Šta je novo?

Park kod Ušća i Park prijateljstva "Oaza Novog Beograda"

Ekstra, hvala

Usce-park-plan-rekonstrukcije.jpg

Znači, trasirane su staze Pokret, Priroda i Srbija 1 i 2.

Ateltska staza se malo blesavo završa kod MSU, sa druge strane je odlično.

Biciklističkih staza ipak neće biti u parku gde je MSU (što je OK).

Mogli su da naprave i jednu kružno tercijalnu stazu, ali verovatno će se one same napraviti, tj. šetači će ih napraviti.

Управо гледам план детаљније, терени су баш у делу парка који је ми је увек некако изгледао најдивљије и најјезивије ноћу, ближе мосту. Оно што ме је веома обрадовало јесте зелени лавиринт. И исто симпатичан детаљ јесте саобраћајни полигон за децу који ће бити у делу парка код хотела Југославија.

Данас сам ухватио мало слободног времена које је притом било изузетно лепо и наклоњено фотографисању да обиђем радове у овом парку. Веома сам пријатно изненађен, стазе су фино урађене, ту је и стаза за трчање као и спортски терени који су лепо оплеменили део парка ближи мосту. Радници зеленила раде за сваку похвалу, поред уређења самих стаза и терена и травнатим површинама је посвећена посебна пажња. Мобилијар ми се изузетно допада и волео бих више овакве ђубријере да видим по НБГ уместо оних бетонских. Занимљив моменат је била расправа радника Београд пута са лопатом и возачем малог ваљка о томе шта је уметник хтео да каже својим уметничким делом око којег су радили :lol:

Bravo za slike! Lepi naš Beograd, toliko skrivenog potencijala na svakom koraku. Nadam se da će posaditi još dosta drveća, jer ima mesta, a i želim im sreću sa održavanjem ovolikih površina :sesir:

И морам додати, иако радови још увек нису готови и главни прилази стазама су заграђени тракама и оградама, данас сам приметио доста пролазника за разлику од мојих боравака у овом парку претхоних година. А у Парку пријатељства сам чак приметио и једну девојку мало даље иза жбуња која се сунчала у купаћем костиму :D

Ma Ušće je naš Central park. Kad se to lepo sredi, prorade sportski tereni i Muzej-biće sve više ljudi i utoliko više su mi smešne kritike kako se ovim radovima park uništava u betonu. Pa poenta je da tu boravi sve više ljudi, da se taj prostor koristi, ali i da se brine o prirodi i da se čuva i lepo održava. Koliko je samo dobar geografski položaj Beograda, taj pogled s Kalemegdana, ta širina neba, toliko Ušće, reke, šume, brda..Kada samo pogledam Sofiju i onu njihovu kotlinu sa Vitošom u pozadini-deluje kao neki grad u Aziji...Velika je šteta što Beograd odavno nije zauzeo mesto koje mu pripada, ali nadajmo se da će se stvari polako popravljati.

Mi nemamo kulturu odlaska u park i piknikovanja. Naravno, ne treba nositi pečeno pile i sarme (mada, što da ne), ali sok, pivo, sendviči. frizbi i eto ti zabave za svaku generaciju.

Mi imamo kulturu roštilja i to je za većinu ljudi jedini razlog da odu u prirodu.

Park je dostupan i prevozom i kolima, i zaista može da postane novo omiljeno mesto Beograđana.

Pričam o parku kod Ušća, tj. gde je MSU. Park prijateljstva je previše razuđen za tako nešto, ali i on ima i imaće svoju publiku.

Kako bi lepo čučnuo pešački most od Beton hale do MSU..Kakva bi to celina bila-Kališ-Sava-Ušće :vops: Inače, mnogo lepe vizure se otvaraju sa prostora Ušća-na toranj Saborne crkve i Vojnog muzeja, a kad se pridje MSU-iza proviruje Pobednik.

Штета што су се и поред препоруке оног данског архитекте одлучили за гондолу уместо пешачког моста.

Zato što misle da je gondola atraktivnija..ma bolji je most-niti se plaća prelaz, niti bi narušavao vizuru i prostor na obe obale..a i stanica gondole će biti tek kod tc-a, što je baš daleko.

Видели гондолу негде па им се свидела и као ајде и ми да направимо. А притом се и наплаћује вожња :D A Београд на овом потезу има сасвим довољно атракција, пре свега саме реке и ушће, затим тврђаву и Калемегдански парк са једне, а МСУ и парк уз реке са друге стране.

najbolje je da su metli i kamere...nazalost kad nas narod ne ume da pazi na ono lepo sta imamo nego sve unisti ( fasade, grafite,,,) i treba svuda kamere. pa onda jako ostre kazne

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484771#p484771:3tt4rf39 je napisao(la):
Дошљак » 13 Oct 2017 08:35 pm[/url]":3tt4rf39]....
Занимљив моменат је била расправа радника Београд пута са лопатом и возачем малог ваљка о томе шта је уметник хтео да каже својим уметничким делом око којег су радили :lol:
....

Što znači da je umetničko delo - uspelo :)

Ovako na prvi pogled, deluje mi da se realizuje upravo ono što sam i priželjkivao.

Mislim da ovaj put može da se kaže da zaista dobijamo nešto novo i vredno.
Jedva čekam kraj radova.

Stvarno se radujem sto se ovoliko sredjuje grad i sto ce ovaj park konacno izgledati sredjeno i naravno rekontruisan muzej daje veliki plus svemu ovome.Ali generalno kada citam komentare na raznim portalima, to prosto nije normalno koliko ljudi gledaju sve kroz politiku, npr. za ovaj projektat sredjivanja parka bukvalno 90% komentara su negativni!Treba biti objektivan i reci ako je nesto dobro i bitno za ovaj grad!!

