Šta je novo?

Pešačke zone

не будите регресивни то су јавне инвестиције које стимулишу економију

Градска управа троши новац на замену плоча и онда радници и компаније које их раде тај новац даље троше, подстичући раст привреде. Чика Кејнз би био одушевљен Србијом
 
Da se prisetimo kako je bilo pre pesacke zone i bez sredjenih fasada :wink:
 
Da se podsetimo kako je nakon rekonstrukcije. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523984#p523984:3uox0zti je napisao(la):
Bulbulderac17 » Pon Mar 12, 2018 12:20 am[/url]":3uox0zti]
5bf9387b9a868dc117c067f989d1b784.jpg
 
Još malo Gračaničke danas , nakon rekonstrukcije :)
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=601117#p601117:21xug7rw je napisao(la):
Nepopravljivi optimista » Sub Feb 09, 2019 11:14 pm[/url]":21xug7rw]
file.php
 
To sto parkiraju nema veze sa rekonstrukcijom nego sa mentalitetom, pokusavas da odbranis neodbranjivo sole :wink:
 
Ako znas vec mentalitet onda si trebo staviti tu stubice u startu recimo...
 
Evo jedna jutarnja iz Gracanicke, posle rekonstrukcije :D pa nek narod proceni dal je bilo lepse lani ili sada :wink:
 
A hvala bogu pa su sve sami ranoranioci koji su tu sa prvim zracima sunca , i koji se pokupe da idu kući kada počnu da pristižu kola. :)
Usput se prošetaju Skadarskom da uživaju u čarima rekonstruisane ulice , i to sve preko rekonstruisane Knez Mihailove. :mrgreen:

file.php


file.php


a79949342686c00ea61a19cb9c0fad84.jpg


Skadarska nekad

file.php


Skadarska danas

 
Ако не нагласиш која је слика пре а која после реконструкције Скадарске... никад не би погодио :(
 
Sada mi je jasno zasto ce iduce godine ponovo da postavljaju ploce :( Nacin na koji su ih vratili pravi problem - prvo nisu nivelisane dobro (to je ono sto Direktor kaze da zimi buldozeri zakace ploce kada ciste sneg), a drugo sve su iskrzane i onda tu u spojnice udje voda, koja se zaledi, pa led osteti jos vise, rasklimata ploce itd... One najostecenije su mogli da zamene, a drugo - mogli su da obrade donju stranu pa da ih samo okrenu... Ovako ce iduce godine biti jovo nanovo... Denivelacija se ne vidi bas dobro na fotografijama, ali se u prirodi vidi - negde i do 1cm razlike...
Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
Otišao sinoć do biblioteke u Knez Mihailovoj.. Ispred TC Rajićeva bar 20 ploča je puklo na spoju koji je rađen prošle godine. Po načinu na koji su pukle rekao bih da je to uzrokovalo neko teško vozilo..
 
Koliko ja znam niko ne spori da je sve lepše nego sada.

Ljudima smeta (a to sad dolazi do izražaja) fušeraj, prekoračenje (već predugačkih) rokova i nesređivanje fasada.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=603093#p603093:1oii1hvs je napisao(la):
Vračarac » 19 Feb 2019 07:02 am[/url]":1oii1hvs]To sto parkiraju nema veze sa rekonstrukcijom nego sa mentalitetom, pokusavas da odbranis neodbranjivo sole :wink:

Kao prvo, ovakvo parkiranje nije stvar mentaliteta nego primitivizma, neodgovornosti, bahatosti, divljastva, kako god to vec nazvali. Kada se napise da je to stvar "mentaliteta" zvuci kao da se nalazi neko opravdanje i kao da se sve relativizuje i prihvata neki status quo.
Kao drugo, sta god bio uzrok ovakvom parkiranju, posao je gradske uprave da ovakvoj praksi stane na put i da spreci, sankiconise i sta god da je vec potrebno uradi da stane na put ovakvom necivilizovanom ponasanju. To im je duznost i za to su placeni od strane gradjana. Naravno, od toga se nista nece desiti u dogledno veme, posto gradska vlast, kako ova, tako i one prosle i savom izvesno i buduce, umesto da uvode neki red i sistem u funkcionisanje grada, dodvoravaju se primitivizmu i bahatosti i ne zele da se uhvate u kostac sa divljackim navikama jedog broja nasih sugradjana. A zasto bi se i bavili time kada se bave svojim dilovima i talovima, a od uvodjenja reda dzepovo se ne pune, niti se za to ima volje i vremena.

Inace, ulice na fotkama svakako izgledaju lepse nego pre rekonstrukcije, mada ne vidim nikakav razlog za ushicenje i trijumfalizam posto ce nebriga i neodrzavanje od strane javnih sluzbi u sadejstvu sa bahatoscu gradjana dovesti do toga da za koju godinu sve ove ulice opet budu zrele a rekonstrukciju. Nema boljeg primera za ovu tvrdnju od Knez Mihilove cije klimave kocke nisu u stanje vec godinama da dovedu u red.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=603174#p603174:1nmsldnl je napisao(la):
Vračarac » 19 Feb 2019 02:11 pm[/url]":1nmsldnl]Evo malo za Sole-a da pukne od ljubomore posto vidim koliko energije ulaze da pljune na sve sto neko uradi :)
Strahinjica Bana
Nekada:
Pogledajte prilog 1
Sada:


file.php

E vo je taj bajs holder koji je trebao da se postavi u Str Bana, umesto ovog nerdjajuceg;

file.php
 
Ono u strahinjica bana nije bajs holder nego motor holder ako vec moram na engleskom da se izrazim, dakle mesas drzace za bicikle i drzace za motore. :)
 
Češljevi za bicikle su odavno prevaziđena stvar. Totalno su nepraktični i retko se u biciklistički razvijenijim zemljama mogu videti.

Ne vidim smisao držača za motore kada svaki može da stoji samostalno. Ti П profili su najbolji model držača za bicikle, samo dizajneri treba da ih prilagode okruženju.
 
Uzas u vezi kneza, ovo je takav fuseraj to ce opet za 5 meseci da se razdrma. Tih 25000 evra za popravku su baceni. Toliko sam ljut da im se ovde na forumu ******


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ovo je namnjeno kad dovezu snajke na trkalici da imaju gde da privezu ljutu makinu neku jamahicu da ne dobije noge dok ispijaju picence u obliznjim kaficima ;)
 
Koliko dana stoje te ograde? Hajde novinari, tražite od Vesića (ili gradonačelnika) odgovor?

Ili zovite Mladenovića da objasni kako je zamena ploča veoma kompleksna operacija.
 
Da je DS na vlasti, stigao bi do sada sa granitom sve do Vracara, a ne tu nekih par ulica po centru da diskutujemo :).
 
Vrh