astrodule
Professional
Čovek zaista poželi da su izbori svakih par meseci.
Ovo sam na zapadu video pre 10 godina. Mozda je vreme da i kod nas postave koju Pogledajte prilog 133121
Verovatno, ali bi mogli da stave recimo u Botanicku bastu, jer je zakljucavaju preko nociTo bi kod nas garant neko pokvario u roku od 7 dana...ili bi bilo iscuapno od strane sakupljaca sekundarnih sirovina.
Becна в Кpaснодapском пapке Гaлицкого
Pa svi parkovi su nam proređeni, mi više nemamo parkove nego je sve to pretvoreno u trgove. Meni je to grozno. Mikroklima u parkovima nije ništa drugačija nego na ulici, buka se mnogo lakše širi kroz takve parkove, mi više nemamo prave površine prirode u gradu koje bi služili kao rezervoari toplote i vlage... Nikakav benefit od takvih parkova. A ta politika održavanja parkova se očigledno neće promeniti skoro...Juče videh gomilu četinara posađenih u parku kod Topčiderske zvezde, ali nisam stigao da fotografišem, jer mi je naišao autobus. Fotografije ovih dana.
Inače, u prethodnih nekoliko godina je Hajd park toliko razređen da se mogu sa staza videti bez problema vozila i kuće u Bulevaru vojvode Putnika.
Jasno, to je zato što je deo jedne pozamašne zelene mase koju će biti malo teže upropastiti, ali ne i nemoguće... Koliko znam, taj šumarak se nešto i ne održava baš agilno i deluje mi kao da je prepušteno vremenu, u najboljem slučaju.Bogami, Hajd park i dalje odoleva. Ako si nekada iz centra dolazio ovde, imao si prilike da osetiš svežinu i ne tako malu razliku u vazduhu i mikroklimi, u odnosu na centar.
Posle jedne zime, ove poslednje, provedene u Novom Sadu, mislim da naredne 3 godine neću imati šta da zamerim beogradskim parkovima... Hvala dragom bogu da sam se vratio da živim ovde gde sam i rođen. Ali sam zabrinut za Srbiju ako drugi najveći grad u državi izgleda onako...
Urbanistički je devastiran zadnjih 20-30 godina.. Svi mi imamo lepe asocijacije na centar i tvrđavu, ali novija gradnja okolo na šta to liči.. Potpuno odsustvo planiranja, bez igrališta, parkova, samo načičkane zgrade... Sve novosadske parkove zajedno možeš površinom da smestiš u naše Ušće i da još ostane prostora, bukvalno...
Sažem da su generalno zelene površine ugrožene i u Beogradu i da se malo po malo kida za raznoraznu neku gradnju...
Ali Novi Sad, onu novu Detelinaru bih bagerom celu porušio i zasadio park posle..