Šta je novo?

Pupinova Palata

IMG_20250524_185015.jpg
IMG_20250524_185017.jpg
IMG_20250524_185210.jpg

Iskopaće njega Bili ! :)
Dobro ovo ide za sada.

Da li je mozda neko ko je skoro bio u kontaktu sa Galensom dobio azuran podatak kada je u planu da se gradnja zavrsi i koliko ranije(otprilike) moze da se ocekuje da gradnja bude na 80% ?

S obzirom da je kompleks u pitanju , sigurno će raditi fazno, tako da to zavisi od lamele koja te zanima.
Realno, za objekat ovog tipa , površine i kompleksnosti treba im 2.5 godine da završe sve. I to da se muški radi.
Svakako neke lamele mogu biti na 80% krajem sledeće godine ali to bi opet trebalo sa njima da se vidi .

Ovo je iskustveno. :)

Informacija od Galensa je da se ocekuje da prva faza bude gotova za dve godine odnosno sredinom 2027. Reklo bi se u tom slucaju da ce 80% biti negde pocetkom 2027.

Da li neko ko ima svežeg iskustva sa opremanjem stana može da kaže koliko ga je koštalo za stan srednje veličine (oko 70kvm) sa nekom srednjom/višom klasom opremanja?

Ja sam sad opremao jedan stan, sve po meri rađeno, neka otprilike srednja klasa, tehnika niža klasa, izašlo me je 280€ po m2.
Zamoliću te da preciziraš šta znači srednja klasa? Medijapan frontovi, iverica u konstrukciji, spušteni plafoni, gde si kupovao nameštaj itd.

Polazne tačke su nam svima različite.

Hvala unapred.

I ja htedoh da napišem da mi to deluje preskupo. Pre 5 godina smo ceo stan od 55m2 opremili za nekih 200e po m2.

Raspodela troskova, koliko mogu da se setim:
- Stolarija po meri sa medijapanom (kuhinja, TV komoda, bracni krevet, 2 * ormar, cipelarnik): ~4,5k
- Bosch bela tehnika (sudomasina, indukciona ploca, rerna, masina za pranje i susenje): ~2,5k
- Gradjevinski radovi (spustanje plafona u dnevnoj, rusenje jednog polu-zida, dodatni razvod instalacija, moleraj): ~1,5k
- Random sitan namestaj (klub stolovi, sto sa 4 stolice, komode u WC): ~1,5k

I ja htedoh da napišem da mi to deluje preskupo. Pre 5 godina smo ceo stan od 55m2 opremili za nekih 200e po m2.

Raspodela troskova, koliko mogu da se setim:
- Stolarija po meri sa medijapanom (kuhinja, TV komoda, bracni krevet, 2 * ormar, cipelarnik): ~4,5k
- Bosch bela tehnika (sudomasina, indukciona ploca, rerna, masina za pranje i susenje): ~2,5k
- Gradjevinski radovi (spustanje plafona u dnevnoj, rusenje jednog polu-zida, dodatni razvod instalacija, moleraj): ~1,5k
- Random sitan namestaj (klub stolovi, sto sa 4 stolice, komode u WC): ~1,5k
Mene je sve to prosle godine izaslo vise nego duplo skuplje. Za sve postoji dosta veliki raspon cena, recimo Bosch indukciona ploca ima od 400e do 2000e.

Ja razumem kad ljudi plate 3000 EUR jak racunar ili kvalitetnije drvo itd, ali nesto mi nikad nije bilo jasno platiti par hiljada EUR npr jednu rernu ili indukcionu plocu.
Dobar kuvar ce i sa jeftinijom opremom da spremi dobar rucak, prosto mi oduvek izgledalo kao bacanje para.

Ja razumem kad ljudi plate 3000 EUR jak racunar ili kvalitetnije drvo itd, ali nesto mi nikad nije bilo jasno platiti par hiljada EUR npr jednu rernu ili indukcionu plocu.
Dobar kuvar ce i sa jeftinijom opremom da spremi dobar rucak, prosto mi oduvek izgledalo kao bacanje para.
Sad bi ti moja žena napravila referat zašto je potrebna rerna sa parom i multi-zonama, i kvalitetna indukciona ploča na kojoj može da se krčka ručak ravnomerno 😂

Vrh