Erysimum Cheiri":1h1bm23g je napisao(la):
Аха. Са 1111. Замисли лепоте са 3333.
stf":1h1bm23g je napisao(la):
Чекај,обе имају регистарско подручје, обе имају грб, обе имају комбинацију од 3 броја + 2 слова, обе имају тачку......обе имају могућност за још један карактер.
Наша нема грб. У томе је квака.
Erysimum Cheiri":1h1bm23g je napisao(la):
Evo jedne "zagrebacke" - pozivni za ZG + country code (hm, i Zemun...)
Позивни за Загреб одавно није 041, него 01.
Arnorian":1h1bm23g je napisao(la):
@Wile E. Coyote
А шта би добио оваквом променом позивних бројева? Која је конкретна добробит? Само би се људи збуњивали.
Мада мислим да ће да буде неке проимене, у Смедеревској Паланци почели да додају 4 испред свих бројева, а нема потребе за седмоцифреним бројевима. Можда ће да смање број позивних бројева (01 до 09, и сви бројеви седмоцифрени).
Узгред, Динкићева подела Србије на регионе коју си користио на карти је накарадна.
Добробит је да се избегне хаос од позивних бројева. Које везе има Нови Пазар (020) са Новим Садом (021), Пирот (010) са Београдом (011), Бор (030) са Ужицем (031) или Прокупље (027) са Смедеревом (026), да не говорим о четвороцифреним позивним бројевима (а сви су дупликати троцифрених са нулом на крају)? Треба коначно да се уведе неки ред. Људи би се можда збуњивали у почетку, али би касније све лепо легло. Уосталом, у свим бившим републикама су променили позивне бројеве и направили ред. А то што су сад свугде почели да уводе седмоцифрене бројеве је тотална глупост (не само у Паланци, са Новим Садом и Нишом су одавно почели, а видех и у Ужицу, Чачку, Крагујевцу, Јагодини, Крушевцу...). Једино Београд има потребе за седмоцифреним телефонима, јер, побогу, који ће то град од 300.000 становника имати 800.000 бројева??? Одавно се зна да је плафон који може да се запамти без проблема 8 цифара (без нуле на почетку), значи 1 за позивни + 7 за број или 2 за позивни + 6 за број.
Узгред, ово није Динкићева подела, него подела по територијама за које важи одређени позивни број.
Ја сам поделио дебљим линијама на мрежне групе, којих би требало по мојој идеји да буде 5.
JohnnyLee":1h1bm23g je napisao(la):
Њиле, ово што ти предлажеш, ако сам добро разумео, је турски систем.
Турски систем чега?