Šta je novo?

Pešačke zone

Мало јутарње гимнастике, јер само тада имамо источно Сунце, по коме се краљице сунчају:
1754292021098.png

Pogledajte prilog 246996

1754292109975.png

Pogledajte prilog 246999
1754292056221.png

1754292166202.png

Ali st*** koja sara mural i ovaj ćošak sa natpisom na prvom spratu...

Oba moraju pod hitno da se saniraju. Mural će ipak biti u boljoj poziciji sad jer je nov ugostiteljski objekat useljen i lokacija ce biti življa...

Ali st*** koja sara mural i ovaj ćošak sa natpisom na prvom spratu...

Oba moraju pod hitno da se saniraju. Mural će ipak biti u boljoj poziciji sad jer je nov ugostiteljski objekat useljen i lokacija ce biti življa...

Slazem se u potpunosti...Grafiteri slabije "napadaju" nova, osvetljenija i zivlja mesta.

Petog septembra ce se navrsiti 6 meseci, otkad je neformalna grupa gradjana, odlucila da popravi kvalitet vazduha u centru grada i da prosiri pesacku zonu. Nije poznato do kada ce uspesno trajati ovaj projekat ekoloski osvescene grupe, ciji organizator nije poznat.
Screenshot 2025-08-31 7.59.06 PM.png

Moram te ispraviti, 6 meseci je otkad je park uzurpiran, plato kod Skupštine su uzurpirali tek uoči onog njihovog mitinga u aprilu.

Spominje se raspisivanje tendera za Parisku ulicu i pretvaranje u pešačku zonu ali se ne navodi kada.

Spominje se raspisivanje tendera za Parisku ulicu i pretvaranje u pešačku zonu ali se ne navodi kada.

Надам се да ће због ЕХПО та глупа замисао остати нереализована.

Zašto zbog EXPO? U gradskom budžetu mislim da ne postoji nijedna tačka vezana za EXPO.

Možda ga baš i oni koji rade EXPO poguraju da ovu saobraćajni glupu ideju progura do izložbe.

Možda u nekom našem mehuru, ali iskustvo poslednjih 13 godina (pa i mnogo duže) mi govori da će to teško da se desi.

Mnogo smo se mi često busali: neće im proći ovo, neće im proći ono, samo preko mene mrtvog itd, pa eno danas na Savi ima Beograda na vodi, a nema Starog Savskog mosta (nezavisno od toga šta ja lično mislio o važnosti pomenute ćuprije)...

Možda bude nekog (pseudo)kompromisa u vezi sa tramvajima, kao što Sajam ipak neće da sruše, samo što više to sajam biti neće. Vidim Šapke je pominjao neke replike "staaariih" tramvaja, a ovde se ljudi masovno lože na predratni Beograd, "Ranjeni orao pravi senke nad Balkanom, Bog te video" :D

Tu će pre da se pobune Dorćolci kad im oduzmu drumsku vezu sa Brankovim mostom. Već sam čuo negodovanja, ali za sada niko ne shvata ozbiljno.

Zašto zbog EXPO? U gradskom budžetu mislim da ne postoji nijedna tačka vezana za EXPO.

Možda ga baš i oni koji rade EXPO poguraju da ovu saobraćajni glupu ideju progura do izložbe.
Брдо планираних ствари је отказано због тога што су фалиле паре за ЕХПО.

Došljače, druže, pričamo o elementarnim stvarima. Ovako, postoje različite budžetske linije. Dakle, zamisli republički budžet kao jednu kasu, a gradski budžet kao drugu kasu. Gradski budžet je oko 1,3 milijarde evra. Svi projekti u vezi sa EXPO-om se finansiraju iz republičkog budžeta. Ne može Siniša Mali tek tako da zavuče ruku u gradski budžet i prebaci lovu na republički da bi finansirao EXPO. U praksi se, zapravo, dešava suprotno - da se iz budžetske rezerve pokrivaju Šapićeve rupe ili da država preuzima na sebe projekte koje bi, po nadlženostima i zdravom razumu, trebalo da finansira grad (BAS, uređenje obala, Stari savski most...)

