Šta je novo?

Prijepolje

Na ovu kružnu raskrsnicu u Kolovratu se čekalo više godina, a sada su radovi pri kraju.
1000004599.jpg

1000004598.jpg

Izvinjavam se na duplom postu, ja zarad istine moram da napišem i odgovorim:

Vest o početku izgradnje kružnog toka

Vest je inače objavljena 27/08/2019 (pre 5,5 godina).

Kad Dragan kaže "Prijepolje je čekalo više godina na ovo", to znači "Pet i po godina je ista ova vlast bila nesposobna da napravi jedan najobičniji kružni tok". Otuda moje iskreno (neko će reći cinično) pitanje, da li zaista treba da hvalimo vlast u ovom slučaju ili da je kritikujemo?

Već smo pisali o tome zašto se toliko dugo radilo, ali to sada i nije toliko važno, osim nekim hejterima.

"Радови на кружном току у Коловрату су два пута прекидани, једном 2019. године, а други пут крајем 2020. године због нерешених имовинско-правних односа са Фап Ливницом, односно Стар Јелом, али и измене првобитног пројекта због измештања високонапонских каблова у коловозној конструкцији. . ."

Izvinjavam se na duplom postu, ja zarad istine moram da napišem i odgovorim:

Vest o početku izgradnje kružnog toka

Vest je inače objavljena 27/08/2019 (pre 5,5 godina).

Kad Dragan kaže "Prijepolje je čekalo više godina na ovo", to znači "Pet i po godina je ista ova vlast bila nesposobna da napravi jedan najobičniji kružni tok". Otuda moje iskreno (neko će reći cinično) pitanje, da li zaista treba da hvalimo vlast u ovom slučaju ili da je kritikujemo?
Ja sam bio ubeđen da je ovo završeno još 2019...nisam ze zavlačio dugo ka Kolovratu 🫠

Radi se temeljno, pa malo duže traje 🤣
ali to sada i nije toliko važno, osim nekim hejterima
Naravno da je važno, to se radi od našeg novca. Može li jedna (makar blaga) osuda?

Evo i još jedno kašnjenje na kašnjenje, iz citiranog članka gore:
"а рок за њихов завршетак је крај ове године (2024)"

Ne pišem zbog Dragana ovo, nego da ostane trag, ko bude čitao za par meseci ili 5-10-15 godina, da zna kako je zaista bilo.

da li zaista treba da hvalimo vlast u ovom slučaju ili da je kritikujemo?
Investitor su "Putevi Srbije" jer je to bio deo državnog puta, a izvodjač su "Putevi Užice". Od početka je bilo predvidjeno da se radi u više faza i verovatno je moglo da se završi ranije da se nisu pojavili dodatni radovi i problem oko imovinskih odnosa.
Ali kada uskoro vozači budu prolazili kroz ovaj kružni tok neće razmišljati o tome već će se radovati lakšoj i bezbednojoj vožnji, osim ako nisu zajapureni hejteri.

1000004608.jpg

Poslednja izmena:
Investitor su "Putevi Srbije" jer je to bio deo državnog puta, a izvodjač su "Putevi Užice". Od početka je bilo predvidjeno da se radi u više faza i verovatno je moglo da se završi ranije da se nisu pojavili dodatni radovi i problem oko imovinskih odnosa.
Ali kada uskoro vozači budu prolazili kroz ovaj kružni tok neće razmišljati o tome već će se radovati lakšoj i bezbednojoj vožnji, osim ako nisu zajapureni hejteri.

Pogledajte prilog 228624
1.Prvo se uradi analiza potrebnog prostora
2.Pa se izvrši eksproprijacija
3.Zatim se izmeste vodovi i urade nove inst.
4.Za to vreme se uradi dokumentacija
5.Dobiju dozvole
6.Krenu planirani radovi
7 Sve se završi za 3 meseca maksimalno

"Putevi Srbije" su investitor, pa se njima obrati sa svojim primedbama. Oni su najavili da će se raditi u više faza i sledeće nedelje bi trebalo da bude "svečano otvaranje". A hejteri i umišljeni "direktori" će teško to da podnesu, jer već sada ovde paniče.

Putevi ovde nisu krivi, oni su stali sa radovima jer opština nije bila sposobna da uradi eksproprijaciju.

A da ću teško da podnesem nešto novo, to je glupost, naravno da se radujem tome. Ali je činjenica da kasni bar 5 godina, što ću naravno da kritikujem uvek. I to ima veze jedino sa nesposobnosti onih koji su trebali da završe eksproprijaciju.

Kao što i krak prema Seljašnici od tog kružnog toka i dalje nije završen, mislim da je to možda i iz 2017, ako ne i ranije. Očekujem da i ulica koja vodi ka Pljevaljskoj petlji bude rekonstruisana, jer i Krcan je ovde lepo objasnio kakva je to ulica, prepuna šahti i gde svi voze sredinom ulice.

