Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Naneo me put na novi parking u dr ivana ribara prekoputa kozare. Prvi put u deset prepodne parkingskoro pun, uvece oko 9 prepun i puni svi budzaci oko kozare na livadicama. Odakle se ta kola stvorise i gde su bila ranije pojma nemam, ali nama izgleda osim neke kataklizme, jos kad bi bila selektivna , nema pomoci.
Obilje relativno jeftinih krševa sa početka 2000-ih, koji su uvezli pre uvođenja zabrane plus otklanjanje mentalne blokade da nema parkinga kad su videli da se grade nova mesta. Znam dosta ljudi koji su kupili neke krševe da eto ima žena ili ćerka da provoza jednom mesečno. I tako sva ta mesta se brzinom svetlosti napune.

Moram javno da pohvalim ovaj servis namenjen za predstavke gradjana...pre par nedelja sam imao i problem sa neodrzavanjem jednog dela regionalnog puta sto je potpadalo pod nadleznost komunalne inspekcije lokalne samouprave i problem je resen veoma brzo..cak me i lokalna samouprava obavestila o utvrdjenoj nepravilnosti..ako neko ima neki problem iz domena republicke ili lokalne inspekcije mozete slobodno i vi probati popunjavanjem ove forme na sajtu https://inspektor.gov.rs/submission

Poslednja širenja zone van NB su bila kod mene u Profesorskoj koloniji pre nekih 5 godina, a i neke delove Zvezdare su u to vreme ubacili.

Voždovac bi morao da se zonira i uredi parkiranje pod hitno, tamo je divlji zapad.

Video sam i da su kod brata od tetke u Šumicama obeležili još pre godinu-dve parking mesta, iako tamo parkiranje nije toliko problematično kao drugi delovi grada jer taj deo oko Ustaničke nije pretrpan novim zgradama.
Tada je zoniran i ceo centralni deo Zemuna.

Lekino brdo pak (deo zapadno od Šumica) je neophodno zonirati, tamo je baš prepuno novih zgrada i stanje je užasno pošto pola zgrada izgrađenih u prvom naletu novog urbanizma ni nisu imale garaže.. a naravno da su sve zamenile prethodne porodične kuće.

Sa sajta parking servisa:
"Паркирање ће бити временски ограничено на 180 минута, уз могућност да се по истеку трећег плаћеног сата доплати још један сат паркирања."
Zar to ne znači da je vremenski ograničeno na četiri sata?

Можеш и цео дан али ће по новом ценовнику који стартује исто кад и наплата у блоковима 33 и 34 бити 3000/2 = 1500 динара па види да ли се исплати. Иначе сат у зеленој зони ће поскупети са 50 на 55 док ће тај четврти сад поскупети са 140 (чини ми се) на 160.

Kruži priča na internetu da su oduzeti Land Rover-i koji su korišćeni za Oko sokolovo, zbog neotplaćenih rata kredita.

Jel ima istine u tome?

Ja sam primetio da sada vrte nove Toyota Yaris po gradu.

Vrh