Šta je novo?

Panter u Srbiji

Koliko god otkaza bilo i koliko god nam trenutno bedno izgledao sastav, apsolutno sam protiv Pantera u dresu Srbije.
 
Još samo da se nađe neki degenerik koji će da uveze par Crnih mambi i biće super.
 
Koliko znam legalno je zabranjen uvoz i držanje otrovnica. Bukvalno mogu da se koriste kao oružje.
 
Pa zabranjen je uvoz i ovih ostalih stvorova (panter, lav, majmun, tapir, piton...) pa vidiš da ih ima sve više.

Kupuju debili na crnim tržištima pa pa se švercuje preko granica. Verovatno su tako i panter i lav završili u Srbiji, baš kod Subotice i Apatina, uz granicu.
 
Ispod krova moje zgrade je živeo piton tako da me više ništa ne čudi 😀.
 
Ја знам за причу о илегалној менанжерији са егзотичним животињама у околини Панчева. Све је могуће.
 
Od Apatina do granice nalazi se na 19.600h Specijalni rezervat "Gornje Podunavlje" sa dosta šume i divljači, pa je to povoljno stanište i za Crnog pantera - ako je bio u okolini Apatina.

"Ovo područje predstavlja prirodno stanište za oko 50 vrsta sisara: od sitnih glodara, poput raznih vrsta miševa i voluharica, do predstavnika krupne divljači. Gornje Podunavlje naseljava najveća populacija ritskog jelena u našoj zemlji, jedna od poslednjih takvih u ovom autentičnom ambijentu. Predstavnik sisara je i divlja svinja, kojoj guste šume i obilje vode pružaju idealne uslove za život. Od prirodnih retkosti tu su: divlja mačka, kuna belica, lasica, jazavac i vidra."
 
Poslednja izmena:
Пронађено младунче лава нажалост није у најбољем стању :(
Има повређене кости, рану испод ануса, пуна је паразита, није развила дигестивни тракт да вари месо и има упалне процесе.
 
Постоји оправдани страх да је и пантер, о ком је започета ова тема, ако је пореклом из илегалне менажерије да је због неадекватних услова држања био лошег здравственог стања и угинуо последично :(
 
IMG_20230926_053804.jpg


Prema snimku iz traktora panter nije neko neuhranjeno mladunče, već je u punoj snazi i "juri kao metak" prema izjavi traktoriste.
 
На овом снимку је крупнија мачка :ROFLMAO:
 
На овом снимку је крупнија мачка
Na tom snimku je "mačka" koja trči u polju, a domaće mačke se drže sela gde ima hrane, vode i suprotnog pola. Njih nećeš da vidiš u polju, jer su se one samo-pripitomile, doduše ne potpuno.
Ova crna velika mačka na snimku nije naša domaća mačka, već više liči na pantera. Jedino ako traktorista nije napravio lažni snimak, ali sumnjam u to i više verujem u njegovu priču.
 
Poslednja izmena:
Vrh