Šta je novo?

Razni projekti

S obzirom sta nam se nudi kao alternativa, ova starlet-arhitektura i ne ispadne lose u nekim krajevima grada. Nazalost.

Nama prosecna novogradnja izgleda ovako:

nk_orig_2012946_.jpg

Za ove seljacke starlet zgrade se bar neko malo potrudi.

Ovakva sr*nja se barem ne grade u centru već na Zvezdari, iza cvetkove pijace itd.

Ruši se napokon zgrada kod pijace na Banovom brdu. Krajnje je vreme, zgrada je iz pedesetih godina. Izvođač radova je Gramis Invest, tako da bi trebalo da bude ok. Čekamo 15 godina da nas neko ruši od kako su investitori počeli da se javljaju, problemi su uvek bili em pohlepa stanara koji hoće ili dva stana ili lokal ili nešto još da izmuzu dodatno, ili parcele sa kojima je bilo dosta problema jer ih je više na kojima zgrada leži, ili nešto peto.

file.php

Identična stara zgrada u drugom delu Bore Markovića koja je bila iza Maxija kod pijace je srušena tamo negde 2010-e, a 2012-e su ljudi dobili nove stanove u kvalitetnoj gradnji, verovatno, ne razumem se. Gramis je izgradio dosta zgrada po brdu, Požeška (česma i šolja kod stanice i škole Josif Pančić), Nodilova (crveno-bela), Paštrovićeva (žuto-bela), itd.

Evo i informacija konkretno za moj slučaj, za 46 kvadrata u dvoiposobnoj strukturi ponuđeno je 60 kvadrata u novoj zgradi, verujem u isto dvoiposobnoj strukturi. Nemam pojma da li je to korektno ili ne, mislim za kvadraturu koju je ponudio, itd. Ja nisam u Srbiji već par godina, pa će verovatno taj stan da se izdaje na Airbnb ili tako nešto, biću u njemu samo kad dođem na odmor ili slično, ne bih ga prodavao, dobra je to lokacija.

Evo nekih vizualizacija kako će da izgleda nova zgrada na lokaciji kod pijace. Meni kao laiku deluje ok. Molim iskusnije da prokomentarišu ovako generalno ili detaljnije ako su upoznati sa Gramisom. http://www.gramisinvest.rs/project/stam ... ica-14-22/

Prilozi

• 002-3.jpg
    002-3.jpg
    725,9 KB · Pregleda: 4.094
  • 003.jpg
    003.jpg
    714,5 KB · Pregleda: 4.091
  • 005-1.jpg
    005-1.jpg
    614,5 KB · Pregleda: 4.087
Da nije ovo malo viska spratova za tako mali plac
Za stan od 46 mkv stan 14 mkv veci sto nije nesto posebno obzirom koliko ce investitor dobiti kvadrata na tom placu obicno stanari vlasnici placa dobijaju do 20 % novogradnje

Da, deluje da ima višak spratova, nije čudno da žele da iskoriste što je više moguće. Iskren da budem, trebali su svi da traže više, ali toliko se raspadala zgrada da nije više bilo poente da se odugovlači sa pregovorima. Kao što rekoh, mnogi su bili i preterano pohlepni, pa su svima kočili priču. Sa Gramisom se vuče sve ovo sigurno ima jedno 6,7 godina, sa prethodnim investitorima koji su bili mnogo manja riba od Gramisa sigurno isto toliko.

Oduvek se vukla slična kvadratura u novogradnji, drugi su nudili i stanove na drugoj lokaciji (lošijoj) ili da otkupe stan. Sa ovih 60 kvadrata u novogradnji na toj lokaciji možda se malo manje od udvostručuje vrednost stana u poređenju sa 46 kvadrata u starogradnji, tako da ono, nije najlošiji dil na svetu. Mada, investitor je u ogromnom plusu svakako, na 20 naših stanova pravi 76 stana od jednoiposobnih do četvorosobnih struktura - biznis. Mi kao srećni, on presrećan i to je to :D

Sa sest spratova manje-ok. Ovo ne bi smelo biti dozvoljeno da se gradi, ali...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=731505#p731505:1uo58f4i je napisao(la):
Gizmo123 » 25 Apr 2020 09:52 pm[/url]":1uo58f4i]Ruši se napokon zgrada kod pijace na Banovom brdu. Krajnje je vreme, zgrada je iz pedesetih godina. Izvođač radova je Gramis Invest, tako da bi trebalo da bude ok. Čekamo 15 godina da nas neko ruši od kako su investitori počeli da se javljaju, problemi su uvek bili em pohlepa stanara koji hoće ili dva stana ili lokal ili nešto još da izmuzu dodatno, ili parcele sa kojima je bilo dosta problema jer ih je više na kojima zgrada leži, ili nešto peto.

