Šta je novo?

Razni projekti

Pre pola godine su imali stanove na svom sajtu, sad ih iz nekog razloga nema, setih se njih kad mi iskočila reklama Cityexpert, i izgleda da ima dosta neprodatih svih struktura.

20250311_101723.jpg

Iza hrama mutapova

Изгледа да се рађа једно ново насеље на десној обали Дунава.

09. марта 2025. је објављен јавни увид у нацрт плана детаљне регулације приобалног подручја на десној обали Дунава. Реч је, за сада, о мањем насељу породичних кућа, вероватно у низи, које треба да буду у КО Вишњици, односно на самој обали Дунава. Укупно ће бити 12 стамбених објеката са 37 станова, а стамбени објекти ће бити спратности П+1.
Све имате овде https://www.beograd.rs/cir/gradski-...-obali-dunava-ko-visnjica-opstina-palilula_2/

Ортофото и обухват плана
ортофото-обухват плана.JPG

Повод и циљ израде плана 1. и 2.
повод и циљ израде плана.1.JPG
повод и циљ израде плана.2.JPG

Правила грађења 1-2-3-4-
правила грађења-1.JPG
правила грађења-2.JPG
правила грађења-3.JPG
правила грађења-4.JPG

Оријентационо планирани капацитети
оријентационо планирани капацитети.JPG

План регулације и нивелације
план регулације и нивелације.JPG

Планирана намена површина
планирана намена површина.JPG

Планирана саобраћајница
елаборат-планирана намена површина.JPG

:sesir:

Ово је неко викенд насеље вероватно, мада стварно дебилно место за градњу видећи колико је то земљиште водоплавно

Kao da je njima pa to bitno. Mislim na ove što grade. Da mogu, i po sred Dunava bi digli neboder.

Jedinstvenost projekta
Ozone Residence je smešten u jednom od najlepših delova Beograda, na novobeogradskoj strani u Bloku 6, sa prelepom panoramom grada. Naselje je na samo 500m od sportskog centra 11. April i na 600m od ulice Džona Kenedija.

Iako je u samom srcu poslovnog dela Novog Beograda i nadomak brojnih poslovnih kompleksa, Ozone Residence je mesto gde je moguć život u prirodi, miru i spokoju. U neposrednoj blizini su najveći poslovni centri poput Airport City i Afi West Zmaj koji su udaljeni svega oko kilometar do kilometar i po od samog stambeno – poslovnog kompleksa.

Na samo pet kilometara od samog centra grada, eko kompleks Ozone Residence vam pruža predivan pogled kako na sam grad tako i na sve ono što ga čini prepoznatiljivim. Za sve ljubitelje Dunava, šetnja pored keja vam je na samo tri kilometra. U blizini je i veliki broj tržnih centara, dakle sve ono što je potrebno da bi vam život bio što jednostavniji i lepši.
60% Zelenih površina
Ozone Residence se nalazi neposredno uz lipovu i borovu šumu koja se prostire na površini od 26 hektara, čineći Blok 6 jedinom zelenom oazom na Novom Beogradu. Šetnje na čistom vazduhu su samo korak od kompleksa što stanarima omogućava da svoje slobodno vreme provodu u netaknutoj prirodi.

U sklopu našeg plana razvoja čitavog kraja je sadnja dodatnih 10.378 sadnica, dok deo plana obuhvata i postavku trim staze, u saradnji sa gradskom upravom. Otkrijte sa nama sve prednosti zdravog načina života u ovoj skrivenoj zelenoj oazi koja će omogućiti zdrav i komforan život – Vama i Vašoj porodici.

lokacija-3.jpg

Sta mislite o ovom projektu? Meni se koncept "zelenog zivota" jako svidja. Sta mislite koliko ce to zaista biti slucaj? Razmisljam da kupim tu stan. Bio asm na prezentaciji. Kvalitet gradnje i materijali mi deluju odlicno. Posto razmisljam i o mogucnosti kupovine stana kao investicije, sta mislite koliko ce ovo biti atraktivno za rentiranje i koliko bi u ovom kraju i u ovom slucaju mogla da se ocekuje cena rentiranja? Hvala.

