Šta je novo?

Privatni prevoznici

Koliko videh,za sad je sve po starom....pitanje je samo do kada....GSP nema dovoljno vozila generalno,a kako planiraju ovo da rese,stvarno mi nije jasno.....

Trenutno je sve po starom... uspeli su nekako da produze ugovor, medjutim nema nikakvog znaka od novog tendera...

Postoje priče po kojima će se pogon Zemun zatvoriti , vozila prebaciti u pogon NBG , i da će doći do rotacije GSP - privatnici na potezima 600 i 700. Negde ranije sam čuo da je lokacija pogona Zemun interesantna pojedincima za izgradnju stambenog bloka.

Danas sam se posle dugo dugo vremena provozao linijom 26. Sve pohvale za vozaca koji mi je rekao i dobar dan i dovidjenja cak i cestitao Novu godinu meni kao i svima koji su usli na prva vrata. Lik je legenda!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li si slučajno zapamtio (zapisao) broj vozila? Trebalo bi pisati da se taj čovek nagradi.

haha nisam ali mi je od nekud poznata prica mislim da se cak i ovde o tome pisalo

Pričali smo o njemu milion puta, to je onaj šatro dobrica i kultura, a zato krši sve moguće propise, od otvaranja vrata van stajališta do jurenja žutog svetla i konstantnog kašnjenja.

marrecar":2gl878j9 je napisao(la):
Pričali smo o njemu milion puta, to je onaj šatro dobrica i kultura, a zato krši sve moguće propise, od otvaranja vrata van stajališta do jurenja žutog svetla i konstantnog kašnjenja.

Aj posto se vec zna reci cu i to, jeste otvarao je putnicima da udju van stanice ali svi ga poznaju kao da je Beograd neko selo svi mu masu pozdravljaju ga ja sam ostao zatecen. To nema da se vidi ni u najmanjem selu :D

Nebitno je sto staje van stanice,bitno je da covek ima manire koji naravno ljudi ne shvataju u ovom gradu.Radio je na 52,stoji da neke stvari radi mimo propisa,ali jednostavno covek voli svoj posao,i kao takav je postao poznat,kamo srece da je vise takvih ljudi.....26 je inace teska i zahtevna linija,tako da se njegova nesto sporija voznja ionako ne primecuje jer linija konstantno upada u cepove oko Bulevara...

Ne bih da se raspravljam, ali kako nije bitno to sto staje van stanice i sto pravi prekrsaje? Svaka njemu cast sto je on kulturan, uljudan covek sa manirima, ali to mu manje vredi kada on nema kulturu u saobracaju. Radije bih vozaca koji postuje saobracajne propise i brine se za bezbednost putnika, postuje red voznje i obavlja svoj posao kako treba, nego nekog Zatezala koji ce mi cestitati novu godinu i pozdravljati me svaki dan. Treba drugi vozaci da se ugledaju na njega po pitanju ponasanja, ali zato i Zatezalo treba da se ugleda na one vozace koji postuju sva saobracajna pravila. Neshvatljivo mi je to da se hvali to sto se zaustavlja van stajalista, ugrozava bezbednost te osobe koja ulazi u autobus, bezbednost drugih putnika u autobusu kao i bezbednost ostalih ucesnika u saobracaju, plus to sto je time jos sporija voznja. 26 jeste linija koja stalno upada u cepove i stalno kasni, zato joj ne treba jos neki vozac koji ce zbog svog neodgovornog ponasanja u saobracaju da usporava jos vise voznju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=424595#p424595:28043cdw je napisao(la):
tragac » 23 Дец 2016 03:54 pm[/url]":28043cdw]Da li u ovom je.enom gradu postoji bus u kome radi grejanje
О грејању у аутобусима имаш на подтеми о "Одржавању возила" viewtopic.php?f=18&t=1603&start=2425#p425557

Mocna Saga, vozio me Liaz njihov na 610, kao da je sa trake izasao. Grejanje full, ispravan, bas milina za voznju... Steta je sto nemaju vise vozila, zasluzuju sve pohvale... Vozaci normalni, pazljivo voze... U povratku me Kosavin liaz vozio, autobus kao da ima 15 godina koliko se raspada i trese... Jaaaako lose..

