Šta je novo?

Park kod Ušća i Park prijateljstva "Oaza Novog Beograda"

Apsolutno svuda može stanogradnja, jedino je pitanje koliko će se javnost pobuniti.

Ето разлога да се данас побуне људи око ове грозоте урбанизма.

A po sto i prvi put ću da ponovim da bih onoga ko osmišljava ovakve staze terao da svaki dan tuda prolazi, po mogućnosti sa kolicima, ili detetom na trotinetu ili rolerima.

usce valjda nece 01.jpeg

A po sto i prvi put ću da ponovim da bih onoga ko osmišljava ovakve staze terao da svaki dan tuda prolazi, po mogućnosti sa kolicima, ili detetom na trotinetu ili rolerima.

Pogledajte prilog 226393
Ušće valjda neće 01.jpg ❤️

Иначе ово мора да је један од лошијих рендера који се појављивао на овом форуму, са аспекта квалитета самог рендера изгледа као сцена из нискобуџетне нетфликс сајфај серије. Ако би ме неко питао ван контекста да протумачим, ово је сцена када се посада брода телепортује помоћу овог белог зрака у неки бункер на ванземаљској планети. На срећу, бункер је заштићен овим енергетским пољем преко па су наши хероји заштићени од непријатеља

1737223693731.png

Imam baš pomešana osećanja što se tiče tog spomenika. Sve je super i oblik i simbolika i poruka, ali opet ipak me najviše veže za Miru Marković na čiju je inicijativu spomenik postavljen.

Evo šta je sve planirano "Urbanističkim projektom". 👇 Tu nije ucrtana trajna mostovska veza sa Velikim ratrnim ostrvom, ali se to vidi iz rendera.

04-Kompozicioni-plan-full-logo2.jpg

idr-prirodnjacki-muzej_3d-prikaz-2-jpg.227636

Prilozi

• IDR Prirodnjacki muzej_3D prikaz-2.jpg
    IDR Prirodnjacki muzej_3D prikaz-2.jpg
    345,4 KB · Pregleda: 154
Taj render je sa konkursa. Mostić ka VRO, srećom, nije ušao u PDR. Izmenjene su još neke stvari. Po konkursnom rešenju je akvarijum trebalo da bude u okviru istog objekta kao Prirodnjački muzej, ali je u finalnom rešenju izmešten da bi se dobilo više neophodnog prostora za muzej.

Izmeštanjem akvarijuma je srećom sahranjena ideja o panoramskom točku koji je u konkursnom rešenju bio planiran baš na tom mestu.

Moje zebnje ipak i dalje stoje, jer sam, kao i mnogi, skeptičan da ovo može uspešno da se realizuje. Ako bude izgrađen, Prirodnjački muzej biće zgrada koja preseca park na dva dela, a ne nenametljiv ukopan objekat koji se stapa u parkovski pejzaž.

Takođe smatram da je metalna konstrukcija kao izdignuto šetalište loša ideja za Beograd - a taj stav je potkrepljen stanjem pasarele kod Beton hale. Postaće još jedan javni toalet, poligon za žvrljače i oglasna tabla za otkup laptopova i one kozje sapune :(

Park Ušće se inače katastrofalno održava i već sada izgleda kao da je renoviran pre 30 godina. Zaista nam ne daju povoda za optimizam.

Imam baš pomešana osećanja što se tiče tog spomenika. Sve je super i oblik i simbolika i poruka, ali opet ipak me najviše veže za Miru Marković na čiju je inicijativu spomenik postavljen.
Znam da se može povezati sa tim lošim vremenima i tim ljudima, ali ideja je u osnovi baš dobra.

A šta se nalazi ispod brdašca koje se nalazi tu pored spomenika?

Nedopustivo je graditi Gondolu koja je ponovo u budžetu grada, a i što kaže Homer Jay prirodnjački muzej će preseći park na dva dela i to na naj užem delu.

Гондола је пропала прича, нису успели да је изгурају ни у много срећнија времена када су непобитно имали власт у престоници а још чвршћу републичку. Наравно да се не треба опуштати али контроверза у вези ње је превелика а финансијски интерес премали да би завршила као ишта осим фикс идеја некога из врха СНС-а, попут Деспотовог града и осталих будалаштина

Nedopustivo je graditi Gondolu koja je ponovo u budžetu grada, a i što kaže Homer Jay prirodnjački muzej će preseći park na dva dela i to na naj užem delu.
Nedopustivo je obmanjivati forum.
Jeste gondola u budžetu ali je opredeljeno 0 dinara za njenu izgradnju.
Znači ne gradi se, što bi reko Mile Dodik laže mali

Vrh