Glupo pitanje ovde, ali ova rasveta se zna nesto ko ju je proizvodio ? Vidjam je svuda po Srbiji i znam da je iz doba juge, ali uvek mi cudno izgledala, a zanima me ko je osmislio i prodavao. I da li ima neko ime ili nesto.
Je l' može neko da mi objasni koji je rizik kupovine stana u izvornom delu zgrade koja je nadograđena sa jednim ili dva sprata? Jedino mi pada na pamet u slučaju zemljotresa da može nešto da se desi sa zgradom. Je l' može nekako da se proveri da li je to rađeno po propisima, ako npr. nadogradnja ima građevinsku dozvolu? Je l' postoje neke pravne začkoljice koje mogu da se tiču stanova u zgradi zbog te nadogradnje?
Upravo to.Statika zgrade je pravljena za određeni broj spratova koji je izgrađen. Sa nadogradnjom imamo veći pritisak na zgradu koja i dalje ima istu originalnu statitu.
Dodao bih na ovo i lose elektricne instalacije uz lose ventile i cevi itd...Los pritisak vode problem sa kanalizacijom tonjenje zgrade,sleganje ,pucanje zidova,
Moze da se vidi jel radjeno sa dozvolom i projektom ,da li je radjeno ojacanje postojeće zgrade ako su uknjizeni i zgrada ima gradj. I upotrebnu onda bi trebalo da je zgrada originalna papirolski ok ali to sve treba precesljati