file.php

Identična stara zgrada u drugom delu Bore Markovića koja je bila iza Maxija kod pijace je srušena tamo negde 2010-e, a 2012-e su ljudi dobili nove stanove u kvalitetnoj gradnji, verovatno, ne razumem se. Gramis je izgradio dosta zgrada po brdu, Požeška (česma i šolja kod stanice i škole Josif Pančić), Nodilova (crveno-bela), Paštrovićeva (žuto-bela), itd.

Evo i informacija konkretno za moj slučaj, za 46 kvadrata u dvoiposobnoj strukturi ponuđeno je 60 kvadrata u novoj zgradi, verujem u isto dvoiposobnoj strukturi. Nemam pojma da li je to korektno ili ne, mislim za kvadraturu koju je ponudio, itd. Ja nisam u Srbiji već par godina, pa će verovatno taj stan da se izdaje na Airbnb ili tako nešto, biću u njemu samo kad dođem na odmor ili slično, ne bih ga prodavao, dobra je to lokacija.

Evo nekih vizualizacija kako će da izgleda nova zgrada na lokaciji kod pijace. Meni kao laiku deluje ok. Molim iskusnije da prokomentarišu ovako generalno ili detaljnije ako su upoznati sa Gramisom. http://www.gramisinvest.rs/project/stam ... vica-14-22.

file.php

file.php

Одлична локација и солидан пројекат, размак са суседном реалнији на доњој слици. Ни то нису умели да подесе.
Узимај, немој да продајеш. И та код Максија је одлична, са “депандансом” преко пута.

Крећу полако мање зграде да иду под мач, није лоше, јер има доста тако лоших чак и новије градње

Ovaj projekat je sasvim ok i dobro izgleda. Bice sigurno oko 2000.

Naidjoh na neke zanimljive primere iz Evrope i Njujorka

Mogli bi ovi nasi nesto da pogledaju da dobiju inspiraciju...

Neki su, očigledno, već bili inspirisani i to uopšte ne kriju:

LOZNIČKA 8 – 10

Izgradnja: 2020/2021

New York u Beogradu je najpribližniji opis našeg poslednjeg u nizu projekta koji predstavljamo 2019.godine. Projekat Loznička 8-10 je koncipiran po uzoru na uglednu njujoršku „Cartier” zgradu koja je spoj tradicionalne engleske i savremene njujorške arhitekture, sastavljena od najkvalitetnije cigle, prirodnog kamena,stakla i ukrašena zelenilom. Ovaj objekat nagoveštava svojevrsnu oazu mira I tišine ušuškan u mirnoj ulici u samom srcu Vračara u neposrednoj blizini čuvene MIleševske ulice. Očekivan početak izgradnje ovog projekta planiran je za proleće 2020.godine, a realizacija istog za drugu polovinu 2021.godine.

https://www.brixwell.rs/objekti-u-izgradnji/

Na bulevaru kralja aleksandra prekoputa kluza je upravo srusen ceo blog zgradica i udzerica, kazu mi radnici krece gradnja velike stambeno poslovne zgrade

Prilozi

• kluz.jpg
    kluz.jpg
    670,7 KB · Pregleda: 2.774
  • kluz2.jpg
    kluz2.jpg
    744,5 KB · Pregleda: 2.767
BKA iza Cvetkove Pijace + okolne ulice su najveća ciganska varoš na Balkanu. Ovde je urbanizam već odavno kapitulirao.

I nikako da obezbede pare da sruse kucerke i prosire bulevar, ali zato krmace na drugoj strani dobro nicu bez problema.

Сви се праве луди, и град који чека да се откупе све уџерице па нове зграде буду по новој регулацији, и инвеститори који причају бајке купцима станова.

I kupci koji na kraju krajeva kupe tu stanove. Jedno je što piše u urbanističkom planu a drugo je realnost. Ni jedna bitna saobraćajnica nije regulisana i proširena uz eksproprijaciju većeg broja kvadrata zadnjih 30 godina barem.
Usko grlo u Deposta Stefana prouzrokuju 2 trospratne zgrade koje deluju kao da su zapuštene, nema ni vlasničkih problema koliko ja znam, a nikako da ih maknu odatle kako bi se stvorio normalan protok saobraćaja.
Makensijeva takodje, o Južnom Bulevaru da ne govorimo...

Vrh