dzonihsv":2ucc4iak je napisao(la):@nikola011
Ja skoro svugde idem bajsem i dobro razumem o čemu pričaš. Širenje mreže staza bi bila odlična stvar, ali pošto su srbi očigledno rođeni u automobilu, od toga teško da će ičega biti. Još, kad sam čuo one nebuloze da 1km bici. staze košta 150.000 eura (verovatno ne može neko da se ugradi, pa lupio cenu zarad depopularizacije daljih ideja).
Nije to jedini problem. Omasovljenje bilo cega znaci da to bude prihvatljivo za vecinu. Beograd nije ravnicarski grad, pa sve i da se desi da po citavom Beogradu izgrade staze i sl. ne znam bas da li bi neko koristio bicikl za posao i nazad. Jedno je da rekreativno krenes pa da se znojis i umaras, ali ne bih mogao da zamislim da se biciklom sa posla vratim sa Novog Beograda do Vidikovca. I ne samo do tamo, nego do bilo kog drugog dela grada, Banjice, Stepe, Mirijeva. Drugo je Novi Sad ili neki drugi grad, u Beogradu to ne moze biti popularizovano na taj nacin.
Ima li neki brdovit grad u Evropi poput Beograda sa velikim usponima a da je koriscenje bicikla za posao omasovljeno?
Novi Beograd je vrhunski sredjen, i da nema biciklistickih staza trotoari su jako siroki i nema puno ljudi, pa opet ne vidim da se to nesto puno eksploatise. Ni sami novobeogradjani uopste ne voze toliko bicikle. Od mnogih koje znam, ne znam ni da li 20% njih uopste ima bicikl bar za rekreaciju.