Šta je novo?

Razne rekonstrukcije

1000028834.jpg

Теразије.

Evo nade za kampus tehnickih fakulteta...Masinski fakultet izgleda danas kao neki zaboravljeni i ocerupani zavod raketne tehnike u Ukrajini. Posebno kriticno izgleda dvorisni deo, nevidjena sramota.

Je l' može neko da mi objasni koji je rizik kupovine stana u izvornom delu zgrade koja je nadograđena sa jednim ili dva sprata? Jedino mi pada na pamet u slučaju zemljotresa da može nešto da se desi sa zgradom. Je l' može nekako da se proveri da li je to rađeno po propisima, ako npr. nadogradnja ima građevinsku dozvolu? Je l' postoje neke pravne začkoljice koje mogu da se tiču stanova u zgradi zbog te nadogradnje?

Los pritisak vode problem sa kanalizacijom tonjenje zgrade,sleganje ,pucanje zidova,
Moze da se vidi jel radjeno sa dozvolom i projektom ,da li je radjeno ojacanje postojeće zgrade ako su uknjizeni i zgrada ima gradj. I upotrebnu onda bi trebalo da je zgrada originalna papirolski ok ali to sve treba precesljati

Je l' može neko da mi objasni koji je rizik kupovine stana u izvornom delu zgrade koja je nadograđena sa jednim ili dva sprata? Jedino mi pada na pamet u slučaju zemljotresa da može nešto da se desi sa zgradom. Je l' može nekako da se proveri da li je to rađeno po propisima, ako npr. nadogradnja ima građevinsku dozvolu? Je l' postoje neke pravne začkoljice koje mogu da se tiču stanova u zgradi zbog te nadogradnje?​
Statika zgrade je pravljena za određeni broj spratova koji je izgrađen. Sa nadogradnjom imamo veći pritisak na zgradu koja i dalje ima istu originalnu statitu.​

Los pritisak vode problem sa kanalizacijom tonjenje zgrade,sleganje ,pucanje zidova,
Moze da se vidi jel radjeno sa dozvolom i projektom ,da li je radjeno ojacanje postojeće zgrade ako su uknjizeni i zgrada ima gradj. I upotrebnu onda bi trebalo da je zgrada originalna papirolski ok ali to sve treba precesljati
Dodao bih na ovo i lose elektricne instalacije uz lose ventile i cevi itd...

Problem sa grejanjem ako zgrada ima centralno grejanje. Ovo je slučaj kod drugarice, od kako su dozidali, svima u zgradi su hladniji radijatori.

Na Kosancicevom vencu dve porodicne kuce koje su bile srusene pa zidane ponovo, se zavrsavaju. Fasade dosta dobro izgledaju prema ulici i deluju kao verne kopije predjasnjih. Dodato potkrovlje se zaista tesko primeti. Kamo srece da ovakav model zazivi sirom grada umesto novogradnji sa divljim uvucenim spratovima na vec dozvoljenih 5.
IMG20240921145830.jpg

Vrh