Informacija od Galensa je da se ocekuje da prva faza bude gotova za dve godine odnosno sredinom 2027. Reklo bi se u tom slucaju da ce 80% biti negde pocetkom 2027.
I meni je to bilo čudno.Čudno, na gradjevinskoj tabli piše decembar 2026.
Da li kasni i New Minel ili su oni u roku?
35.000Da li neko ko ima svežeg iskustva sa opremanjem stana može da kaže koliko ga je koštalo za stan srednje veličine (oko 70kvm) sa nekom srednjom/višom klasom opremanja?
Su u toj cifri i kupatila ili su ona ostavljena kakve je investitor napravio?35.000
srednja ka visom racunaj min 800e po m2Da li neko ko ima svežeg iskustva sa opremanjem stana može da kaže koliko ga je koštalo za stan srednje veličine (oko 70kvm) sa nekom srednjom/višom klasom opremanja?
sa kuhinjom ?Ja sam sad opremao jedan stan, sve po meri rađeno, neka otprilike srednja klasa, tehnika niža klasa, izašlo me je 280€ po m2.
Zamoliću te da preciziraš šta znači srednja klasa? Medijapan frontovi, iverica u konstrukciji, spušteni plafoni, gde si kupovao nameštaj itd.Ja sam sad opremao jedan stan, sve po meri rađeno, neka otprilike srednja klasa, tehnika niža klasa, izašlo me je 280€ po m2.
Mene je sve to prosle godine izaslo vise nego duplo skuplje. Za sve postoji dosta veliki raspon cena, recimo Bosch indukciona ploca ima od 400e do 2000e.I ja htedoh da napišem da mi to deluje preskupo. Pre 5 godina smo ceo stan od 55m2 opremili za nekih 200e po m2.
Raspodela troskova, koliko mogu da se setim:
- Stolarija po meri sa medijapanom (kuhinja, TV komoda, bracni krevet, 2 * ormar, cipelarnik): ~4,5k
- Bosch bela tehnika (sudomasina, indukciona ploca, rerna, masina za pranje i susenje): ~2,5k
- Gradjevinski radovi (spustanje plafona u dnevnoj, rusenje jednog polu-zida, dodatni razvod instalacija, moleraj): ~1,5k
- Random sitan namestaj (klub stolovi, sto sa 4 stolice, komode u WC): ~1,5k
Sad bi ti moja žena napravila referat zašto je potrebna rerna sa parom i multi-zonama, i kvalitetna indukciona ploča na kojoj može da se krčka ručak ravnomernoJa razumem kad ljudi plate 3000 EUR jak racunar ili kvalitetnije drvo itd, ali nesto mi nikad nije bilo jasno platiti par hiljada EUR npr jednu rernu ili indukcionu plocu.
Dobar kuvar ce i sa jeftinijom opremom da spremi dobar rucak, prosto mi oduvek izgledalo kao bacanje para.