Šta je novo?

Parkovi

Diso jel si to bio na protestu pa uslikao usput? :)
Veseljace dokonjace uradi li nesto korisno za taj vracar ili su ti sve veze propale
IMG-1a219527641fa9a6a8f6740b48a55e8a-V.jpg

Da li zna neko kada je nastao park na Banovom brdu i koji je razlog nastanka? Tražio sam neki konkretan info o parku, ali sve što nađoh o njemu je manje - više jedan te isti tekst uopštenog tipa od desetak rečenica koji suštinski ni ne zalazi u njegov istorijat.​

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Зашто нема пикниковања у Ташмајданском парку?

То тек што је кренуло да се прима међ народом заустављено је епидемијом кучкара који су засрали практично све зелене површине у граду.

Власницима паса са пребивалиштем у урбаним зонама, односно у објектима вишепородичног становања бих развезао солидан годишњи порез на то малтретирање осталих грађана.

Београд више не испуњава ни један стандард организованог урбаног насеља.

Паркови, тротоари, од скора и базени, јгп, саобраћај, комуналне услуге и инфраструктура, улична мрежа, комунални и урбанистички ред, екологија...Све у колапсу, распаду, обустави, на историјском минимуму или једноставно не постоји.

Руку на срце, ипак су шуме близу а нису толико укењане псећим изметом као паркови у граду. Друго што мени смета по парковима су пикавци свуда, пушачи су међу аљкавијим делом популације.

Imam psa, a nisam ni jednom zaboravio da pokupim za njim. A isto tako sam pušač koji svaki pikavac odloži u kantu za smeće (ili eventualno u ispražnjenu ambalažu hmeljnog napitka).

Nije ništa od toga ni malo teško.

Jednom sam davno (u inostranstvu) video starijeg gospodina u kožnim cipelama sa šeširom na glavi kako po mraku i kiši u jednom gradskom parku gazi po blatu kako bi u nekom polu-grmlju pokupio izmet svoga psa. U tom trenutku sam resio da se ugledan na njega.

U Bg se jedino u donjem parku na tvrđavi to praktikuje, valjda jer je donekle izolovan i mirniji, pa tu viđam da piknikuju porodice i veće društvo, iako ni tu nije nešto masovno. Na Tašu sam video par puta Ruse da piknikuju.

U ušću nisam mogao da se nakačim na free wi fi a i nema ga po gradu od blokada na ovamo je svesno ugašen pristup internetu na svim lokacijama gde je ranije mogao, kod vuka, kod prvanog... To je verovatno mts wi fi pod režimskom kontrolom

Normalno je da gotovo ceo grad bude premrežen i pokriven i da ne plaćamo net, kao vodu sa česme... Sve drugo je 20ti vek.
IMG_20250712_084323.jpg

Зашто нема пикниковања у Ташмајданском парку?

Nije najpogodniji. Malen je, pun ljudi i nije neki ugođaj tu sesti na travu. Dunavski je isto malen al je ugođaj lepši zbog vode, labudova... Mada je futoški bolji za piknik.

Za piknik u Beogradu bolje biraj Topčider.

Vrh