Aleksterminator86
Beginner
- Učlanjen(a)
- 17.03.2014.
- Pohvaljen
- 4
Гага":1ydt3lv1 je napisao(la):Алекстерминатор86,
Пре свега добро дошао на форум.
Не желим пуно да ти дајем савете око одласка или не одласка. Јако је то незахвално, поготово сад у овој кризи, кад људи остају без посла сваки час, а поготово јако тешко за оне који имају и породицу. Зрео си човек, ето скоро или већ 28 година и сигурно размишљаш разумно. То је сад велика животна одлука. Колико видим већ си је на неки начин и донео. Ако се одлучиш да одеш, гледај да то ипак не буде рад на црно тамо негде напољу било где. То је велика ноћна мора и гледај да се манеш разноразних агенција које нуде послове по огласима у иностранству. И ја сам имао прилике да одем и у Швајцарску (у Шафхаузен) и Америку (Балтимор), и то у златно доба Југославије (седамдесете године), али нисам, одолео сам и да будем искрен не кајем се, без обзира на садашњу ситуацију.
Ајде да питам наивно, да ли си покушао овде код нас неки рад путем интернета ? Видим пре неки дан прилог на некој телевизији, жена исто дуго без послао, још и удата, пронађе на интернету интересантну производњу сапуна, јавила се, кренула и она и ево каже презадовољна, посао јој добро иде. Покушао сам да то пронађем на интернету да прочитам али нисам успео.
Ево овако. Из твоје прве поруке схватио сам да говориш немачки језик, није битно колико, али сигурно се можеш лепо снаћи да те неко сад „баци у машину“.
Скоро је Немачка савезна влада објавила конкурс за пријем радника из земаља које нису из такозване те Европске заједнице. Не би било лоше да одеш до немачког конзулата (не амбасаде) и распиташ се мало детаљније око тога, а можда има и на сајту немачке амбасаде.
У Куриру је пре неки дан изашао чланак о томе и ево ти веза (линк) па погледај, а ту имаш и списак која се све занимања траже. Вероватно ћеш моћи ту негде и себе да пронађеш. Желим ти сваку срећу и јави шта си урадио.
POSAO U NEMAČKOJ: Objavljena kompletna lista poslova za radnike izvan EU!
Kad se kandidat odgovarajuće kvalifikacije nađe, potrebno je da se prizna njegova kvalifikacija, a onda radnik koji je dobio posao u Nemačkoj preko Savezne agencije za rad zatraži radnu dozvolu i dozvolu boravka u nadležnom konzularnom predstavništvu
http://www.kurir-info.rs/posao-u-nemack ... ak-1071379
Hvala Gago,hvala ti puno na ulozenom trudu da mi pomognes.Sta da ti kazem nezaposlen sam od 2010, od tada pokusavam da odem iz Srbije,radio sam povremeno ali nikad stalno,slao sam CV-jeve svuda,prepravljao te iste CV-jeve,ljudi koje sam znao ili upoznao a otisli su inostranstvu,kad bih pitao za pomoc ili savet,prepotentno bi odgovorili"pa sta da ti kazem,snadji se"niko ne zeli da pomogne,svi zaboravljaju svoje pocetke,ili razmisljaju "pa meni niko nije pomogao"mislim ako cemo tako onda ova zemlja ne treba ni da postoji jer od sloge nema ni S a o bratstvu i da ne pricam.Tako da eto odlucio sam,da li cu da se vratim ili to je sad druga prica,prvo da odem,a sto se nostalgije tice,nema mnogo stvari za kojima bih zalio.