Šta je novo?

Proširenje Savske ulice

Čekam da Šapić iskešira svim stanarima bivše Savske promenu svih ličnih dokumenata o svom trošku.
Ako imaju sa čipom ne moraju da menjaju po pravilu ali tu ima zanimljiva situacija.

Npr moja ulica koja se vodi u lk je pre 10tak godina promenila naziv.

Menjao sam u julu prošle godine lk i očitao sam je kad mi je trebala za nešto i vidim da i dalje stoji stari naziv ulice.

Kad sam pitao u MUPu zašto nije promenjen naziv ulice kad svi računi i pismena stižu sa novim nazivom ulice, kaže to morate vi da idete da uzmete uverenje neko da je ulica promenila naziv pa da dođete kod nas da mi to evidentiramo na čipu.

Aha, evo sve trčim.

Ja da radim njihov posao ne pada mi na pamet.
Pri tom meni ni stari naziv ulice nije smetao pa neka to oni jure i menjaju.

Ako imaju sa čipom ne moraju da menjaju po pravilu ali tu ima zanimljiva situacija.

Nemaju sva lična dokumenta čip. Pasoš mora da se promeni i to je više nego dovoljna za*******.

Najžalije su tu saobraćajne dozvole za kola. Ima čip ali je adresa ipak napisana na plastici pa mora cela da se promeni. Sreća bar na vozačkoj piše samo mesto a ne adresa.

A u LK ako i promeniš, moraš to javiti bankama, mobilnim/kablovskim operaterima, itd. itd, da i oni promene u sistemu (pošto su to sve ugovori koji su napravljeni sa starim podacima koji više ne važe a usluge koristiš i dalje)

u LK ako i promeniš, moraš to javiti bankama, mobilnim/kablovskim operaterima, itd. itd, da i oni promene u sistemu (pošto su to sve ugovori koji su napravljeni sa starim podacima koji više ne važe a usluge koristiš i dalje)
Ništa ja to nisam menjao, sve mi se vodi na staru adresu i nisam imao problema. Čak i pasoš isto, a izlazio sam i ulazio u zemlju više puta.

Ništa ja to nisam menjao, sve mi se vodi na staru adresu i nisam imao problema. Čak i pasoš isto, a izlazio sam i ulazio u zemlju više puta.
To što ti niko nije napravio problem oko toga ne znači da je ispravno

Recimo, neće te na granici sprečiti da izađeš iz zemlje ako nije dobra adresa na pasošu (niko to ni ne proverava) al ako npr. dobiješ kaznu u inostranstvu pa je pošalju na adresu iz pasoša možeš imati problem. Pred sudom (pošto će te naći kad tad) onda treba da kažeš da ti nije stigla kazna jer je poslata na pogrešnu adresu, a onda sledi kazna što nisi promenio adresu u pasošu jer je to obaveza (msm da imaš 30 dana od trenutka kad je nastala promena…i to mogu službenici da ti oproste ali to je već nečija dobra volja jer pravno gledano morao bi da dobiješ kaznu)

Slična stvar ako ne plaćaš kablovsku pa ti šalju opomene i izvršitelje.

Dakle u nekim svakodnevnim okolnostima gde nema tužbi/kazni/izvršitelja će biti sve u redu ali problem nastaje onda kad imaš neki pravni ili kazneni proces uz promenu adrese.

Da se razumemo, apsolutno je pogrešno da mi kao građani treba da brinemo o svemu ovome jer je nekom palo na pamet da menja naziv ulice ali surova realnost je da možeš da imaš problem i u tom slučaju nikog ne interesuje ni pravda ni pravičnost nego da što brže zatvore slučaj koji je ispred njih.

Stigla mi je kazna za brzinu na novu adresu iako je u LK stara.

Tako da verovatno u sistemu možda postoji neki info o promeni naziva ulica i sl.

Sad zašto se to ne upisuje po automatizmu i u LK i ceo sistem ne znam.

Eво мало грубо, али имамо Цара Душана и на Дорћолу и у Земуну. Нек остане она улица која носи то име од раније.
Kada smo poveli diskusiju o tome jednom prilikom, završilo se tako da nema potrebe da se menjaju nazivi ulica u Zemunu jer je to nekada bio zaseban grad.

Апсолутно сам сагласан да промена податак у ЛК и другим документима која нија изазвана кативностимо конкретног грађанина (променио име, презиме, преселио се) треба да буде о трошку оних органа власти који су ту промену изазвали. И још, грађанин не мора да трчи да скупља разна уверења, све треба да се одигра у једном цугу, да грађанин не троши своје време узалуд. Чак и за тај догађај кад долази да му се подаци мењају због промена назива улице, треба као минимум бесплатно кафу да му дају јер се потегао.

У Београду постоји Обала Краља Александра Карађорђевића на Новом Београду. Реално, сви објекти који се сада тамо налазе, и који ће бити изграђени у будућности, могли би да буду са том адресом, и да тај назив заживи у пракси, како је оригинално и замишљено. А не да свако мења столетне називе, како му се неког јутра, после шибања лобеа, упали лед диодица.
Што је најгоре, мислим да скоро нико не зна да се та обала зове тако.

Vrh