Pritom taj EXPO se toliko budži i mistifikuje. Da je leglo korupcije - jeste. Da je preskup - jeste. Da nam trenutno nije potreban - tačno. Ali svi troškovi za izgradnju EXPO (oko 1,5 mlijardi evra) su za milijardu evra manji od primera radi nabavke Rafala (2,7 milijardi evra), i neznatno manji od npr. nabavke oružja iz Izraela (1,7 milijardi evra). Znači, samo dve nabavke oružja vrede kao tri EXPO kompleksa. Dodaj tome sve auto-puteve, regionalne puteve, železnicu, energetiku, zdravstvo, javna preduzeća...

Ono što bi pre moglo da "sahrani" ideju o rekonstrukciji ovog dela Pariske je javni prevoz čiji su godišnji troškovi usled populističke mere besplatnog prevoza i lukrativne šeme sa privatnim prevoznicima, dosegli neverovatnih 400 miliona evra! Sad mi je smešno kad se setim kako su ljudi kukali da će i naši unuci otplaćivati Most na Adi, a mi za jednu godinu spržimo ne samo most, nego i gotovo sve pristupnice - da bismo se vozili besplatno, kupovali kineske i turske kante i punili džepove "Streli" Obrenovac, a kvalitativni pomak - nula!

Ја више не видим ни правни оквир за заштиту јавног интереса.

Ово је таква деструкција да само орочени просвећени апсолутизам може ово ефикасно решити.

Ево, та Стрела. Ми сви знамо да је то заправо наша имовина али ај ти на суду оспори те штетне уговоре. Безумље и одсуство економске логике нису кривично дело.

Došljače, druže, pričamo o elementarnim stvarima. Ovako, postoje različite budžetske linije. Dakle, zamisli republički budžet kao jednu kasu, a gradski budžet kao drugu kasu. Gradski budžet je oko 1,3 milijarde evra. Svi projekti u vezi sa EXPO-om se finansiraju iz republičkog budžeta. Ne može Siniša Mali tek tako da zavuče ruku u gradski budžet i prebaci lovu na republički da bi finansirao EXPO. U praksi se, zapravo, dešava suprotno - da se iz budžetske rezerve pokrivaju Šapićeve rupe ili da država preuzima na sebe projekte koje bi, po nadlženostima i zdravom razumu, trebalo da finansira grad (BAS, uređenje obala, Stari savski most...)

Pritom taj EXPO se toliko budži i mistifikuje. Da je leglo korupcije - jeste. Da je preskup - jeste. Da nam trenutno nije potreban - tačno. Ali svi troškovi za izgradnju EXPO (oko 1,5 mlijardi evra) su za milijardu evra manji od primera radi nabavke Rafala (2,7 milijardi evra), i neznatno manji od npr. nabavke oružja iz Izraela (1,7 milijardi evra). Znači, samo dve nabavke oružja vrede kao tri EXPO kompleksa. Dodaj tome sve auto-puteve, regionalne puteve, železnicu, energetiku, zdravstvo, javna preduzeća...

Ono što bi pre moglo da "sahrani" ideju o rekonstrukciji ovog dela Pariske je javni prevoz čiji su godišnji troškovi usled populističke mere besplatnog prevoza i lukrativne šeme sa privatnim prevoznicima, dosegli neverovatnih 400 miliona evra! Sad mi je smešno kad se setim kako su ljudi kukali da će i naši unuci otplaćivati Most na Adi, a mi za jednu godinu spržimo ne samo most, nego i gotovo sve pristupnice - da bismo se vozili besplatno, kupovali kineske i turske kante i punili džepove "Streli" Obrenovac, a kvalitativni pomak - nula!
Замисли екипу Шапић-Мали-Весић. Могу да раде са парама шта год им падне на памет. Какве црне процедуре.

Komunalni neradnici ovo ne vide
20251101_210935.jpg

Veceras ih nema nigde jednog
20251101_211129.jpg

Neko je bio vredan cistio podrum

Vrh