Jedan od najvećih problema našeg društva je toliko uplitanje politke u sve pore našeg društva. Ovde prvo pomisliš na političare, pa tek onda na ostale stvari.

Ovaj park će verovatno učiniti da više ljudi počne da obilazi muzeje. Ljudi će moži da naprave vikend plan koji će uključiti piknik u parku i odlaza u muzej. Na žalost, taj plan će obuhvatiti i posetu tržnom centru, ali možda će vremenom ukapirati da im TC i ne treba.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484771#p484771:1w0elq0i je napisao(la):
Дошљак » 13 Окт 2017 09:35 pm[/url]":1w0elq0i]Данас сам ухватио мало слободног времена које је притом било изузетно лепо и наклоњено фотографисању да обиђем радове у овом парку. Веома сам пријатно изненађен, стазе су фино урађене, ту је и стаза за трчање као и спортски терени који су лепо оплеменили део парка ближи мосту. Радници зеленила раде за сваку похвалу, поред уређења самих стаза и терена и травнатим површинама је посвећена посебна пажња. Мобилијар ми се изузетно допада и волео бих више овакве ђубријере да видим по НБГ уместо оних бетонских. Занимљив моменат је била расправа радника Београд пута са лопатом и возачем малог ваљка о томе шта је уметник хтео да каже својим уметничким делом око којег су радили :lol:
Одлична фоторепортажа @Дошљак. Укњижен плусићћћ.

Свиђа ми се што ће коначно парк Ушће да просија у пуном сјају и да се користи у пуном капацитету. Овај парк је на неки начин и плућа овог нашег лепог града.

Једно питање @Дошљак, кад си обилазио радове да ли си можда видео, односно да ли знаш, чему ће служити овај црни "орман", а ту одмах је и ова сигурносна камера ? Баш ме интересује шта је то, личи ми на трафо станицу, јер на бочним странама колико видим има решетке за хлађење. Покушао сам да пронађем то на оном плану који је Игора поставио у вестима на насловној страни, али нажалост ништа, или сам можда превидео.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=485217#p485217:3oixpbbd je napisao(la):
Гага » Pon Okt 16, 2017 1:01 am[/url]":3oixpbbd]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484771#p484771:3oixpbbd je napisao(la):
Дошљак » 13 Окт 2017 09:35 pm[/url]":3oixpbbd]Данас сам ухватио мало слободног времена које је притом било изузетно лепо и наклоњено фотографисању да обиђем радове у овом парку. Веома сам пријатно изненађен, стазе су фино урађене, ту је и стаза за трчање као и спортски терени који су лепо оплеменили део парка ближи мосту. Радници зеленила раде за сваку похвалу, поред уређења самих стаза и терена и травнатим површинама је посвећена посебна пажња. Мобилијар ми се изузетно допада и волео бих више овакве ђубријере да видим по НБГ уместо оних бетонских. Занимљив моменат је била расправа радника Београд пута са лопатом и возачем малог ваљка о томе шта је уметник хтео да каже својим уметничким делом око којег су радили :lol:
Одлична фоторепортажа @Дошљак. Укњижен плусићћћ.

Свиђа ми се што ће коначно парк Ушће да просија у пуном сјају и да се користи у пуном капацитету. Овај парк је на неки начин и плућа овог нашег лепог града.

Једно питање @Дошљак, кад си обилазио радове да ли си можда видео, односно да ли знаш, чему ће служити овај црни "орман", а ту одмах је и ова сигурносна камера ? Баш ме интересује шта је то, личи ми на трафо станицу, јер на бочним странама колико видим има решетке за хлађење. Покушао сам да пронађем то на оном плану који је Игора поставио у вестима на насловној страни, али нажалост ништа, или сам можда превидео.

file.php

[/quo

Dodao bih, barem onaj deo za koji znam, za crnu kutiju nisam siguran cemu sluzi, ali kamera i stub na kojoj je montirana sluze kako za monitoring, tako i za direktnu vezu sa najblizom policijskom stanicom, nalik na panik taster funkciju.
Pilot projekat tih sistema vec postoji u Arandjelovcu, gde su postavljeni u gradskom parku, u skolskim dvoristima i vrticima, i nekim po procenama rizicnijim mestima

Хвала Гаго :) Нажалост нисам сигуран чему тачно служи црна кутија, предпостављам исто да је у питању део инсталација од саме камере. Нисам се пуно приближавао пошто нисам хтео да сметам људима у послу. Иначе сам провео викенд у овом парку, иако још није у потпуности завршен, у њему има доста људи што ме је веома обрадовало :) Иако сам НБГ у скоро сваком блоку има парковске површине, овако нешто је ипак фалило Новом Београду :)

Хвала за одговоре @Луксоре90 и @Дошљак
:sesir:

Уједно Луксоре90 добродошао у породицу Беобилд :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=485464#p485464:2nm6kw4g je napisao(la):
Гага » Uto Okt 17, 2017 12:17 am[/url]":2nm6kw4g]Хвала за одговоре @Луксоре90 и @Дошљак
:sesir:

Уједно Луксоре90 добродошао у породицу Беобилд :)

Hvala na dobrodoslici, odavno sam vas našao doduše, al reko nekad i da se javim

Може бити да је то као она туристичка интерактивна инфо табла. Има их у Врњачкој Бањи.

Bio i ja do parka u nedelju.
Neću vas gnjaviti sa slikama koje su manje više iste kao ove Došljakove... samo par detalja

20171015_121030.jpg

20171015_121524.jpg

Vrh