekog meni nepoznatog razloga. Ovaj objekat je tuzna i ruzna tvorevina, nekog priuchenog privatnika koji je video da svi drugi grade poslovne centre po gradu, umislio kako ce se banke uvek otimati oko lokacija, ali se zaje*******ao jer se nije ostvarila najavljena privredna aktivnost.

i btw zar nije suludo da drzava placa da se direktorat civilnog vazduhoplovstva tu smesta kada postoje objekti sa velikim brojem praznih kancelarija kao sto su novobeogradski "Sivovi"?!?

Heheh @mradulovic i ja sam zavrsio Gundulic, i jos uvek zivim u Pariske Komune.

Vec sam pisao o ovoj zgradi, to je totalna katastrofa, cak i ako je "morala" da se izgradi, samo da je zamenjeno da paring bude sa strane okrenute staroj zgradi a ona dalje od iste, bilo bi mnogo humanije. Ovako je k'o u zatvoru.

Vrh