Šta je novo?

Razni projekti

Ovaj drugi povuceni sprat je zbog regulacione linije i gabarita (pravilo da se od nivoa trotoara zgrade preko puta povuce linija na 45 stepeni pa svi spratovi nove zgrade moraju da udju u taj gabarit)
E sad zasto ima sprat vise u odnosu na gradjevinsku dozvolu...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=541393#p541393:2vuz1plh je napisao(la):
BalkanRoyale » 30 May 2018 01:18 am[/url]":2vuz1plh]Bolje i secesija i tako slicno nego demitusa klasicna...ne kontam cemu toliki prezir :sesir:

Prezir prema gabaritima. Ne postoji veca zgrada od ove u celom naselju, a treba uzeti u obzir sta je sve divlje raslo na Dedinju tokom 90tih. Treba im odati priznanje - nije lako biti prvi u bilo cemu, pogotovo kad imas puno konkurencije.

Kao slag na torti ova tvorevina je golim okom zapravo vidljiva sa Autokomande.

Не знам у чему је фора али свака зграда у том стилу без изузетка има спрат више. Има једна таква у Раде Неимара иза ЦЗ-а, са неким буџама без прозора горе изгледа као нешто што би направило дете од 7 година у Мајнкрафту

Mozes li da napravis jos koju fotku prije i tokom rusenja da li ce docekati 5 jun u komadu ili pada za vikend

Da, praktično prekoputa je gradilište hotela Mona, a odmah ulicu niže (Cara Uroša i Mike Alasa), sprema se još jedno gradilište uskoro.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=541952#p541952:1woswlet je napisao(la):
GOJE » Pet Jun 01, 2018 4:17 pm[/url]":1woswlet]a odmah ulicu niže (Cara Uroša i Mike Alasa), sprema se još jedno gradilište uskoro.
Kakvo gradilište? Nisam još čuo da će se tamo nešto graditi.

Pa čuo sam iz dva odvojena izvora da privatni investitor ruši postojeću prizemljušu, i da je gradnja već trebalo da počne, ali za sada na terenu nema nikakvih znakova toga.

Goje mozes li da fotkas tu prizemljusu sto ce da se rusi posto mislim da znam investitora kasnice sa pocetkom radova do septembra sto zbog papira sto gradilista koje trenutno zavrsava u vojvode brane

Добра фора да се види где ће се радити је погледати да ли су мењане парцеле уз неко избацивање намештаја - мада то није баш поуздано уз неке напуштене локације где општина то одмах среди јер не морају никог да питају за геометре и није корисно тамо где се не мења регулација, али је врло корисно тамо где нису вођене земљишне књиге како треба па је пола краја на једној парцели (као код мене у пар делова, генерално је по целом крају катастарски ужасно непрецизан а не помаже што се доста ради на дивље у скорија времена)

Na šta liči ovo, mogli su još jedan sprat da bude piramida.

Kakvi su ovo prozorčići gore? Pa ne liči baš ni našta.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

To nisu prozori. To je metalna konstrukcija na kojoj se kaci fasadni kamen.

Evo prikaza na mapi zanimljivih projekata na ovako malom prostoru ulice Cara Uroša:
Pogledajte prilog 2
1. To je ova prizemljuša, a trebalo bi da se gradi stambeni objekat.
Pogledajte prilog 1
2. To je Napradov projekat koji je prilično pompezno najavljen, a evo i male slike osvanule juče:

3. Hotel Mona već u izgradnji
4. Napušteni vojni hotel, za koji se nadam da će uskoro biti predmet nekih radova - jer trenutno je stanje idealno za to: zmije, pacovi i narkomani.

Недовршене зграде пропалих фирми су најгоре јер нико неће да се бакће са тиме

То би требало да се среди кад озбиљни инвеститори потроше све залихе великих парцела пропалих фабрика, дакле прилично скоро

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=544406#p544406:2gp12ryq je napisao(la):
MarkoniShogun » 12 Jun 2018 04:55 pm[/url]":2gp12ryq]Ja sam ziveo u ulici Dimitrija Tucovica, i cesto sam prolazio izmedju Mraovicevog sokaka i Dalmatinske. Tu stoji jedna pa ne mogu je nazvati zgradom ali gradjevina vec vise od 15 godina. Izgleda da su radovi stali, stvarno izgleda katastrofalno.

https://www.google.com/maps/place/Vukov ... 20.4832739

Jel ima neki nacin da se to srusi ili dovrsi?
Ćao bivši komšija, ja tu prolazim već 20 godina skoro svaki dan i meni bode oči strašno. Nažalost ne može se ništa uraditi, koliko znam ima jedan čuvar koji je tu radi reda. Mislim da je tu bilo korupcije pri izgradnji jer je zgrada ogromna a izlazi na ulice koje su jednosmerne i imaju po jednu traku. Svakako bi bilo lepo da je završe, pogotovu jer je od nje na strani ka Ruzveltovoj planiran pešački prolaz pa bi se otvorila još jedna pešačka komunikacija.

Vrh