Šta je novo?

Razni projekti

Наставља се рушење старих кућа широм Земуна и изградња стамбених вишеспратница на њиховом месту,
данас у Цара Душана

IMG_20220503_154656.jpg
IMG_20220503_154658.jpg
 
Nedaleko od Voždovih kapija, blizu Saobraćajnog fakulteta, preko puta studentskog doma "4. april" još jedna novogradnja na Voždovcu - Vojvoda Residence

Web sajt je www.vojvodaresidence.rs, opis sa sajta (maj 2022):

"Kompleks Vojvoda Residence nalazi se na beogradskoj opštini Voždovac, u Ulici vojvode Stepe 335, na parceli ukupne površine 3.437 m2. Sastoji se od dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta sačinjenog od dve stambeno-poslovne lamele, L1 i L2, sa ukupno 127 stanova, 18 poslovnih apartmana i 8 lokala.

Spratnost lamele 1 je 3Po+Su+Pr+7+Ps (tri podzemna sprata + suteren + prizemlje + sedam spratova + povučeni sprat). Ova lamela ima tri lifta, 86 stanova, osam poslovnih apartmana i sedam lokala sa 135 parking mesta u garažnom prostoru.

Spratnost lamele 2 je 2Po+Pr+6+Ps (dva podzemna sprata + prizemlje + šest spratova + povučeni sprat). Ova lamela opremljena je sa dva lifta, u njoj se nalazi 41 stan, 10 poslovnih apartmana, jedan lokal i raspolaže sa 49 parking mesta u garažnom prostoru.

Stambeni i poslovni delovi L1 i L2 su odvojeni kako bi se stanarima pružila potpuna privatnost i i sigurnost u njihovom novom domu."
 
Poslednja izmena:
Разни пројекти

Кнеза Вишеслава, Вртови Церака









Кнеза Вишеслава



Вишенаменска спортска сала у Кошутњаку


Боре Марковића преко пута пијаце на Бановом брду














Пожешка близу Шумарског факултета


 
Једно од лепших насеља у Београду, куће у низу са малим двориштима које имају ЦГ, тзв карингтонке, ретка су оваква насеља код нас и поред рокну солитерчине од 120 метара, каква будалаштина

Pogledajte prilog 134257

Сутра се организује протест код спортских терена против ове мегаломаније на Бежанијској коси. Радним данима на појединим местима на Коси ће се исто организовати потписивање петиције против овог пројекта.
Летак залепљен на једном од стубова на пијаци "Бежанијска коса".
IMG_20220506_154607_resized_20220506_095333294.jpg


677z381_bezanija-severoistok-bac.jpg
 
Никаква магистрала није у питању, него обична улица, То "магистрала" је само у главама тих који организују тај протест тј. те г-ђе као главне организарторке, која не зна разлику између улице и магистрале.

Бежанијска коса против изградње кула​

Четвртак, 05.05.2022. у 14:10Далиборка Мучибабић
Иницијатива грађана „Бежанија остаје, коса пркоси” за суботу најављује потписивање петиције јер не желе нове облакодере, саобраћајницу и смањивање зелених површина у елитном делу Новог Београда
https://www.politika.rs/scc/clanak/506478/Bezanijska-kosa-protiv-izgradnje-kula
 
1651901948068.png

Ово је само требало да будео обрнуто, спортски центар горе где су планирали облакодере, а облакодери доле у Тошином бунару, најбоље би било на месту где се овде види путарска база МБА.
 
Је л' ово "зелена површина" на уштрб које се гради или сам нешто помешао?
 

Prilozi

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    1,7 MB · Pregleda: 253
Nisi, to je. Gradi se u stvari na mestu Tojotinog servisa, jedne omanje poljane, kao i na betoniranoj povrśi koja se danas koristi za vežbanje (teretana na otvorenom, košarkaški teren), uz studentski sportski centar.
 
Је л' ово "зелена површина" на уштрб које се гради или сам нешто помешао?
Колико знам, на Бежанијској коси је дозвољена само градња објеката ниске спратности, осим ако нису променили план од скоро. Чак и да занемаримо те куле, шта је са овим објектима унутар комплекса терена? Тренутно терене може да користи ко год хоће, бесплатно наравно, зашто пристати на било шта мање од тога?
 
Trebalo bi dodati pešačku pasarelu između dva sportska kompleksa čime bi se i funkcionalno objedinili nakon rekonstrukcije i dodatne izgradnje na slobodnim površinama.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: h2o
Do budućeg odbojkaškog centra već postoji odlično kameno stepenište, a ako misliš na pasarelu preko autoputa do 11. aprila, to je zanimljivo.
 
Nisi, to je. Gradi se u stvari na mestu Tojotinog servisa, jedne omanje poljane, kao i na betoniranoj povrśi koja se danas koristi za vežbanje (teretana na otvorenom, košarkaški teren), uz studentski sportski centar.

Је л' ово "зелена површина" на уштрб које се гради или сам нешто помешао?
Ne gradi se nista. Niti ce. Zapravo gradice se kao sto se i u bloku 37 gradilo. Nista ovi "investirori" nisu naucili.
 
Vrh