Uh Master, zanimljiv post. Što se nas tiče, ja moram da pohvalim komunikaciju sa Srđanom, čovek se uredno javlja na telefon, bar za sada
, i daje nam informacije u vezi sa dinamikom radova itsl. Milica jeste malo pogubljena žena, ali stvarno nije nikada bila neljubazna ili nešto tome slično, mada slažem se da nismo od nje dobili previše korisnih informacija, ali koliko smo čuli za nju kažu da dosta dobro radi nadzor. Takođe, moram da kažem da mi nismo imali nikakve specifične zahteve u odnosu na originalni projekat stana, tako da nemam pojma kakvi su ukoliko ste tražili neke dodatne korekcije. Što se tiče slobodnih stanova i nama je rečeno da je ostalo nekoliko, uglavnom većih kvadratura i iskreno ne bi me iznenadila ni ta cena koju pominješ od 2keur, jer smo se mi interesovali za 4 i 5 fazu Zelene Avenije gde su nam pre nekih mesec dana javili da je cena 1.950 eur po kvm sa rokom useljenja, ako ne grešim, decembar 2019.I daaa, slažem se da su cene sulude i da je sve do naduvano ali što je najgore izgleda da sve to može da se proda! Što se tiče roka useljenja, tu moram da kažem da su to jako zanimljivo definisali u kuporodajnom ugovoru, tj. ništa nisu ni definisali. U ugovoru stoji da je rok za završetak radova 31/12, tj. da su do 31/12 u obavezi da predaju zahtev za tehnički prijem zgrade ali da nisu u kašnjenju ukoliko je reč o okolnostima na koje nisu mogli da utiču. I tu dolazimo do kanalizacije. Razlog zašto kasne sa istom je Grad, koji je bio u obavezi da obezbedi priključenje jer su oni sa njima potpisali ugovor o izgradnji nedostajuće infrastrukture i platili sve takse i naknade za uredjenje (ovo sam i proverila u Direkciji i stvarno Neimar je sve svoje obaveze prema Gradu ispunio). Grad nije završio taj posao i odložio je to za narednu godinu. Koliko smo mi obavešteni, pregovori sa Gradom u vezi sa izgradnjom te kanalizacije su u toku, i najverovatnije će sam Neimar to uraditi i finansirati, a posle će se refundirati od Grada, što sami kažu da je gotovo nemoguće
. To kopanje kreće najverovatnije posle Božića i ti radovi idu brzo, bar tako kažu i posle toga će biti spremni za useljenje. Ovo su informacije dobijene od Neimara, tako da možda treba imati dozu rezerve ali mi se ipak čini da su tačne. Na kraju, moram iskreno da kažem, da nama Srđan nije nikada obećao useljenje 31/12, kada smo bili u pregovorima za kupovinu rekao je da je realan rok februar a da će se oni truditi da bude ranije. Imajući u vidu generalno iskustva ljudi sa novogradnjom mi smo očekivali da je realan rok za useljenje 01/04, a da će premašiti naša očekivanja ako to bude 01/03.
Stanovi su praktično završeni, i što se tiče kvaliteta gradnje mi smo zadovoljni. Rekli su isti kavlitet gradnje i opremljenosti kao Savada 2 i čini mi se da su to i ispunili bar prema onomo što smo dosada videli. Naravno, realan kvalitet i sliku o tome šta smo kupili ćemo imati tek posle useljenja.