Šta je novo?

Praznična rasveta i novogodišnje manifestacije

Neće Boco, ne brini. To je u ovoj bandi lopova već genetska mutacija, od rođenja im umesto ruku rastu gepače (u starom beogradskom žargonu, od gepiti = maznuti, drpiti). Sve ide automatski, ono što tolerišemo, to nam se događa. Mi im svi dođemo kao armija invalida, to je sigurno.

Sapic je napisao uslove tendera za georgijeva kulturno namjestanje kroz formu postupka

Nije samo za Georgijeva nego za sve, ali je lepo rekao kako je besmisleno za neke stvari da se raspisuju tenderi. I bas je pitao ko je jos osim njega raspisao tender za muzicki program a morao je.

Ne znam da li je ovo već bilo al mi se činilo da se uklapa u diskusiju o nameštenim tenderima:

Тендер за београдску новогодишњу расвету намештен
https://pistaljka.rs/home/read/576

Sigurno da se uklapa u diskusiju, kad se upravo o tome i govori. Duleja je postavio taj link u subotu.

Ako je za neku utehu, neka svi oni koji tendersku dokumentaciju proizvode štampanjem kataloga ponuđača za kojeg se tender namešta, nikad ne zaborave da se čak i u zemlji Srbiji jednog dana za takve stvari može otići u aps... Ni preletanje ih ne mora spasti...

Arsović poslat u zatvor na godinu dana
Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti

Nakon što je pravosnažno osuđen da je namestio tender za izgradnju dečijih igrališta, bivši predsednik Opštine Prokuplje Milan Arsović od nedavno izdržava zatvorsku kaznu od godinu dana u ćuprijskom zatvoru.

On je u vreme dok je bio predsednik Opštine, u periodu od 2008. do 2012. godine, zloupotrebio položaj prilikom nabavke i montaže dečijih igrališta u Ulici Veljka Milankovića, Đurevačkom naselju i u dvorištu Osnovne škole "9. oktobar" u Prokuplju.

U presudi Apelacionog suda u Nišu stoji da su nabavke zaključene kršenjem Zakona o javnim nabavkama, odnosno razbijanjem nabavke velike vrednosti na male i prilagođavanjem predmeta nabavke određenom ponuđaču, dok je ugovorena cena bila značajno veća od uporedivih tržišnih cena.

Nabavka i montaža dečijih igrališta plaćena je 9.308.784 dinara, što je na dan zaključenja ugovora, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije, iznosilo 83.405 evra.

Prema informacijama iz Višeg suda u Prokuplju, zatvorska kazna za krivično delo koje se stavljalo na teret Arsoviću je od jedne do 8 godina zatvora, tako da je prošao sa minimalnom kaznom.

Arsović je inače u vreme dok je obavljao funkciju predsednika Opštine bio visoki funkcioner Demokratske stranke, ali se pre manje od godinu dana učlanio u Pokret socijalista Aleksandra Vulina.

Arsoviću će u zatvorsku kaznu biti uračunato vreme koje je proveo u pritvoru, od 24. decembra 2012. do 17. januara 2013. godine.

Inače, ovo je jedina pravosnažna presuda i zatvorska kazna na koju je osuđen i koju izdržava neki funkcioner lokalne vlasti i političar, ne samo u Prokuplju, već i u čitavoj Toplici.

- U prilog ovoj tvrdnji govore i činjenice da je Komisija za javne nabavke prilagodila predmet nabavke određenom proizvođaču, odnosno njegovom distributeru, tako što je jasno označila model proizvoda koji se nabavlja - kaže Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija.

Jako je interesantan jedan pasus kako je direktor JP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar-Poposki (SNS) branio slučaj sa beogradskim ukrasima:

Po Zakonu o javnim nabavkama svaki ponuđač koji je smatrao da je bio diskriminisan tehničkim specifikacijama koje smo zahtevali mogao je da uloži žalbu. Onda, ako bismo mi bili maliciozni, mogli bismo na te žalbe i da ne odgovorimo i da ne promenimo tehničke specifikacije. Tada ponuđač ima pravo da se žali Upravi za javne nabavke. U ovom slučaju se to nije dogodilo, tako da nije bilo zloupotreba”.

„Da li to znači da primenjujete princip ako prođe, prođe”?

„Vi mene vređate, da li znate šta ste sada rekli, da mi kršimo zakon.”

Izgleda da on hoće da kaže da prepisivanje nečijeg kataloga nije samo po sebi dovoljan elemenat za robiju, zato što Zakon o javnim nabavkama pruža diskriminasinm ponuđačima pravne lekove u vidu žalbe oglašivaču javne nabavke i žalbe Upravi za javne nabavke kao drugostepenoj instanci. Ne znam, možda bi neko trebao da se organizovano bavi žalbama na nameštene tendere, da bi za budućnost imali bolje slučajeve protiv bagre pred sudom.

Koliko se sećam, preko žalbe je na Upravi za javne nabavke oboren čuveni slučaj opštine Stari grad kada je gamad tražila da ponuđač za vizuelno rešenje logotipa opštine dostavi dokaz da je vlasnik autorskih prava na postojeće vizuelno rešenje logotipa opštine...

Okićen i Mladenovac. Prvi ukrasi još kod NIS-ove pumpe na ulasku u grad, na po nekoj banderi, dok ih je više u centru.

Трећа и четврта фотографија су из Пожешке, на бандерама су "звездице" а око "чесме" је "светлећа завеса"..

Koliko je odvratan ovaj Mek i ostali Banglades stajl lokali...

Nadam se da se neljutiš na maloj korekciji

,,Koliko je odvratan ovaj Mek i ostali Banglades stajskil lokali... ,, :lol:

A sledeće godine...

"Mi smo po tom pitanju licemeri. Toga se setimo tek kad neko ode s vlasti, i obično kukamo. Kod nas je problem i kad blješti grad, a pre dve godine je bilo zašto je Beograd u mraku, a Beč sija itd. Ima da blješti i Beograd i Niš i Novi Sad, i sledeće godina još dva puta više, unapred vam obećavam jer nikome neću da se dodvoravam", poručio je Vučić.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1213159

Ima se, može se. Bogat i moćan grad kao što je Beograd, koji živi od turizma i koji je rešio sve svoje probleme, može da izdvoji veliku količinu novca za prazničnu rasvetu. I to ne treba da traje samo tri meseca, dogodine ćemo to produžiti na 5, od oktobra do februara! Samo još to je nedostajalo Beogradu u poređenju sa Bečom i Parizom. :)

20161221_195906.jpg

pozeska svaka 3 bandera ukrasena sirotinjski

ima li tema ili bar par strana rasprave (izmedju ostalog) o ovim transparentima ispred skupstine? bah bih da procitam nesto o tome, tu su godinama..

@direktor nekome definitivno smeta jako banovo brdo

То изгледа никога не интересује..

caffe piazu je zatvorila poreska uprava, nisu davali račune

Vrh