"Putevi Srbije" su investitor, pa se njima obrati sa svojim primedbama. Oni su najavili da će se raditi u više faza i sledeće nedelje bi trebalo da bude "svečano otvaranje". A hejteri i umišljeni "direktori" će teško to da podnesu, jer već sada ovde paniče.
Vidi se da pojma nemaš osim da kacis vesti i tuđe slike bez linkova odakle ih preuzmes sto je suprotno pravilima foruma .
Znao bi da kao neko ko nazovi prati gradnju da opstina radi eksproprijaciju.
Drago mi je da su dobili krzni tok da je sad bezbednije ali 5 godina je previše čekanja

Znao bi . . . da opstina radi eksproprijaciju.
Koji smešan lik, još kada je bio na noši ja sam znao šta sve radi opština. A on izvodi glupave zaključke premda o tome ništa i nisam pisao. Ali on ovde i nije bitan, običan spamer i trol.

Inače videćemo koliko će biti oduševljeni ovdašnji hejteri kada bude pušten u saobraćaj kružni tok u Kolovratu.
1000004622.jpg

Poslednja izmena:
Iznošenje činjenica nije političarenje.
Skrivanje činjenica i parcijalno iznošenje informacija jeste političarenje. Bar je tako nekad bilo. Da ti iznosiš celu vest, ja ne bih morao da dodajem drugi deo. Možeš da kažeš, a evo ja ću isto reći pa da završimo složno, objektivno stanje, gde puštam tvoje da bude prvo. Ili ako hoćeš, možemo da zamenimo, da moj deo ide prvi, a tvoj drugi, kako ti volja.

"Super je i sjajno što će građani dobiti novi kružni tok! Radujem se njegovom otvaranju, koje je sutra! (ili nebitno koji naredni dan). Nadam se da će to sprečiti sudare, oštećenja vozila i slično, te ubrzati saobraćaj u tom delu opštine.

Ipak, moram da dam kritiku na rad opštinskih organa. Neodgovorno je što je 5,5 godina trajalo gradilište jednog malenog kružnog toka. Opština nije bila sposobna da reši eksproprijaciju veoma dug period, što je zabrinjavajuće. Započeti su radovi bez prethodne pripreme za radove, što je nedopustivo. Žao mi je svakog oštećenog auta za ovih 5 godina, za svakog stanovnika koji je 5 godina morao da vozi izbegavajući šahte zbog nedovršenog asfalta. Nadam se da građani Srbije nisu plaćali oštećenja vozila uzrokovana nebrigom vlasti. Građani Prijepolja nisu zaslužili 5 godina maltretiranja. Dodatno je sramotno što je novi rok za završetak radova bio 01.01.2025, a sada je februar. Ne želim da se ovo nikad ponovi i kritikujem vlast zbog navedenog. Imajući u vidu poskupljenja, a naročito u periodu posle korone, vrednost radova je višestruko uvećana, za šta odgovornost snosi opština zbog kašnjenja. Nadam se da će svaki sledeći projekat biti transparentan, brz i efikasan, kako bi naša Srbija i Prijepolje bilo bolje mesto za život građana".

Na ovu kružnu raskrsnicu u Kolovratu se čekalo više godina, . .
U prvom postu na ovoj strani sam ovo napisao što znači da je tu bilo nekih problema. A ti u svakom postu pišeš protiv gradske vlasti kao da si u predizbornoj kampanji, premda ove nema glasača u Prijepolju. Nadam se da si završio sa tim kašnjenjem, jer imam za tebe novu temu : Viseći most.

Kaklo god, nema ama ni promil opravdanja da se nešto gradi 5 godina. Čoveče Kinezi lupe nekoliko hiljada kilometara brze pruge za ovaj period a Prijepoljska vlast ne može da reši nekoliko stotina kvadrata zemljišta. A šta je to nego tuga, čemer i jad. I sad posle tolikog vremena, puste ga u rad i još prave famu oko toga. Da su ga otvorili za 2 meseca e to je uspeh a ovo pokazuje samu srž nesposobnosti ove vlasti. Kad god dođem u ovaj grad iznenadim se koliko se ništa nije promenilo. A i to što se menja, nije vredno spomena jer je nakaradno urađeno, protiv javnog interesa i deluje kao da se vlast smeje Prjepoljčanima u lice.

U prvom postu na ovoj strani sam ovo napisao što znači da je tu bilo nekih problema. A ti u svakom postu pišeš protiv gradske vlasti kao da si u predizbornoj kampanji, premda ove nema glasača u Prijepolju. Nadam se da si završio sa tim kašnjenjem, jer imam za tebe novu temu : Viseći most.
Koliko sam upoznat, skinuti su znakovi upozorenja za prelazak preko mosta. Zašto, ako je nebezbedan?

Ako možeš proveri da li su sada dopustili prelazak v.mosta. Bilo bi čudno da su to uradili bez nekog zvaničnog i stručnog mišljenja ili odobrenja. Verovatno je on bezbedan za prelazak, ali niko neće da rizikuje i odgovara za korišćenje visećeg mosta.
1000004633.jpg

Viseći most je izgradjen pre 70god, a renoviran pre 55god kada je pukla jedna sajla. Bez obzira koliko su u ta vremena bili kvalitetni radovi krajnje je vreme da se on zameni novim mostom. Možda i nešto širim i sa drugom podlogom umesto ovih dasaka, pa se onda ne bi toliko ljuljao pri prelasku gradjana.
1000004638.jpg

Vrh