Šta je novo?

Pozoriste Dusko Radovic

Bas tako. Toplina ne mora da dolazi iz spoljasnosti vec iz unutrasnosti. Zavisi i od sadrzaja. Samo sto sadrzaj mora lepo i organizovano da bude uoblicen konturama.
Nemoj da places, deca ce su dobro, zdravo i raduju se predstavama. Ostavljamo im da kreiraju i tumace, bolje nego sto smo mi mogli.
 
Staklena_Wool_nica":3pcvk2i8 je napisao(la):
Samo sto sadrzaj mora lepo i organizovano da bude uoblicen konturama.

Staklena, na čemu si? :D

I ko je razdvajao spoljašnjost od unutrašnjosti? Nisam ja, majke mi!
 
Ima li nekog ko je bio unutra, kako je sala odradjena ?
 
dsc09967.jpg

dsc09965.jpg

dsc09964.jpg

dsc09966.jpg
 
Pozorište "Duško Radović" tek 2014.?
B. Ca. | 04. avgust 2013. 23:58 | Komentara: 0
Još nije završena obnova malog pozorišta "Duško Radović" u Tašmajdanskom parku. Pri kraju građevinski radovi, sledi nabavka opreme i upotrebne dozvole
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bg-pozoriste1.jpg


OBNOVLjENO Malo pozorište "Duško Radović" neće biti otvoreno barem još dva meseca, a kako je krenulo sa odlaganjima, možda ni do kraja godine. U Agenciji za imovinu i stanovanje grada Beograda kažu da je rok za završetak radova septembar, da je trenutno završeno oko 90 odsto, ali i kad sve bude kompletno gotovo, bez saglasnosti protivpožarne policije i upotrebne dozvole, objekat neće biti predat na korišćenje.

Potpuna rekonstrukcija dečjeg pozorišta u Aberdarevoj počela je prošle godine, u martu, a u nju je uloženo skoro pet miliona evra. Početkom 2013. iz uprave pozorišta rečeno je da su radovi pri kraju, a da je preostalo još samo unošenje nameštaja, opreme i "šminkanje". Međutim, Malo pozorište "Duško Radović" i dalje je na privremenoj lokaciji u Novom Beogradu, kod Starog merkatora, čekajući svoje novo velelepno i skupoceno zdanje.

- Radovi ne kasne, počeli su 19. marta 2012, a ugovoreni rok za završetak radova je septembar 2013. - tvrde u Agenciji. - U ovom momentu izvedeno je između 85 i 90 odsto. Nakon završetka i nabavke opreme, koja je u nadležnosti Sekretarijata za kulturu, potrebno je pribaviti saglasnost protivpožarne zaštite i upotrebnu dozvolu.

Čuveno pozorište za mališane osim glavne, velike scene, imaće i još jednu koja će biti nešto manja. Ona će moći da se transformiše za razne vrste programa. Zbog potreba protivpožarne zaštite kapacitet "velike" sale je nešto umanjen, ali pošto je uvećana visina, uvedene su galerije za gledaoce kapaciteta oko 30 mesta. Izrađen je i novi spuštajući plafon koji će ispunjavati sve akustične i tehničke zahteve.

Prostor teatra povećan je za 243 kvadrata. Biće komotniji i ulazni hol i foaje, a osobe sa invaliditetom će lakše ulaziti u pozorište. Scena će biti opremljena najsavremenijom tehnologijom, sa scenskom mehanikom, rasvetom, novim elektroenergetskim, telekomunikacionim, termotehničkim i hidrotehničkim instalacijaama.

SAMO ZA OPREMU 23 MILIONA

VISOK standard po kom je pozorište obnovljeno podrazumeva izuzetno velike troškove. Tako je u budžetu Beograda u 2013. godini za ovu obnovu planirano izdvajanje od 237,3 miliona dinara. Da bi se uredila unutrašnjost pozorišta biće izdvojeno oko 14, a za nabavku opreme 22,8 miliona dinara. Sistem scenske rasvete košta oko 23,2 miliona dinara.

