Šta je novo?

Poziv za biciklisticku voznju

dzonihsv

Higher intermediate
Učlanjen(a)
10.03.2011.
Pohvaljen
1.138
Nisam hteo ponovo da ''okupiram'' temu ''Bicikističke staze'', jer samo pravim nered. Otvorih novu temu gde možemo postavljati naše pozive za biciklističke vožnje, one kratke ili dugačke.

BG - Kačarevo (jezero i pljedža)

Mesto i vreme okupljanja: Trg Republike u 10.00h (03.03)!
Trasa rute - http://ridewithgps.com/routes/970687 (~70km)

Pošto u subotu najavljuju lepo vreme, a vožnja do Rume mi je ipak malo podugačka (trenutno), reko' da odemo do Kačareva da posetimo jezero i (ko hoće) da overimo pljedžu. :)

Ko nije bio prošle godine, može da pogleda izveštaj na ovom linku - http://goo.gl/UyBKt

Pošto je tek početak sezone, a neki od nas se bude iz zimske hibernacije, tempo će biti opušten (20-25km/h). Ko može brže - nek' ide brže, kao i uvek. :) Do Kačareva bi stali jednom, u parku Narodna bašta (veoma lep park, ima i česme), a u povratku kod restorana Mali Raj (prodavnica, klupice...)

U principu, ovo je zagrevanje za ''zvanično'' otvaranje sezone (Mali krug po Sremu 10.03).

Biću na Trgu oko 09.50h, pa ko god došao - dobrodošao! Vidimo se.

Vožnja je tu. Ko god želi, dobrodošao. :)

Pa u Kačarevu je u toku Slaninijada, biće vama lepo. Ja već planirano idem kolima upravo u subotu.

Vid' stvarno. Odložiše - jer znam da je obično u februaru. Al' dobro, još jedan podstrek više.

Valjda ćemo se videti u subotu. :)

Beograd - Debeljača (gulašijada).

Datum: 12.05.2012. (subota)
Mesto nalaženja: Pančevački most, pored pekare u Bulevaru despota Stefana. Pekara se nalazi ispod same konstrukcije mosta i odma' pored Bulevara despota Stefana, tako da se ne mož' omašiti.
Vreme nalaženja: 09.15h

Idemo do Debeljače i ove godine, ali u sopstvenoj režiji. Kažem to jer obično Biciklistički Savez Beograda organizuje ovu vožnju, ali pošto su zauzeti nekim trkama, idemo i bez obzira na to. Očekivani tempo je 20-25km/h i ko može brže, ide brže. Gulaš je prošle godine bio 300 din (dobije se gulaš, salata i hleb), što i nije toliko povoljno u odnosu na odličan Skorenovački gulaš, ali nije ni toliko strašno.

Planirani put: panč. put, preko starog mosta preko Tamiša u Pančevu, put ka Jabuci, put ka Kačarevu, Crepaja, Debeljača. Pauze, kao i uvek, po dogovoru. Povratak, to ćemo još da vidimo jer se put od Debeljače do Opova radio pre par meseci, i ako je završen, možemo ići i tuda. Ako ne, onda kuda smo i došli (preko Crepaje i Pančeva). Dogovor, kao i uvek.

Toliko za sad, vidimo se u subotu. :)

Bump

Za sada ide oko 20-ak biciklista (za koje znam), a ima još 2 dana da se ljudi odluče. Kažem to, jer će verovatno i ekipa sa CikloSveta takođe da se nalazi na istom mestu, pa će nas biti još više. Plus, ima i onih koji se nikad ne kažu da idu, ali opet dođu na vožnju.

U svakom slučaju, ko želi lepu i prijatnu vožnju (ima oko 80-90km tamo i 'vamo), sa veselim i raznovrsnim društvom, uz tempo u kome će biti moguće da se vozi 18 ili 35km/h+ (biće više grupa po svemu sudeći, pa ko kako voli), dobrodošao je na startu. :)

Vidimo se. Pa ako neko odavde hoće da ide i ako mu/joj je prvi put da vozi sa društvom sa Cikloberze i Ciklosveta, nek' mi javi, pa ćemo se naći nešto ranije (blizu Pančevačkog). Kažem to, jer je lakše da se asimiliraš u društvo, kad znaš već nekoga. Zna Džoni taktike. ;)

PS: Možda svratimo do Kovačice (5km od Debeljače) na sladoled koji je jedan od boljih, ako ne i najbolji u ovom delu Banata. Kugla - 30 din, pa ko hoće, uzima kugle u kornetu ili u čaši.

DzoniHSV, jesu tvoje slike na Panoramio-u, pod istim tim nadimkom? :)

Još uvek. ;) Vidiš i userbar ispod mojih postova koji vodi na moju galeriju tamo.

Inače...

Beogradska Coca-Cola biciklijada 2012!

U nedelju, 20. maja od 11.00, tura će startovati od Trga Republike pa sve do Ade Ciganlije. Publiku i učesnike očekuje zabavno-muzički program, bend Đura i mornari kao i tradicionalna lutrija na kojoj će oni najsrećniji imati prilike da osvoje bicikle, turistička putovanja i druge vredne nagrade.
http://www.danubeogradu.rs/2012/05/beogradska-biciklijada-2012/

Nisam video userbar :D Inače, komentarisali smo slike jedan drugom, onomad, što bi Sremci rekli :) I tamo sam Voćar :D

Vidim ja nešto mi nick poznat, ali sve onako kroz maglu, nikako da povežem. :)

Jbga, član sam na više foruma i posle nekog vremena, počinjem sve da mešam. :D

Da li moramo da se prijavljujemo za tu trasu Trg-Ada,kada,gde i kome?
Da li ce biti zatvorena ulica kada prolaze bajsevi ili ce se ici zaustavnom trakom?

Ne treba nikakvo prijavljivanje, samo dođeš na start i to je to.

Ulice će biti zatvorene, a njih će kontrolisati saobraćajna policiji kao svake godine.

Piše na facebook da pošaljemo ime prezime itd.. tamo na neki mail ?

Ko zna šta hoće sa tim da rade, ali nikakve prijave ne trebaju. Nije trebalo ni prošlih godina, ne treba ni ove.

Kaže biće neka nagradna igra, sa nagradama, pa verovatno zbog toga

To izvlačenje je godinama unazad prisutno. A kao i uvek dele tzv. ''dozvole za biciklističku vožnju'' (ono malo roze kartonče što dele već par godina), i pošto na njemu ima serijski broj koji ostaje kod njih kad ti daju ''kartonče'', gotovo svako ko ima isti (a to su skoro pa svi učesnici biciklijade) učestvuje u nagradnoj igri.

E sad, ako su to promenili i moraš da se prijaviš... 'bem li ga zašto.

Kako ti volja.

Ja idem sa ortakom, par likova sa Cikloberze, par likova sa Benchmarka, pa aj' i ti da napravio trio. :p

hahah znači meni si mahnuo :)
super je bilo, baš puno ljudi, nisam očekivao baš

Vrh