Šta je novo?

Razni projekti

20250327_091552.jpg

Kneza milosa 42

Stanari iz broja 40 su se pobunili jer će biti zagrađeni. Dozvola je izdata pod sumnjivim uslovima i to od strane ne grada Beograda već ministarstva građevinarstva. Čujem da je i neka tužba podneta protiv investitora.

Tu je uvek bila predviđena zgrada u broju 42 koja bi bila uz zgradu pod brojem 40 koja je nadogradjena.Stanari žive u prošlom vremenu plus primedbe nisu podnosili kad je trebalo.
Postoje propis kada moze ministarstvo da preskoči grad Očigledno da tužba nece sprečiti gradnju.Mogli su staviti tablu u skladu sa zakonom.

Jesu, podneli su i primedbe i žalili se ali u pitanju je urbanistički projekat a ne plan detaljne regulacije pa nema ni formalnih primedbi niti sednice komisije za planove.

Ja sam saznala cene ali bih volela da cujem prvo vase pretpostavke pa cu vcrs javiti, nemojte da se javljate ako znate cene. Ja sam, iako sam ocekivala visoke cene, bila pomalo shokirana.

Ja sam saznala cene ali bih volela da cujem prvo vase pretpostavke pa cu vcrs javiti, nemojte da se javljate ako znate cene. Ja sam, iako sam ocekivala visoke cene, bila pomalo shokirana.

Kad ćemo saznati dakle te cene, da ne šaljemo bzv upit CBRE-u? Moj tip 4000 EUR/kv

Hahahaha, 5000+pdv

Cekala sam da bar neko proba da pogodi da se uverim da nisam luda jer meni je ovo potpuno suludo. Ludje i od slavije.

Hahahaha, 5000+pdv

Cekala sam da bar neko proba da pogodi da se uverim da nisam luda jer meni je ovo potpuno suludo. Ludje i od slavije.
Za razliku od 2024 kada su cene stajale, primetio sam da od pocetka godine stanovi opet poskupljuju, pogotovu novogradnja.
Nema nista ispod 5000 EUR u sirem centru. Bice sve manje projekata i cene idu nagore.
Vidi se i po ceni zlata, probilo 100 USD/gram. Trenutno je dolar slab, ali ide to na 100 EUR/g za mesec-dva.
Novca u BG nikad vise, pojacava se zaduzivanje i ispumpavanje.

U ruzveltovoj počinje novogradnja u broju 11 fotke gore na temi
Zahumska isto novogradnja
Treba tražiti obilaziti

Hahahaha, 5000+pdv

Ja sam komentar o šoku pogrešno protumačio, tj pročitao prvobitno, u smislu da je povoljnije od očekivanog, zato sam probao sa 4k 😁

Interesantno izlaganje arhitekte i profesora Vojvodića o kontroverznom objektu u Krunskoj 87, čiji je idejni tvorac.
Link (1:51:10)

U pitanju je sledeći objekat:

Pogledajte prilog 234149
Ти мени Војвод(ићу)о ја теби сердаре.

- Требала је да буде бетонска јапанска кућа али није имао ко да изведе.
- Ма јесте јапанска кућа
- Да, да јесте јапанска кућа

Е сад, оно што знам о јапанској архитектури и урбанизму а када пренесемо у контекст Крунске када се изјави "Требала је да буде јапанска кућа = није требала да се уклопи у изразито значајну и лепу амбијенталну целину Крунске улице.

Vrh