OD "PALASA" DO TAŠMAJDANA

"POZORIŠTE lutaka NR Srbije" osnovano je 27. maja 1948. godine, a predstave su izvođene u hotelu "Palas". Promenilo je naziv 15. juna 1952. u "Beogradsko marionetsko pozorište". Ime "Malo pozorište" dobilo je 28. decembra 1967, a u zgradu na Tašmajdanu uselilo se sredinom 1968. Posle smrti pesnika Dušana Radovića, 23. oktobra 1984, ponelo je njegovo ime.

TRAFO STANICA I DIZEL AGREGAT

POZORIŠTE će imati i trafo-stanicu i dizel-agregat, pa neće biti problema da se program održi i ako nestane struja. Prilikom rekonstrukcije pazilo se da se novo lice uklopi u ambijent Tašmajdanskog parka. Vodilo se računa o fasadi, prilazima i modernom enterijeru.

Izvor: Večernje novosti
 
Dali su zadržali onu veliku (ko mesec) kuglu od lustera u sali
koja lagnim gasenjem je uvodila u deciju caroliju pozoprista D.Radovica
 
SKANDALOZNO
Pozorište "Duško Radović" ne radi, a dali 5.000.000 evra!
M. VELjKOVIĆ | 17. novembar 2014. 20:12 | Komentara: 0
Rekonstruskcija Malog pozorišta „Duško Radović“ na Tašmajdanu je završena, ali ne zna se kada će početi da radi

malo-pozoriste-Dusko-Radovi_620x0.jpg


REKONSTRUKCIJA Malog pozorišta „Duško Radović“ na Tašmajdanu je završena, ali ono ne samo da nije počelo da radi, nego se čak i ne nazire neki okvirni datum kada bi, konačno, moglo ponovo da primi male posetioce! Glavni razlog je što objekat još nije dobio upotrebnu dozvolu za rad.



U pozorištu nemaju nikakve informacije o tome kada će se konačno preseliti u obnovljenu zgradu, niti zašto taj proces toliko dugo traje.

- U ovom trenutku nije moguće odrediti vreme početka održavanja predstava u novom pozorištu - kažu iz Sekretarijata za kulturu grada Beograda. - MUP i dalje sprovodi obaveznu proceduru predviđenu zakonom za sve rekonstruisane objekte kako bi izdao neophodnu dozvolu.

Dobijanje saglasnosti da je sve u redu sa merama zaštite od požara neće okončati muke pozorište. Naime, posle odobrenja Uprave za vanredne situacije, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove pokreće postupak za dobijanje upotrebne dozvole.

A muke su počele praktično prvog dana rekonstrukcije u koju je uloženo skoro neverovatnih pet miliona evra! Prvi radnici kročili su u prostorije pozorišta 19. marta 2012. i ugovoreni rok za završetak bio je septembar 2013.

malo-pozoriste-Dusko-Radovi1.jpg


Naravno, ovaj termin je „debelo“ probijen. U predizbornoj kampanji najavljivano je svečano otvaranje „najkasnije u septembru“ ove godine, ali kako trenutno stoje stvari biće dobro ako mališani ponovo pohrle u svoj omiljeni kutak na Tašmajdanu i u prvoj polovini 2015!


OSNOVANO KAO POZORIŠTE LUTAKA

PRE nego što je ponelo ime velikog Duška Radovića, ovo pozorište promenilo je nekoliko naziva. Osnovano je kao Pozorište lutaka NR Srbije, da bi 1952. bilo prekršteno u Beogradsko marionetsko pozorište, a onda 1967. i u Malo pozorište. Sadašnji naziv nosi od 1984.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... 00000-evra
 
Goran Vesić: Pozorište "Duško Radović" od decembra počinje da radi

R.B. | 27. 11. 2014. - 11:24h | Foto: Ž. Šafar | Komentara: 1
Posle višemesečnih napora, Agencija za investicije i stanovanje i Sekretarijat za kulturu uspeli su da dobiju protivpožarnu saglasnost MUP-a za projekat obnove Pozorišta "Duško Radović", izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/514659 ... je-da-radi
 
Završeno renoviranje pozorišta "Duško Radović"

Beoinfo | 11. 12. 2014. - 14:07h | Komentara: 0
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove izdao je danas upotrebnu dozvolu za renovirano pozorište „Duško Radović”, čime je renoviranje zgrade ove ustanove završeno, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.