Pa ja kažem, prevoznik za svaku pohvalu. :mrgreen:
Zato ja nisam razumeo zašto svi kude liaze i mazove kada sam se ja 90% vozio u njihovim. A u cetvrtak sam usao u Unacopov Maz, budi bog s nama kakav je ono raspad sistema.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426187#p426187:31oh1eve je napisao(la):
marrecar » Tue Jan 03, 2017 6:19 pm[/url]":31oh1eve]Pa ja kažem, prevoznik za svaku pohvalu. :mrgreen:
Zato ja nisam razumeo zašto svi kude liaze i mazove kada sam se ja 90% vozio u njihovim. A u cetvrtak sam usao u Unacopov Maz, budi bog s nama kakav je ono raspad sistema.
Unacop je sramota, u odnosu na Presto ( sad ce Somi da kritikuje) na Altini je usluga daaaleko ispod... Steta je sto Saga ima sihtu na 603 i 610... Mada iskren da budem, vikendom imam srecu da s a njima idem na posao!!!

Prijatelju.....sve si ti u pravu.....ali zasto je uvek bitno istaci da i normalan covek sa manirima i ponasanjem nije normalan.Ti sigurno nikad nisi zakasnio da udjes u autobus jer ti neki tamo vozac zatvori ispred nosa,a ti onda sigurno mu ne psujes sve rodjeno u sebi,vec mu verovatno govoris:Neka,i bolje sto mi nisi otvorio vec zatvorena vrata,postuj propise,kad si ih vec jednom zatvorio,nemoj da narod ceka jos i mene da udjem....mislim stvarno.....stalno imamo potrebu da kritikujemo sve sto vuce ka normalnom,moramo uvek da trazimo dlaku u jajetu.Nije ti problem kada neki vozaci,cast izuzecima krse iste te propise o kojima pricas kada pricaju mobilnim u toku voznje,a jedini on nosi blutooth,skidam mu kapu za to.Tesko je pohvaliti,ali je zato lako kritikovati.Ja razumem tvoju potrebu da se neki ljudi ne hvale previse jer su i oni ljudi koji prave greske..normalno je i to...niko nije bezgresan....ali bi bilo za pocetak dobro da kada vidis da covek ustaje sa svog mesta,zaustavlja autobus i moli putnike da neko ustane trudnici,jer boze moj svi mi bas tad gledamo kroz prozor,da mi shvatimo koliko je malo potrebno da se ponasamo ljudski....izvini Marecare.....tebi se obracam jer smatram da ni ja ni ti ne moramo da budemo u pravu,jedino je bitno da ne osudjujemo ljude zbog dobrih stvari koje cine,bar za pocetak....a za kritiku mesta uvek ima...tu se bar slazem s tobom...

