[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=814092#p814092:1ea4r5yd je napisao(la):
Bender Rodriguez » 17 Jan 2021 11:35 am[/url]":1ea4r5yd]A vi inače znate u kakvom su stanju bila sva ta stara drvena vrata pa ste procenili da su ih menjali jer eto, nemaju pametnija posla? :kafa: Ne preterujte.
I u mojoj nekadašnjoj gimnaziji smo imali stara drvena vrata koja su se držala, pa su posle (još dok smo mi bili) zamenjena aluminijumskim. Isto kao i prozori. Razlog? Neka jesu bila u dobrom stanju, ali neka su bila u očajnom. I da se prilikom rekonstrukcije ne bi traćile pare na basnoslovno skupe restauracije drvenih, poručeni su alu prozori i vrata za celu zgradu. A da ne pričam o tome da alu vrata i prozori mnogo bolje dihtuju nego drveni, pogotovu kad su stari XY decenija. :kafa:
Da je kojim slučajem odlučeno da se ostave stara vrata i prozori ali da se restauriraju, onda biste kukali ''a što rekonstrukcija V gimanzije košta XXX hiljada evra umesto XX hiljada!!!??? '' Ovako pošto je odabrana jeftinija varijanta, sad je kuknjava što je izabrano moderno i jeftinije. :kafa:
Inače, po meni je sasvim lepo ispalo. ''Depra'' će nestati i sa novije slike odnosno hola čim se na stara mesta vrate ove saksije, posteri, i inventar. Vidite valjda toliko da su radovi još u toku i da je na podovima crna podloga da se ne bi čukale i prljale stepenice.