Šta je novo?

Razni projekti

znaci kasno :cry: sad mi je sve jasno kad znam ko zida novu tako da me stubovi uopste ne cude....ne znam jel mi lici na farmu zadrugu ili grand residence...
 
sky-home-novogradnja-bezanijska-kosa-01.jpg


 
Затворени тип насеља "Небески дом" (Скај Хоум) на Бежанијској коси у улици Сестара Вуковић. Ево на ортофото снимку сам ето пре годину дана означио и поставио где се гради то насеље https://forum.beobuild.rs/threads/razni-projekti.546/page-338#post-815982 . @Бежанинац је постављао доста слика о овом пројекту.

Ево и две слике "Небеског дома" које сам снимио пре месец дана - 21.12.2021.године из улице Марка Пола из блока 23.
IMG_20211221_144038_resized_20211221_070125946.jpg
IMG_20211221_144050_resized_20211221_070124554.jpg
 
"Небески дом" (Скај Хоум)!!! dzizz fck krajst moze li nakaradnije ime!!! sta je to neka sekta? jehovini svedoci krstaski apartmani ? crkva zida? na renderu je samo jasno da mrze drvece a vole ograde....jedna je viska ..kvadratura na ustrb dvorista.....
 
zdravo da li je neko video gradi se zgrada kod hipodroma..da li ima manjih stanova koja je cena kvadrata?dajte neke informacije 🤗🤗🤗
 
Na Bezanijskoj Kosi, dijagonalno od pijace, prema vodovodu postavljena je ograda i krenuli su sa iskopima, tablu nisam uspeo da nadjem pa me zanima da li neko zna sta se to radi?
 
Ovo su renderi verzije projekta iz 2017. Sada će drugačije izgledati.
Zanimljivo je da će ovo biti najveći kompleks koji će se grejati i hladiti sa geosondama.
 
02. новембра 2019. године објављена је „јавна презентација урбанистичког пројекта за изградњу стамбено-пословног комплекса са хотелом на ГП1 и ГП2 (кат. парцеле 2906/11, 2906/32 и делови 2906/1 и 2906/14) К.О. Нови Београд“. Реч је о пројекту „Аеродромски врт“ :D - Airport Garden“, који би требао да се гради у блоку 64 поред т.ц. Рода.


Парцела:

Нажалост цртеже планова не могу да отворим пошто немам програм DWG. Овде је текст у ПДФ-у, о подацима о локацији-постојеће стање, шта ће се све рушити:

1.4. Подаци о локацији – постојеће стање
Постојећи индустријски комплекс није у функцији и постојећи објекти су или напуштени или су реконструисани и користе се и сада као пословни простор. У оквиру граница Урбанистичког пројекта, од старе намене су остали објекти који су приземни, у лошем стању и предвиђени за рушење пре изградње планираних објеката.

Станица за снабдевање горивом CRYO-GAS се предвиђа за измештање.
Непосредно окружење је делом трансформисано новом изградњом, а делимично су у изради Урбанистички пројекти и Планови детаљне регулације.

• Североисточно је блок 65 „Airport City“, хипермаркет РОДА,
• а на• југозападу већи привредни објекат некадашњег индустријског комплекса ФОБ који• није у функцији.

Саобраћајна мрежа се доминантно састоји од саобраћајница које су представљале интерну саобраћајну мрежу индустријског комплекса.
Приступ предметној локацији са примарних саобраћајница је:
• са југоисточне стране улицом Ђорђа Станојевића, а са
• северозападне стране улицом Тошин бунар и даље секундарним саобраћајницама.

За наведени простор је донета Одлука о изради плана детаљне регулације између улица Јурија Гагарина и Земунске (ИМТ), ГО Нови Београд (Сл.лист града Београда 77/16, 79/17). Наведени план је проширен и на део блока који је предвиђен разрадом Урбанистичким пројектом и у оквиру нових граница је донета Одлука објављена у Сл.листу града Београда бр.58/18.

Gde moze da se preuzme taj fajl ?
 
Ko je investitor za Airport Garden sada?
Airport garden d.o.o. iz Beograda i DIPeM d.o.o. iz Čačka.

Prethodni idejni projekat je po meni bio mnogo bolji. Ovo sad nesto bas prenatrpano... iako je kao iskoriscenost parcele nesto oko 50%, deluje kao da je 99%.

Video sam na CEOP da je dobijanje gradjevinske dozvole u toku i da je uslovljena potpisivanjem ugovora za izgradnju saobracajnica, izgradnjom trafostanice, dobijanjem saglasnosti za busenje zbog toplotnih pumpi posto se nece povezivati na gradsko grejanje, kao i resavanjem preopterecenja vodovodne / kanalizacione i telekomunikacione infrastrukture.


airport_garden_3_261220_tw1024.jpg
 
Poslednja izmena:
Na Bezanijskoj Kosi, dijagonalno od pijace, prema vodovodu postavljena je ograda i krenuli su sa iskopima, tablu nisam uspeo da nadjem pa me zanima da li neko zna sta se to radi?
Градиће се "Центар за развој деце и инклузију". Прошле године је @Игор поставио вест на насловној страни, а ја сам поставио цртеже о томе.

Да допуним са везом за вест са насловне стране о овом центру коју је @Игор поставио https://beobuild.rs/centar-za-rani-razvoj-dece-i-inkluziju-p3007.html
 
Poslednja izmena:
Je l zna neko šta je sa napuštenim staklenim zgradama iza savade, kao i s ovim napuštenim prostorom ispred budućeg kompleksa Airport garden...

airport_garden_3_261220_tw1024.jpg
 
Vrh