Šta je novo?

"Revolucija" [ Poslovni objekat | 10 000 m²]

Има још једна прича иза ове зграде која објашњава зашто се касни са њеним завршетком скоро две године али не смем о томе овде.

Само могу рећи да је ова невероватно перспективна и јака ИТ компанија зажалила што је крочила на ово тржиште.

Српска посла ат итс фајнест.

Ne daj bože da zasade neko drvo u te žardinjere.
20250331_121608.jpg

Hahahaha Mislim, to je i predviđeno, odnosno iz vestibila železničke stanice, iza reljefa je trebalo da se prelazi u vestibil metro stanice iznad perona. Da su izgradili taj deo metro kasete, dobili bismo i prolaz, ali pretpostavljam da su zbog para to odložili. Tako da, dok ne prođe metro, nema ništa od prolaza.

Ipak nisu ovde planirane već u osi raskrsnice Bulevara i Ruzveltove, kačio sam 2022. godine na temu Vukov spomenik originalni projekat koji nažalost nije realizovan.

vukov-spomenik-projekat-energoprojekt-jpg.152515

Sklonili su Jetbrains logo sa zgrade, pretpostavljam da su Česi/Rusi odustali od useljenja

A to je reklamirano kao odličan potez agenata koji su ugovorili zakup cele zgrade

Negde je zapelo i odustalo od cele priče, niko ne zna gde.

Negde je zapelo i odustalo od cele priče, niko ne zna gde.
Imaš odgovor na to pitanje samo par poruka iznad:
Има још једна прича иза ове зграде која објашњава зашто се касни са њеним завршетком скоро две године али не смем о томе овде.

Само могу рећи да је ова невероватно перспективна и јака ИТ компанија зажалила што је крочила на ово тржиште.

Српска посла ат итс фајнест.

Кад проверим да ли је спор окончан написаћу овде шта се десило.

А десила се таква епска катастрофа да баца у депресију колико описује распад овог друштва.

Ovde spor da se okonča treba bar 5-6 godina, tako da sigurno nije još :D (bez da znam o čemu je uopšte)

Кад проверим да ли је спор окончан написаћу овде шта се десило.

А десила се таква епска катастрофа да баца у депресију колико описује распад овог друштва.
Baš me zanima šta se desilo, jer sam krajem godine bio u Jetbrainsu na NBG i tada su pričali da će se krajem januara useliti u zgradu kod Vuka.

A kako je ovaj verovatno daleko od Upotrebne onda i nema ništa od toga...

Nego, odakle Copilot iskopa ove informacije?

Evo recicu vam ukratko sta se deslo.
Gospoda investitori su po svemu sudeci "omasili" projekat i gabarite objekta, tako da ne moze da se dobije upotrebna dozvola na legalan nacin. JetBrains je spiskao milione jednoj poznatoj firmi za uredjenje i namestaj, potom ga vratili, i sada su u procesu tuzbe sa investitorom. Za stetu ce verovatno da gone doticne, pa cemo da vidimo dokle ce to ici.

Baš zanimljiv tok predmeta. Izgradiš objekat, a onda menjaš lokacijske uslove. Nema prijave da je objekat završen u konstruktivnom smislu.
Ne objavljuju dokumente i preuzelo ministarstvo. Brzo će im rešiti da bude "legalno"!

Prilozi

• Screenshot_20250821_140458.png
    Screenshot_20250821_140458.png
    528,1 KB · Pregleda: 41
Сад, кад је процурело могу и појединости да изнесем.

Не да су омашили габарите него и спратност хехехе. У условима им стоји да морају да имају 10% зеленила на парцели а имају кромпир па по томе знамо да је габарит омашен за тих 10%. А спратност не за један него за два спрата. Један подземни а други на врху. Условно "омашили" су за чак 3 спрата јер уместо једног повученог који је по дозволи на врху имају два "типска" спрата.

Укратко, разлика између реализованог и првобитних рендера је оно што је изграђено на дивље + та једна подземна етажа + до 10% габарит. 😎

Да ствар буде гора, наивни Џет Брејнс уложио двоцифрен број милиона у опремање.

А има ту још доста сочних детаља о којима и даље не смем.

"Фин" детаљ је и наш реномирани биро који се на сва звона хвали овим дивљим објектом. Они су ту најмање криви али неки минимум етичности би био да се макар не бусају тим пројектом и не гостују по подкастима поводом истог.

Рекох вам, упознаш овај случај - упознао си Србију данас.

Poslednja izmena:
Žali Bože svog posla, vremena i para koje je JetBrains potrošio na ovaj projekat kompletnog opremanja zgrade, s obzirom da je cela priča trajala godinama. Da stvar bude gora, sve je stalo maltene pred otvaranje, kad je 90% posla urađeno.

Siguran sam da će odštetni zahtev biti ozbiljno debeo i ako se reši u njihovu korist ne vidim na koji način će investitor to preživeti.

Koliko sam cuo JetBrains boli uvo, imaju oni para, cak ce na kraju da profitiraju iz cele price.

Далеко од тога да их боли уво. Друга ствар је што су толико јаки да ће преживети ово али многе фирме не би.

Оно што је тужно јесте да је у питању једна толико перспективна и знањем засићена фирма у свом пољу као можда ни једна друга ит фирма у Европи.
А у Србији су провучени кроз блато корупције, примитивизма и колаборације безакоња и државе и тиме можда и отерани.

И тако, због 1000 нелегалних квадрата неког баје на крају ће 200 врхунских стручњака можда и да оде одавде а све уз здушну подршку државе и њених корумпираних институција.

Сад, кад је процурело могу и појединости да изнесем.

Не да су омашили габарите него и спратност хехехе. У условима им стоји да морају да имају 10% зеленила на парцели а имају кромпир па по томе знамо да је габарит омашен за тих 10%. А спратност не за један него за два спрата. Један подземни а други на врху. Условно "омашили" су за чак 3 спрата јер уместо једног повученог који је по дозволи на врху имају два "типска" спрата.

Укратко, разлика између реализованог и првобитних рендера је оно што је изграђено на дивље + та једна подземна етажа + до 10% габарит. 😎

Да ствар буде гора, наивни Џет Брејнс уложио двоцифрен број милиона у опремање.

А има ту још доста сочних детаља о којима и даље не смем.

"Фин" детаљ је и наш реномирани биро који се на сва звона хвали овим дивљим објектом. Они су ту најмање криви али неки минимум етичности би био да се макар не бусају тим пројектом и не гостују по подкастима поводом истог.

Рекох вам, упознаш овај случај - упознао си Србију данас.
pa ovo za dodatni sprat je valjda bilo jasno još da je iko od njih ušao u sam prostor pri izgradnji??? to je takoreći bila javna info, a čini mi se da je isti investitor slično imo i na Mia Dorćol. Tako da ko je JetBrainsu prodao ovu priču a da ovo nije pomenuo mi je neverovatno (da će biti potrebna neka legalizacija)...

Ту долазимо до дела који је тек поражавајући. Људи су практично "скемовани" од почетка.

Vrh