Šta je novo?

Pijace

20251012_144654.jpg

Kalenic

20251024_134923.jpg

Uklonjena 3 zidana obkekta na djermu
Jedna mesara ,jedna ribarnica , poljo apoteka
Da se rasiri parking i red tezgi
Prostor gde su bili objekti nije asfaltiran
20251024_134921.jpg

Radi se fasada mlečne hale Uprava pijaca i zapileni tamo to sve trebe polsati u penziju
20251022_070825.jpg

Bnv pijaca u izgradnji

Ako mi se nesto svidja, to je sto se gradi bas blizu Gazele. Most koji je izgradjen kao cisto infrastrukturni most, sa svim elementima jednog autoputa po sred grada, postaje na taj nacin gradski most.

Na slici je hotel, ne pijaca. Ona je bliže reci, a trenutno je u fazi temeljne jame, iskopali su, uradili šipove i otišli, ništa se ne dešava trenutno.

Mogao si napisati da je ovo Đeram pijaca i da je ovo prilaz iz Pećske ulice. Srušili su nekoliko objekata i izgleda da grade parking i nove montažne objekte.

Ceo Djeram place za jedno lepo rusenje,pa fino jedna velika podzemna garaza ,a gore krsten plato sa uredjenim i lepo omisljenim prostorom i tezgama.
Sada vise lici na neki radni kamp za smestaj gradjevinskih radnika iz Nepala,nego na zelenu pijacu.
Detinjstvo sam proveo 80-tih sa ocem u vikend odlazak na Djeram,imo je neki svoj sarm,a i tada je bio star i oronuo,nazalost vreme je za temeljnu rekonstrukciju,a ne za sminkanje starudijogradnje i bacanje para na kratkotrajna resenja.

Poslednja izmena:
Još pre 15 godina je bio takav plan za Đeram sa sve podzemnom garažom, ali gradska i opštinska vlast diskriminišu Zvezdarce i ne žele ništa da ulažu pa su prebacili fokus na Kalenić pijacu kojoj ako pitate mene nije toliko hitna rekonstrukcija kao Đermu. Posebno je zanimljivo da je sedište JKP Beogradskih pijaca baš na Đermu na donjem delu parcele u Đakovačkoj ulici.

Inače, bio sam sticajem okolnosti pomoćnik profesionalnog upravnika za objekte u Pećskoj ulici i ono je užasno jer dobar deo zgrade je izgrađen bez garaža.

Vrh