Ja imam nekoliko godina stariji Samsung PowerBot 7000 i od pre par meseci noviji Samsung Jetbot AI+ sa Intel AI procesorom... Na popustu je bio oko 75000 din.
Sve ono što nije valjalo kod starog su popravili kod ovog novog... Ima kameru koja se može posmatrati live kroz app i putem koje prepoznaje prepreke, označi ih na mapi (tipa igračke itd...) i kasnije u izveštaju predloži da ukloniš prepreke sa mape i da ponovo odradi samo te zone.
Što se tiče zaglupljivanja oko stolica to je kod ovog novog rešeno tako što možete da mu označite na mapi gde ne treba da ide.
Nakon što napravi mapu stana može da se odabere koje sobe da usisava ili da se u sobama definišu zone koje da ne dira. Po potrebi zone je moguće isključiti (npr. kada me ne mrzi da sklonim stolice, pa da prođe i ispod trpezarijskog stola).
Baterija mu na auto traje oko 40-60 min i sam se vraća u bazu da isprazni kesu i dopuni bateriju. Ako nije završio sve što ste mu zadali, a isprazni se baterija, dopuni se pa nastavi. Mada 40 min je dovoljno za 100 m2.
Kesa iz baze se prazni na 6 meseci, pošto bi trebalo da to tamo kompresuje u kocku koja se posle izbaci. Nisam otvarao do sada, ne znam šta se tamo dešava. Trebalo bi da javi kada bude vreme da se isprazni kesa.
Mana su kese kojih naravno nema kod nas, ali mogu da se poruče na AliExpress-u, Temu-u ili Amazonu ko hoće baš originalne.
Uglavnom, jako dobro usisava i tepihe, mada u pomoć nekada pritekne i Dyson V12.