Šta je novo?

Razni projekti

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=524947#p524947:nihlgfp2 je napisao(la):
unedfined » Čet Mar 15, 2018 1:16 am[/url]":nihlgfp2]Lokacija?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Rankeova 16 na Vracaru, u blizini Hrama Svetog Save.

Ovaj projekat u Rankeovoj i Merin Plaza u blizini su retki primeri kvalitetne i luksuzne novogradnje

SerbPacker":av4k5gp8 je napisao(la):
Poznanik iz firme Neimar V mi kaze da maltene imaju po "3 rezervacije za svaki stan" i da su razmisljali da zacepe cenu, da malo olade zainteresovane ;)
Valjda će jednom uvesti red kod izdavanja (posebno na dan) pa da se i ta navala smanji.

Zanimljiv podatak za Savadu.

Da pisao sam ranije, neka od saobraćajnice se proširuje ili pomera, nisam siguran i onda mora i zgrada...

Projekat mi se svidja. Mozda bih samo promenio ovu crvenu boju nekom skladnijom.

Prema komentaru sa instagrama, izgleda da je u blizini Airporta i Westa 65.

A gde je ovo?
A sad malo bolje pogledah fotke pa se izmedju zgrada vidi west65 .Mislim da je taj plac drzao Atlas group onog iz CG...
Preko puta one prizemne zgrade koju drzi Zepter...

Izgleda da jeste tu.

Ozbiljni projekti (za naše uslove) se rade u tom kraju. Ima fino da napumpaju cenu zemljišta gde je IMT.

Ово би одлично легло у Бг на води, поред реке.

Pa ovo je na onom uskom dugackom placu izmedju airporta i westa! Pre neki dan sam uslikao dva bagera kako rasciscavaju teren. Na trenutak sam pomislio da je tamo u onom delu prema onoj maloj pumpi kod "rode" tj. u sokaku koji vodi u tosin bunar ili zemunsku medjutim taj plac je suvise mali za ovakav projekat. Ali na renderima se bas vide te nove napustene i nezavrsene poslovne zgrade koje su na toj lokaciji??

Zasto ovo nije np. novi ekonomski fakultet? Kada ce drzavne institucije da se modernizuju?
Sve neki privatnici koji zele da obrnu lovu prodajom ili iznajmljivanjem prostora.

Bože na šta ovo liči... Zgrade pojedinačno dobro izgledaju ali ovo sve zajedno je malo preterano.

Zgrade se razlikuju po nameni planiran je stambeno poslovni kompleks i hotel,na fotki gde se vide sve zgrade hotel bi bio sa desne strane

Biće ovo veoma dobro, ako se ispoštuje render i ne krene u improvizovanje radi uštede.

Značajan problem u celom tom kraju je preveliki koeficijent izgrađenosti u svim tim novim blokovima ( West 65, A blok, Savada, Belvil.... ), ali za prosutim mlekom ne vredi plakati. Tako da, kad je reč o zemljištu IMT-a, bilo bi preko potrebno predodrediti jedan značaj deo tog zemljišta ( jednu četvrtinu npr. ) za jedan veliki centralni park ili čak pravu botaničku baštu uz izgradnju odgovarajućih širokih, bulevara.

Mogli bi biti i zamoljeni okolni investitori ( pre svega Airport city-a ) da doniraju nešto za sadnice biljaka za baštu.

Bgh2O ima jedan dobar efekat u smislu da imaju monopol na najbolju poziciju tako da su svi ostali morali da dignu kvalitet arhitekture da bi nadomestili taj nedostatak. Sada se bukvalno desava da su svi projekti izvan Bgh2O atraktivniji od samih projekata u Bgh2o.

Projekat je vise nego odlican, nisam verovao da ce neko ovde da gradi ovako nesto futuristicko kao da je preneto iz Hamburga, Frankfurta, Kopenhagena ili Londona. Ovo je veliki napredak u ponudi novih zgrada i objekata u gradu u odnosu na sav kic i mediokritet kojeg smo se nagledali sirom grada od 2000. god. Sva sreca pa se i u starom delu grada u zadnje vreme pojavljuju veoma kvalitetni stambeni objekti.

Малчице је проблем што је футуризам већ прднуо у чабар - зграде се показују невероватно непрактичним (поготово оне изокренуте са неким косим зидовима, поготово због снега), чак шта више онај један архитекта што је популаран овде, што прави оне неокласицистичке или сецесионистичке или како год већ то звали зграде испада најмодернији пошто се тај стил враћа и по Европи

Kad je reč o NBg-u, najljubaznije te molim da ne daješ ideje cecesionistima..... :laugh: . Ne d'o Bog da se tako nešto pokrene.

Samo da dodam, projekat izmedju arporta i "rode" na pocetku onog krivudavog sokaka koji je mesecima u najavi i na cekanju je "AIRPORT GARDEN". Znaci da je definitivna lokacija za projekat "skygarden" ipak onaj dugacki plac iza Westa kao sto sam i odma predpostavljao, a sudeci i po gabaritu projekta jedino mesto gde bi mogao da se izgradi je upravo taj plac.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=525818#p525818:3gnuzt5v je napisao(la):
SRBO » Sun Mar 18, 2018 12:17 pm[/url]":3gnuzt5v] ... чак шта више онај један архитекта што је популаран овде, што прави оне неокласицистичке или сецесионистичке или како год већ то звали зграде испада најмодернији пошто се тај стил враћа и по Европи

Zna li neko kako se kod nas zove taj pravac? Te zgrade liče na pariske zgrade iz Hausmanove ere, al ne znam koji je to pravac.

Zanimljiv komentar za BGH2O. Bilo bi zanimljivo pričati sa investitorima i proveriti da li to ima uticaja na njihove projekte.

Nebojsa":31nbx2i3 je napisao(la):
Samo da dodam, projekat izmedju arporta i "rode" na pocetku onog krivudavog sokaka koji je mesecima u najavi i na cekanju je "AIRPORT GARDEN". Znaci da je definitivna lokacija za projekat "skygarden" ipak onaj dugacki plac iza Westa kao sto sam i odma predpostavljao, a sudeci i po gabaritu projekta jedino mesto gde bi mogao da se izgradi je upravo taj plac.
Nije. Ovaj Skygarden je isto kod Rode, posle Airport gardena, malo dalje (uslovno rečeno) ka Zemunskoj.

Projekat iza Westa 65 se zove Wellport.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Vrh