Koncept deluje obecavajuce. Licno lokaciju bih pre razmatrala za zivot nego za investiciju. Daleko je od centra, fakulteta, pa cak ni poslovne zgrade na Nbgdu nisu toliko blizu kao nekim drugim projektima. Ako se razmatra za zivot uz automobil mislim da moze da bude dobra prica.

Sta mislite o ovom projektu? Meni se koncept "zelenog zivota" jako svidja. Sta mislite koliko ce to zaista biti slucaj? Razmisljam da kupim tu stan. Bio asm na prezentaciji. Kvalitet gradnje i materijali mi deluju odlicno. Posto razmisljam i o mogucnosti kupovine stana kao investicije, sta mislite koliko ce ovo biti atraktivno za rentiranje i koliko bi u ovom kraju i u ovom slucaju mogla da se ocekuje cena rentiranja? Hvala.
Pošto sam bio na korak da kupim stan, i odustao ajde da kažem moje mišljenje. Ovo je definitivno projekat gde se kupuje stan za život. Pozitivno jeste okolno zelenilo i generalno mirnoća jer nema saobraćaja ni buke. Minus jeste lokacija koja iako jeste blizu srca Nbga, biće izolovana mikrolokacija koja će uglavnom zahtevati kola. Znam da je u planu neki minibus, ali pošto imamo malu decu koja će u jednom trenutku krenuti u školu nekako mi nije delovalo kao je lokacija gde će moći sami da idu u školu kad porastu. Nekome odgovara da svuda mora kolima, nama lično znači da možemo negde da prošetamo na duže staze, a trenutno je ceo kraj blago rečeno sablasan noću. Ne verujem da će se to previše menjati jer je većina prostora zonirana kao šuma i tako treba da ostane. Potencijalno bi kraj mogao da se razvije jer je planirana izgradnja puta od kružnog toka na Kosi, pa sve do Ozona i dalje preko šanca, ali opet to bi moglo da uništi ceo koncept mirnog okruženja. I da zimi je jako zagađenje zbog Romskog naselja u Laudonovom šancu, baš štipa nos.

Pošto smo gledali stan za život, za nas je bio minus što su zgrade baš blizu jedna druge, mislim da je bilo oko 15,5 metara, tako da privatnosti i baš nema. Takođe urbanističkim planom planiran je i tunel koji je nastavak Pariskih komuna i koji bi trebalo da prolazi direkt ispod placa na kome je Ozon. Zato i je ostavljena ona velika zelena površina. Evo sa GIS-a, isprekidana linija je tunel koji pitaj Boga da li će se graditi:
1741953096262.png

1741953759005.png

U suštini mi smo odustali zbog cene od 3600 sa PDV (to je bilo Januar 2024), devojka i momak koji rade prodaju su jako mladi, najviše su pričali o materijalima, dizajnerskim slavinama i tuševima. Neiskusni su i nisu znali ništa tehnički da kažu (npr. debljina izolazije, tip fasade, tip pregradnih zidova itd.). Lokacija je lepa iako izolovana, ali nama nekako nije vredelo 3600 po kvadratu da plaćamo dizajnerske ručke u kupatilu. Pogotovo što je u tom trenutku ista cena bila za Soul, koji manje više nudi isti tip završnih materijala a ima daleko bolju lokaciju. Na kraju se ispostavilo da su probili sve rokove koje su nama pričali, i to za godinu dana.

Što se tiče stana kao investicije, mislim da je jako teško dati procenu za koliko bi mogao stan da se izdaje. Prosto specifična lokacija koju će biti teže izdati za neku veću sumu.

Ima tu blizu 100 m.zeleno romsko naselje a mislim da projekat ima temu

Vrh