Pozorište "Duško Radović"
- Time je završena rekonstrukcija ovog pozorišta. Od sutra počinje proces primopredaje pozorišta koji će trajati najviše 10 dana, tako da će ovo pozorište, kako smo i obećali, početi sa radom tokom decembra - kazao je Vesić.

Gradski menadžer zahvalio se MUP-u, odnosno Predragu Mariću i Sektoru za vanredne situacije na velikom naporu da se izda protivpožarna saglasnost da bi proces bio završen, kao i nadležnima u gradskoj upravi i dodao da je Grad posao završio i sada se pozorište „Duško Radović” predaje onima kojima i pripada – deci.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/518545 ... ko-Radovic

moze u zavrsene projekte
 
Izvor: Beobuild.rs

"Duško Radović" otvara vrata

141226-PODR-22.jpg


Naši najmlađi sugrađani od danas ponovo mogu da posećuju dečije pozorište “Duško Radović” na staroj adresi. Rekonstrukcija i adaptacija objekta krenula je početkom 2012. godine, a radovi su praktično završeni još prošle godine. Na otvaranje se čekalo pre svega zbog neefikasne i duge procedure za dobijanje upotrebnih dozvola u objektu sa pojačanim bezbednosnim standardima.

Celu vest kao i foto reportazu iz pozorista pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/718.html

141226-PODR-04.jpg

141226-PODR-32.jpg


Celu vest kao i foto reportazu iz pozorista pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/718.html
 
У ентеријеру примећујем доста фушерски одрађених ствари и јефтиних материјала. А видим да ни споља од 5 милиона евра нису могли да издвоје пар стотина евра за две нове жардињере и неколико квадрата бусена.

Моја одокативна процена - "неко" се уградио око 30%.
 
Gledajući slike završenog objekta, fušerajski odrađenih radova i nekih stvari koje uopšte nisu menjane ne vidim kako je ova obnova mogla da košta 2150 evra po kvadratu.

Čak i da se nije fušerisalo i ma koliko koštala scenska oprema ovo ne može ni u ludilu da košta ni približno ovoj cifri. Meni je ovaj projekat promakao(u smislu da ga pratim) i nije mi jasno kako niko na forumu ni jednom do poslednjeg posta nije se cudio ovoj ceni.

Delija kaze neko se ugradio 30%. Ja bih rekao, i to onako široke ruke, da ovde nije uloženo više od 30% od te cifre od 5 miliona evra.

Skandal! Ej, 2150 evra po kvadratu za rekonstrukciju objekta!!!
 
Navodno je statika bila poremcena od bombardovanja tako nesto , a to da su se nakrali pa to se podrazumjeva , koliko ce samo tas kostati , Igore ovo moze da se preseli u zavrseni projekti
 
црне плочице па још са све белом фугим изгледају криминално јефтино. и њихова артикулација уопште у том предворју.... имам утисак да је то све продукт извођења у фазону ма дај те најјефтиније да рокнемо где год можемо. добијемо и већи попуст на количину.

људи претпостављам да је опрема прееескупа. није то 2150 АГ, већ комплетно.
 
Delija":21kylkhl je napisao(la):
У ентеријеру примећујем доста фушерски одрађених ствари и јефтиних материјала. А видим да ни споља од 5 милиона евра нису могли да издвоје пар стотина евра за две нове жардињере и неколико квадрата бусена.

Моја одокативна процена - "неко" се уградио око 30%.
Моја одокативна процена - "неко" се уградио око 70 %. :kum:
 
Sad mogu bosko buha prebaciti u bioskop jugoslaviju igore prebaci u zavrsene projekte
 
Vrh