Од 23. априла 2018.године, нисам ништа писао или постављао слике о новом насељу које се гради, сад већ при завршетку радова, у улици Марије Бурсаћ у земунском делу Бежанијске косе, а преко пута Расадника градског Зеленила, код бивше окретнице градскох аутобуса 76 и 77, а и постојећег дома пензионера „Бежанијска коса“.
Једноставно није било времена за обилазак овог насеља и праћења градње. То ново насеље се и зове по истоименој улици, а ево и везе кад сам поставио фоторепортажу о почетку градње овог насеља, а то се налази на 197. страни ове теме
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic. ... 00#p533630
Ево сад неколико слика од петка-22. марта 2019. када сам пролазио први пут после скоро годину дана тим правцем према Земуну и назад, а ту је и ортофото снимак где су те две зграде.
Обе зграде су при крају градње, и по сликама, које сам снимио из кола, делује да ће се испоштовати рок завршетка, који је април 2019.године. Испоштовала се спратност оба објекта, облик зграда, бојење фасада као по ренедер. Једино што се мени не свиђа, и то је унаказило обе зграде, је постављење клима уређаја на фасадама зграда. Наравно на цртежима и грађевинској табли нема тих клима уређаја, али на жалост, ето осванули у „пуном сјају на фасадама“ !!! Делује ружно и што каже пословица "ко пилету сисе".
Ако будем имао времена, посетићу „наменски“ ово градилиште током следећих недеља и мало се више распитати око детаља.
Ортофото снимак где сам црвеним уоквирио положај насеља "Марија Бурсаћ"
Pogledajte prilog 9
Изглед зграда и цртеж, а ту су и две слике из априла 2018., кад се почело са градњом.
Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6
Слике од 22.марта 2019.
Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1