Šta je novo?

Razni projekti

Trenutno 3 najiscekivanija projekta u Beogradu su:

1. Buduca najvisa zgrada u sklopu BnV
2. Projekat na mestu pivare BIP (cak 350.000 m2 se planira i mora ukljucivati kule)
3. Blok 41a

+ Novi projekat za Terazijsku terasu

Siguran sam da renderi vec postoje samo javno nisu objavljeni.
Која је то будућа највиша зграда у БНВ и колико ће бити висока?

Trenutno 3 najiscekivanija projekta u Beogradu su:

1. Buduca najvisa zgrada u sklopu BnV
2. Projekat na mestu pivare BIP (cak 350.000 m2 se planira i mora ukljucivati kule)
3. Blok 41a

+ Novi projekat za Terazijsku terasu

Siguran sam da renderi vec postoje samo javno nisu objavljeni.
Заборавио си пројекте ИМТ !

Projekat za IMT je vec objavljen

IMT projekat golo djubre... BnV deluje kao arhitektonsko cudo u poredjenju, a svi smo videli BnV i one sredje zalosne zgrade

Fali im kreativnosti u ZAPu nažalost. Nemam neka očekivanja za ovaj projekat.

Do skoro
1000013724.jpg

U buducnosti
1000013726.jpg

Trenutno
1000013451.jpg

Ova fasada sa trouglovima nema nikakav smisao u ovom ulicnom frontu, a tek procelje u spicu je promasaj.
Celokupni utisak deluje totalno "has been", neka bleda kopija post modernizma pomesana sa tranzicionom genericnom arhitekturom.

Meni je najveći problem što nije još više uvučena zgrada prema ulici Svetog Nikole jer tuda saobraćaja linija 65 i nema mesta ni dvoje ljudi da se mimoiđe na trotoaru, a da ne govorimo o stajalištu ili sistemu za najavu dolaska vozila. Inače super je pogled sa te strane ulice na Novo groblje.

Пројекат је заправо врло смислен. Аутор је паметно је поштедео станаре директног погледа на гробље усмеривши прозоре на северној фасади ка Рузвелтовој. А онда је из тога извукао занимљиву организацију станова и геометрију фасаде. Сами угао зграде му је на жалост најслабији, најпросечнији део зграде због ових тереса. Да их није имао ту било би доста боље А да су детаљи на фасади мало квалитетнији пројекат би ми био јака 9ка.

Meni je najveći problem što nije još više uvučena zgrada prema ulici Svetog Nikole jer tuda saobraćaja linija 65 i nema mesta ni dvoje ljudi da se mimoiđe na trotoaru, a da ne govorimo o stajalištu ili sistemu za najavu dolaska vozila. Inače super je pogled sa te strane ulice na Novo groblje.
Kapiram ovo za groblje, ali iskreno ja mislim da bih na groblje vise volela da gledam nego na neke raspadnute stare zgrade ili kuce ili na komsijin wc😁

Mislim da bi im bilo bolje da gledaju na groblje nego na Ruzveltovu. Nije to neka vizura jer su svakako ograđeni zgradama sa strane Hadžipopovca.

Svakako je lokacija same zgrade takva da će otvarati prozore samo kada moraju.

Kapiram ovo za groblje, ali iskreno ja mislim da bih na groblje vise volela da gledam nego na neke raspadnute stare zgrade ili kuce ili na komsijin wc😁
Поготово тај поглед на уређено и одржавано Француско војно гробље и најлепши део Новог гробља у позадини. Уживање:sesir:

Пројекат је заправо врло смислен. Аутор је паметно је поштедео станаре директног погледа на гробље усмеривши прозоре на северној фасади ка Рузвелтовој. А онда је из тога извукао занимљиву организацију станова и геометрију фасаде. Сами угао зграде му је на жалост најслабији, најпросечнији део зграде због ових тереса. Да их није имао ту било би доста боље А да су детаљи на фасади мало квалитетнији пројекат би ми био јака 9ка.
Slazem se, terase jesu najslabiji momenat i ne znam koliko ce uopste biti koriscene od strane stanara

Da je uvučena zgrada na stranu ka Svetog Nikole, investitor bi bio na šteti, a složićemo se, ne ide da zaradi koji € manje zarad kojeg dodatnog dm trotoara za pešake.​

Хоће бити нормалан тротоар након изградње?

Vrh