Šta je novo?

Pešačke zone

Pa nisu jos zavrsili vec kilave u pesackoj zoni jos uvek.

Koliko god da je debilozan razlog za odugovlacenje, ispasce da ce pred izbore da krenu da svecano otvaraju ulicu po ulicu uz svu pompu, slikanje i ostalo.

Radi se hotel u pjesackoj zoni bivsa minelova zgrada
Sut i smece potice od njih a djelovi za zardinjere se cekaju kao i kocka .Mislim da bi to trebalo biti skoro gotovo jos malo strpljenja :)

Pomenuti radovi na hotelu i djubre koje su istovarili usporava radove u Gracanickoj u delu iza Narodne Banke
Djubre na cosku
gracanicka-kralja-petra-ivan-begova-dec2017-04.jpg

Gracanicka u delu do Kralja Petra
gracanicka-kralja-petra-ivan-begova-dec2017-17.jpg

Da da, baš će se u Beogradu desiti neki napad. Ne zaboravimo da je Beograd evropski grad kao i London, Pariz itd. :wink:

Pa ako je za stalno (sto mislim da bi trebalo), moglo bi da se resi dodatnim, jacim stubicima i/ili zardinjerama. Blokada na pesackom je poseban hit, pa ti predji ulicu sa kolicima za bebu...

Nisam mislio da ću dočekati da zbog zadrtih degenerika (i) moj grad za praznike izgleda ko Kandahar al eto i to se desilo. :bash:

Stoje nedovršeni i dalje. Kablovi im štrče iz površine, taman da nekog opali struja a i da mogu lepo da se izlome i iskidaju kad neko odluči da pređe kolima preko njih.

globalna pretnja napada terorista dobrodosla da se lokalno jos malo podigne tenzija

Treba biti svestan pretnje od terorizma, kao što treba biti svestan i nasilja u porodici, a ne da svi vide da se nešto dešava, a niko ništa ne prijavljuje.

Ove Džersi barijere su ružne ovako gole, ali uz pametno postavljanje i ukrašavanje mogu da budu i lepe i korisne.

I meni užasno omržene velike betonske žardinjere se mogu iskoristiti u tu svrhu, ali samo po obodima pešačke zone, a ne po sred iste.

Beograd inace lici vise na Kandahar nego na bilo kakvu evropsku prestonicu i metropolu, tako da ove zardinjere i nece bog zna sta posebno naruziti. Dovoljno je vec sve naruzeno, umusavljeno, isvrljano, unakazeno itd.

Jeste samo što je do sad ličio na Kandahar zbog neuređenosti, ali smo bar bili pošteđeni te paranoje/strepnje od terorističkih napada.

Istina, te barijere nisu toliko upadljive i ne remete život grada ali jednostavno ne volim to da vidim u svom gradu. Gledao sam ja takve barijere i mere bezbednosti ranije, ali po Evropi i Americi. A u Srbiji, i uopšte Istočnoj Evropi, takve stvari su bile raritet i nešto o čemu ne mora da se brine. Jedna briga manje. Sad se i to promenilo. A sve zbog bradatih sektaša i mafijaša u crnom koji im ispiru mozgove.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=V33fbfmAgTo[/youtube]

Jedna ova lego "kockica" ima 2.4 tone.

Na stranu sad priča o Beogradu, ne slažem se s autorima klipa da su ove barikade beskorisne.

Prvo, sve ima svoju kategoriju, pa i one. Ovakve služe najviše za automobile i kombije, i pravljene su tako da budu lako prenosive i jeftine. Naravno da postoje i teže varijante, koje bi slomile i tenk, a kamoli kamion. Ali one su i skuplje i teže za rukovanje.
Drugo, ovakve barijere ne služe da ukopaju vozilo u mestu nego da ga oštete i uspore. Sad, iako je kamion nastavio i nakon udara, vidi se da je teško oštećen i neupotrebljiv. Ne samo što je motor uništen, nego su i točkovi potpuno izvaljeni. Dakle neće taj nikuda nakon ovoga.
Treće, vidi se da su barijere dosta razmaknute, više nego što bi trebalo za ovakav ''format''.

Nije pitanje da li organi reda mogu da spreče apsolutno bilo koje vozilo da pređe neku liniju. Naravno da mogu. Ali pitanje je koliko takvo rešenje košta, koliko je praktično i za šta se koristi. Ameri imaju ispred svojih zgrada barijere koje ni šleper ne može da probije. Ali one su uvek ukopane i profi instalirane. Inače za skupove, proteste i manifestacije i oni isto koriste Nju Džerzi. Samo što stave više pojaseva, a ne libe se ni da koriste šiljke za gume.

U slučaju Beograda, ako već moraju da se stavljaju barikade (ako bezb. procene tako nalažu) ja bih stavljao one okrugle betonske žardinjere. Em lepo izgledaju, em su neupadljive, em su teške i dovoljno jake da osakate čak i teška vozila. Al prvenstveno što su neupadljive. Nema kod prolaznika tog momenta ''u jbt šta je bre ovo, ko da smo u Bejrutu...''

pa lici na Kandahar zato sto se ne sklanjaju klime i dozvoljava se zastakljivanje. Jedna Sofija danas izgleda kao Zapadna Evropa za Beograd a jos malo pa ce i Tirana da dise za vratom...

Ovih džersija je puna Budimpesta i u Vaci ulici, fashion street-u...i stoje isto na sred pesackog a nisu ni ukrasene...tako da preterujete. Ima toliko drugih odlika tog Kandahara kojeg spominjete. Na stranu to sto ne treba olako odbaciti mogucnost teroristickog napada znajuci gde zivimo ove barijere se resavaju mamlaza koji autom ulaze u pesacku zonu tetki lek u butik da odnesu..

And7rey":tdb0knaj je napisao(la):
Da da, baš će se u Beogradu desiti neki napad. Ne zaboravimo da je Beograd evropski grad kao i London, Pariz itd. :wink:
Volim ove pametne koji se uzdajj u srecu i 'savest' napadaca.
I moja majka je bila ubedjena da nas 1999. godine nece bombardovati zapadne zemlje na celu sa SAD.
Govorila je, ma nece, pa to su 'pametne', demokratske zemlje, to je samo pretnja radi pretnje...

Drakche":tdb0knaj je napisao(la):
globalna pretnja napada terorista dobrodosla da se lokalno jos malo podigne tenzija

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Ako ne daj Boze krene neki dzihadista u kamionu ili autobusu hvalili bi te dzerzi barijere na sva zvona.

Moja pretpostavka je da su ove prepreke ovako nezgrapne i lose postavljene (po sred pesackog prelaza) tu zbog novogodisnjeg doceka i boljeg osecaja sigurnosti turista a da ce posle doceka biti uklonjene. Kao trajno resenje imamo mi fine "protivtenkovske" granitne zardinjere :)

Vrh