da bismo diskutovale o tim stvarima treba da znas tacno o cemu se radi, kao i da ne bude takvih sitnih blago zajedljivih tragova. ovako sam stekla utisak da provociras i potcenjujes, i necemu sto je bilo prosto pitanje za pomoc dajes dimenziju koju apsolutno ne poseduje.
ja samo zelim tim diplomskim da postavim problem nekoriscenja obala na neki drugi nivo, a da ne bude price o gradnji koje cega na obali. i to je glavna stvar kojom se bavim, i koja ce biti korisna onima koje to zanima. sto se konstruktivnog dela tice, posto se mostovi na nasem faxu ne proucavaju na tom nivou, to bi znacilo da arhitekte usled nedostatka osnovnog znanja ovde ne bi mogli ni u kom slucaju da projektuju mostove, bilo kog tipa. a kako vecinu diplomskih radova vide ljudi sa faxa, sansa da se bilo sta od toga u nekom momentu izvede je smesna. a ako bi se izvodilo, onda bi na ovakvom projektu u saradnji radili i arhitekta i gradjevinac, jer bez dobrog gradjevinca nista ne sljaka.
ako i dalje mislis da je necija zelja da diplomskim radom dodirne i temu kojom se malo bavi tokom osnovnog skolovanja pogresna, onda to moze i malo drugacije da se kaze, a da ne izazove potrebu za ovolikim objasnjavanjem.
mislim da je mnogo bolje da se razvija istrazivacki i analiticki duh, bilo cime da se bavis, i da kao mlad imas jaku zelju da izguras svoje stavove. najteze je izvuci kvalitet. a to se moze postici na razlicite nacine. upravo to nedostaje arhitekturi beograda, o urbanizmu da ne pricam. sve ostalo je stvar ukusa.
off