Nadam se i boljem kvalitetu projekata....
Iskreno dosadasnji projekti su im estetski odvratni, a tu narocito mislim na Centrotextil i konzervu u Kneginje Zorke, ali je npr zgrada kod Hrama (Sokolska ul.) najbolja koja se za sada gradi u tom kraju, a i sire
Od buducih projekata, Nlok 8 je zaista prijatno iznenadjenje, prati kvalitet, sta ja znam, npr. Veranove zgrade u Bloku 23.... Dopada mi se i herc da idu u visinu (15 spratova, sto je vise od Avenije 19 ili Savograda npr). I buduci da je Centrotextil njihova firma, izgleda da ce se ova nalaziti na mestu onog njihovog depoa (gde su tezge sto bejase ispred ex-Merkatora)....
Adaptacija Jugospedove zgrade u stanove je pun pogodak. Svidja mi se arhitektura, very modern. Lokacija je sjajna (blizu centra, blizu Save, mozda ce i intenzitet malo saobracaja da opadne s izgradnjom mosta kod Ade). Takodje treba reci i da je cool sto i taj objekat ucestvuje u promeni ambijenta gde se nekada znacajni industrijski objekti pretvaraju u stanove, hotele i poslovni prostor, pa bukvalno jedno prekoputa drugog imamo tri sasvim solidna projekta - BIGZ, Stari Mlin i Jugosped.
Nazalost, tzv 200 keys hotel je razocaravajuc.... Ne bode mi toliko oci i preterana visina za taj blok (Beogradjanka koja je prekoputa ima tu landmark poziciju, koju nazalost kluz nema - slican odnos koji imaju Centrotextil i palata Albanija)... I pomenuvsi Centrotextil, bojime da cemo dobiti bas to. U principu mi ne smetaju stakleni add-ons na stari zgrade, i ja sampomalo egzibicionista, volim da mesam ukuse, ali to je moglo da se uradi inventivnije. Zasto, zaboga, kocka sa plavim staklima? Zar ne moze sfera, jedro, jezik, kupa, lopta, kristal ili nesto slicno... Gradite u centru centra, narode, to je prilika koja se retko dobija.