Ljudi zovu lokacije onim imenima uz koja odrastaju i na koja se naviknu. I to je sva nauka. Meni na primer ne pada na pamet da na svakih par godina menjam asocijacije i imena u glavi samo zato što je smrdljivi Kurta rešio da zameni ljigavog Murtu i da sa početkom svoje vladavine promeni i nazive ulica, parkova i objekata da bi se dodvorio glasačima i svoju nesposobnost, korumpiranost i bahatost nadoknadio glumatanjem rodoljuba i dušebrižnika piskaranjem po mapi grada. Ja sam odrastao u vreme kad su bili nazivi Bulevar JNA, Bulevar AVNOJa, Srpskih Vladara, Bulevar Revolucije, Generala Ždanova, 29. novembra i slično. Neke sam počeo da zovem novim imenima (Resavska, Kralja Milana, itd...) ali neke nisam. Kad mozak odluči sam da se prešalta, nek se prešalta. Ne zato što sam ljubitelj Slobe, Tita i JNA, nego zato što jednostavno neću da se cimam da menjam mapu u glavi samo zato što su Raja, Gaja i Vlaja i slični ološ koji se ređa ovde već decenijama odlučili da svoju nesposobnost i štetočinstvo prikriju jeftinim trikovima.
A i na kraju krajeva, nikoga ovde nije briga kakav je sam naziv. Kada ljudi kažu Pionirski park, većina njih danas više i ne pomišlja na Pionire i na Tita već misli ili na lokaciju na mapi ili se seti izgleda parka, tj. same lokacije. Kao što pri pomenu Ulice kneza Miloša niko ne pomišlja na samog kneza Miloša nego na ulicu i na kraj oko nje. Tako da to igranje sa nazivima i menjanje kako se kome digne (pa makar to bilo i vraćanje nekog starog) ne donosi apsolutno nikakvu korist, nego samo štetu i konfuziju. Ako je nekome toliko stalo da se vrate stari nazivi, nek se vrate onda u celom gradu i neka stoje tako doveka. Dosta više sa tim kretenizmima.