Nigde ne napisah da ne osudjujem to sto se krse druga pravila u saobracaju, pogotovo pricanje telefonom. Redovno prijavljujem vozace koji pricaju telefon koji ocigledno nije sluzbeni. Drugo, otvaranje vrata se odnosi van stajalista i podrazumeva se kada se kaze da se krsi pravilnik o tome. Svakako ne mislim da je krsenje ako vozac otvori vrata nekome ko je trcao za autobusom, a da je pri tome autobus jos na stanici. Meni se to nebrojano puta desavalo i upravo radim to sto si ti opisao, kao svaka normalna osoba. Ali isto tako nikada u zivotu necu da psujem vozaca niti da ga teram da mi otvara vrata van stajalista jer je to potpuno suludo. Kako mi se desavalo da mi ne otvaraju vrata, tako mi se i desavalo da otvaraju vrata.
I to potpuno treba razdvojiti, licno ponasanje i ponasanje u saobracaju. Nikada nisam kudio nego sam pohvalio to njegovo ponasanje i ophodjenje sa putnicima, ali sam kudio ponasanje u saobracaju koje su mnogi ljudi nebrojano puta potvrdili. To sto je on dobar i vaspitan covek, ne znaci da je dobar vozac. Eto jednom sam i ja potrcao za autobusom, 306 ili 311, vozac zatvorio vrata na pocetnoj i zbog guzve ispred nije mogao da krene, ja mu pokucao na vrata i on mi je otvorio. Naivan sam pomislio da je dobar vozac. Dan danas ne volim kada me on vozi jer je uzasno los vozac, od pricanja telefonom, nasedanja clanova porodice na konzolu, do same uzasne voznje. Ja u zivotu nisam video vozaca koji ne zna da ulazi u stajaliste, on 30-40m od stanice uspori na 15kmh i tako drzi brzinu dok ne udje u stanicu i to radi tako neopisivo lose da se ja i dalje cudim kako je to moguce. Ako je slucajno nejasno, ovo nije bilo za Zatezala, nego za drugog vozaca.
Dakle, to sto je Zatezalo dobrica i kulturan je za svu pohvalu, ali to sto on krsi toliko saobracajnih pravila mu ponistava svu tu kulturu i dobrotu.
I opet, procitaj vise puta moje komentare, ne znam stvarno odakle si izvukao sve ovo, nigde ne napisah da je covek nenormalan, da mi nije problem sto drugi pricaju telefonom. Ne, niko nije bezgresan, ali isto tako niko i ne treba da ugrozava tudje zivote. Progledas kroz prste sto nekada juri zuto svetlo, sto nekad zakasni, ali kada neko to konstantno radi, e tada ne mozes da progledas kroz prste.

Ok...razumeli smo se....da ne teramo dalje nema potrebe...uglavnom,medalja ima dva lica,neka to bude zakljucak...ali drago mi je ako i oni dobri budu jos bolji,a i ako oni losi promene nesto kod sebe nabolje....

Danas sam ugledao ovaj bus
P43021 na 610.Inace u autobusu nije radilo grejanje ni kod vozaca pa je vozac vozio autobus sa kapom na glavi.Greota je da tako muce coveka :roll:

Dan kada je počela privatizacija javnog prevoza

Na današnji dan 1998 godine počela ja lagana privatizacija javnog prevoza. Umesto ulaganja u obnovu voznog parka našeg ekskluzivnog javnog prevoznika - GSP Beograd, koji smo osnovali mi gradjani i koji se subvencionišemo sa preko 70% izdvajanjima iz budžeta grada koji mi gradjani punimo, tadašnji politikanti u Gradskoj vladi i skupštini su odlučili da angažuju njima bliske privatne prevoznike. Naravno, za pozamašnu nadoknadu.

Skoro 20 godina kasnije možemo da vidimo rezultate de odluke i kontinuitet u privatizaciji javnog prevoza svih gradskih administracija iz redova političkih partija koje su bile na čelu grada. Od tada je stotine miliona umesto u GSP otišlo u džepove vlasnika privatnih autobusa koji su često lošiji od onih u GSP Beograd.

Na današnji dan 1998. godine nakon šest dana potpune obustave rada završen je prvi generalni štrajk Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd. Na ulicama glavnog grada tokom tih dana nije bilo ni jednog vozila ovog javnog preduzeća. Tadašnje gradske vlasti su "rešenje" problema našle u uključivanju privatnih prevoznika koji su od tada počeli da zauzimaju sve više prostora na ulicama i da prazne prostor u džepovima građana.

izvor: FB 99% Beograd & masina.rs

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=428682#p428682:37u4wjxj je napisao(la):
dare » 18 Jan 2017 02:28 pm[/url]":37u4wjxj]Danas sam ugledao ovaj bus
P43021 na 610.Inace u autobusu nije radilo grejanje ni kod vozaca pa je vozac vozio autobus sa kapom na glavi.Greota je da tako muce coveka :roll:

Evo ga. Počeli da dovlače autobuse 1996. godiše? :bash:

To je ovaj:
http://phototrans.eu/14,734567,0,Jelcz_M181MB_720.html

Kako moze uopste da se uveze takav otpad treba provjeriti na proizvodjackoj tablici godiste pa onda mozda koje novine nesto i napisu

Vrh