Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Marijane Gregoran. Asfalt je debeo skoro 20 cm😮

IMG_20220630_203037.jpgIMG_20220630_203033.jpg
 
Kvalitetno je odrađena pre dve godine, al morali su da je usvinje.

Da su bar u stanju lepo da okrpe, al ni to. Ima da bude talasasto, uleglo na nekim mestima, aljkavo spojeno sa starim asfaltom...
 
Ovaj rov kod 6 kaplara je prijavljen pre 2 godine, rekli su tada da je izdat nalog. Pre 2 nedelje je opet neko prijavio, izdata je urgencija. U ponedeljak je raskopan rov malo dublje i stavljan tabla i tako stoji ta urgencija.

6 kaplara rov.jpg


Ovo na mostu viđam već dve nedelje, isto je izdat nalog da se popravi i tako to stoji već dugo. Plus što je noću veoma loše vidljivo.

most rupa.jpg
 
Za malo da naletim na ovu rupcagu na mostu. Bila je noc a par stubova osvetljenja nije radilo. Inace je i sramota kako izgleda druga strana mosta.
 
Sanira se kolovoz u svetog nikole kod novog groblja. Takodje kopa se trotoar u ruzveltovoj na raskrsnici sa svetog nikole.
 
Šteta što pijaca nema otvoren front ka ulici, bila bi posećenija. Ovaj koncept zatvorene pijace nije odrziv. Tokom leta trosi ogromnu kolicinu energije za hladjenje. Slicno je i zimi, a nije da im posao nešto cveta..
Zato GUP 2041 planira da 90% pijaca uradi po oglednom modelu. ;)
 
Ni jedna služba koja raskopa ulicu zbog svojih instalacija je posle ne vrati u prvobitno stanje već je samo "zgovna" asfaltom čisto da ne ostane rupa. Nebitno da li je u pitanju generalna rekonstrukcija nekog cevovoda ili lokalno saniranje nekog kvara od par metara.
 
Ima nekih koji seku ravno onim sekačem za asfalt. E sad, neki lepo iseku, a neki kao da rade na brzinu sa tupom testerom pa na svakih 10 metara odvale i pola metra asfalta pored.

E zatim ima onih koji više manje lepo izravnaju i utabaju novi asfalt, a ima onih koji kao da samo lopatom malo izravnaju.

Svega ima, a nema nikada da dignu celo asfalt pa da lepo urade celom širinom.
 
Sredjuju krater u Nedeljka Gvozdenovica. Sramotna je cela ta rekonstrukcija ulice od pocetka pa do danasnjeg dana. Tu bi trebale glave da lete ali nema veze, nastavicemo mi dalje da placamo
 
Marijane Gregoran drugi put i Vojvode Micka 2 ili 3 puta, ne sećam se više. Karaburma je i dalje prepolovljena na dva dela. Autima se ne može preko Marijane Gregoran, sve raskrsnice su zatvorene a sve jednosmerne ulice izmedju zgrada sada su dvosmerne ne bi li se iskobeljali sa parkinga.

Detalj koji sam primetio po prvi put, ispod poklopaca šahtova postavljen je najlon da pesak ne upada. Svaka čast.
 
Vrh