Šta je novo?

Rekonstrukcija šetališta Lazaro Kardenasa

Рок за завршетак је до Нове године, тако да...

Istina. I moguće sasvim da će završiti u roku, mada brzinom kojom rade i to je upitno za sada (mada mnogo kamiona je aktivno ovih dana). Da nije ovako savršeno vreme ne bi bilo šanse da ispoštuju taj, inače vrlo dugačak, rok.

sve se nadam samo da će sve onda biti dovoljno dobro da nikakvi dodatni radovi ne budu posle.

DusanBG":yxw8mz0w je napisao(la):
Istina. I moguće sasvim da će završiti u roku, mada brzinom kojom rade i to je upitno za sada (mada mnogo kamiona je aktivno ovih dana). Da nije ovako savršeno vreme ne bi bilo šanse da ispoštuju taj, inače vrlo dugačak, rok.

sve se nadam samo da će sve onda biti dovoljno dobro da nikakvi dodatni radovi ne budu posle.
Pa to njih je neverovatno poslužilo vreme...
A to govori da baš nema kontrole radova...
No dobro...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Пуштена је расвета на делу од насипа до занатског центра.
Таман лепо да се виде пропусти.

Не знам како , али поједина поља за камене плоче која су исекли у асфалту су за пар цм дужа или шира него што треба.
Те зазоре, пошто су плоче донете већ исечене на меру су решили испуњавањем, вероватно бетоном.
А могло је и другачије да се реши...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=682822#p682822:2sigmzbo je napisao(la):
relja » 24 Nov 2019 09:12 pm[/url]":2sigmzbo]Пуштена је расвета на делу од насипа до занатског центра.
Таман лепо да се виде пропусти.

Не знам како , али поједина поља за камене плоче која су исекли у асфалту су за пар цм дужа или шира него што треба.
Те зазоре, пошто су плоче донете већ исечене на меру су решили испуњавањем, вероватно бетоном.
А могло је и другачије да се реши...

Cela ta ideja sa umetanjem granitnih ploča je suluda iz aspekta javnog interesa.
Ozbiljno poskupljuje radove, baca se već ugradjen asfalt, plaća se skup granit, dodatni ručni (skup) rad, produženje rokova, korisnici dobijaju nefunkcionlniju površinu.
Sa apekta korupcije i nekih ličnih interesa itekako im smisla...

Evo malo sličica.Opšti utisak(lični)-temeljno i kvalitetno se radi,stavlja se dobar mobilijar i vodi se računa o sitnicama (staze za pešake,pravci kretanja,ograde).Da ide sporo ide i to previše.Očekivao sam da je gotova bar ona staza ka Savi međutim tek su na pola sa umetanjem granitnih ploča.
Nadam se da će sve ovo biti nekako i obezbeđeno od uništavanja kada bude pušteno u upotrebu.
360a12b2f70aa84ca9e323f957723db0.jpg
c3215b5b76a4d782b73cccb8072e091f.jpg
0b64a3dbcbcd3369805a57c21e2ba48b.jpg
cd1443c6631b27aac2cbe19b136edb62.jpg
f7698d8d23d3be2e9a2eca0cc8f63335.jpg
8c034ab7f05a407d102fef1f26ec265b.jpg
68f23216ef5627dd0d6cc7f56bcc4128.jpg
0ad51ea22887edc06caa08cd9ff042de.jpg
650b3ed079b47c1659bfbccad6217478.jpg
4da0c3a1e8dfa9574ececfba35b7fde0.jpg
b0690a7b6f6e84b2eb69917b31b73b50.jpg
83f398434c5925fb187b864f8c014ea5.jpg
d3d9551c524c25c0718719af9b2b1d90.jpg

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Meni je ta sporost baš veliki minus...
Mislim njih je poslužilo vreme, oni su mogli da završe i da pripreme 44. čeka ih još mnogo posla 70. je najveći zahvat...

Ove sporedne staze vrlo lepo i ravno deluju, ali ono što bih svakako pohvalio su klupe. Za razliku od onih idiotskih klupa stavljenih po Ušću, klupe koje se ovde stavljaju su vrhunski funkcionalne. Naslon je pod savršenim nagibom kada se sedne. Dodatno, obzirom da su betonske konstrukcije sa drvenim daskama, mogu da dugo traju i da se po potrebi lagano zamene daske. Zaista veliki plus.

astrodule":db24uw2t je napisao(la):
Tako je. Klupe na Ušću su vrhunac nefunkcionalnosti. Plus, što su ivice bile oštre pa su bile još neudobnije.
Ja nisam odmah video te klupe na Ušću, i prijatelj koji tamo bio sa decom, mi rekao da je ono katastrofa, ja mislio, ma preteruje, a onda bio tamo...
Ono je još gore...
Ove su bolje, mada su mogli i one stare, slične su....
Naravno da ponovim, poenta je u održavanju...

UGRADNJA HRASTOVIH LAJSNI NA BETONSKIM NOSAČIMA

Počela je ugradnja hrastovih lajsni na betonskim nosačima koje su izlivane u posebnim kalupima na samom terenu.

Koliko su ovakve klupe bolje od onih klasičnih i da li su bolje uopšte?

Meni sumnjivo samo ovo sa naslonom, ne znam koliko su ove šipke na kojima počiva naslon izdržljive. Ove betonske strane su ok, podsećaju me na klupe u delu bloka gde su četvorospratnice koje su drvo-beton kombinacija i mislim da su odlične...

Stajala je tabla sa podacima, ne znam gde je sada nakon što su sklonili ogradu...

Imam ovu sliku gde je originalna tabla kao i za******* jednog lika sa fejsa.

Postoji, samo ne dostupan javnosti...

Betoniranje zone ispod sportske ograde "Braća Abafi" na Terenina za mali fudbal i odbojku.

Šta (ko) su braća Abafi?

Mali oftopik - sada skoro svaki teren na NBG ima ogradu i svaki koš ima tablu i obruč i mrežicu, ali su tereni mnogo prazniji nego kada sve to nije postojalo.

Браћа Абафи су партизани родом из Земуна. Нажалост, деца мање проводе времена напољу, а пре интернета излазак напоље ради игре је био једини вид социјалне интеракције до почетка изласка у град.

Danas mnogi i kad izađu napolje, sede na klupi i bulje u mobilni. Na sve sreću, kod mene u naselju toga još uvek nema, zato što se deca i dalje igraju međusobno i veoma je zastupljena lopta. Čak je i teren za košarku maltene uvek korišćen kada je lepo vreme.

Ovo setaliste je dobar primer za uredjenje medjublokovskog prostora na Novom Beogradu, samo sto kod nas nikad nista ne moze da dostigne nivo nekog standarda, vec ovakvi pozitivni primeri uvek budu izolovani izuzeci.

SADNJA UKRASNOG ŠIBLJA I DRVEĆA
Sadnja ukrasnog šiblja i drveća na "Dečjem igralištu 2 i miran odmor"

Vrh