Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Požeškoj je pod hitno potrebna rekonstrukcija žutih traka, i postavljanje stubića ili betonskih lopti celom dužinom. Toliko su se osilili sa parkiranjem na trotoaru da je postalo nemoguće peške proći. Plus gomila ljudi a trotoar maksimalno uzak od raznih prodavača, automobila, kontejnera i čega sve ne.
Slažem se. Ovo je jedna od ulica gde bi manija postavljanja stubića, koja je trenutno aktuelna u centru grada, zapravo bila dobro došla. Sve nekako rade naopako

Isto i u Bulevaru oslobođenja od Infektivne klinike do kružnog toka, uključujući i nedostajuću ograduu Milutina ivkovića do Dinarske.​

Slažem se. Ovo je jedna od ulica gde bi manija postavljanja stubića, koja je trenutno aktuelna u centru grada, zapravo bila dobro došla. Sve nekako rade naopako
Uzgred, isto važi i za okolne manje ulice.

A da se ne lažemo, parkinga zaista nedostaje na Banovom brdu, samo što prećutno dopuštanje da se zauzimaju trotoari je katastrofalno rešenje sa efektom progresivnog pogoršanja opšte situacije.

Ово је више за тему "Бахато паркирање":
Screenshot_20251202_094409_com.android.chrome_edit_1385611046581801.jpg

Meni se lično dopada ta ''manija''..! ja bi ih sadio bukvalno svuda! Ne vredi očekivati da će nekoga da zabrinu eventualne kazne ili slično, mnogo se nakotilo onih ''znaš ti ko sam ja'' likova ili onih koje baš zabole za kazne jer im je odnos prema novcu kao normalnom čoveku prema konfetama..!
Stubići bato...i nema!

Meni se lično dopada ta ''manija''..! ja bi ih sadio bukvalno svuda! Ne vredi očekivati da će nekoga da zabrinu eventualne kazne ili slično, mnogo se nakotilo onih ''znaš ti ko sam ja'' likova ili onih koje baš zabole za kazne jer im je odnos prema novcu kao normalnom čoveku prema konfetama..!
Stubići bato...i nema!
Ma to apsolutno nego ne poenta što ih ne stavljaju na mestima koja vaš vape za istim (pomenuta Požeška) dok drugde postavljaju previše.

Данас-29.11.2025. објављена је јавна набавка односно документација за увид за изградњу и реконструкцију дела улице Владимира Поповића.

Пројектом је предвиђена реконструкција постојећег дела улице Владимира Поповића од раскрснице са Милентија Поповића (попречни део те улице) до пројектованог кружног тока и изградња наставка тј потпуно новог дела ове улице према Булевару Михајла Пупина тј до садашњег/постојећег кружног тока.

Радови реконструкције ће се обављати од постојеће раскрснице са Милентија Поповића до краја дела где је постојећа аутобуска окретнице линије 35, а од те окретнице следе радови изградње кружног тока и због његове изградње мораће се издигнути трамвајске шине које ће пролазити кроз исти. Унутрашњи пречник кружнг тока ће бити 33м, спољњи пречник 55м, три коловозне траке у кружном току ће бити ширине 11 метара х 2. Пешачке стазе ће бити ширине од 2,4 до 5,0 м, а бициклистичке једносмерне стазе ширине 1,1м.
Све имате овде https://nabavke.beoland.com/?view=article&id=3558:28-25&catid=96&highlight=WzI4LDI1XQ== , а ево и неколико цртежа саобраћајнице која ће се реконструисати и градити.

Јавна набавка
Pogledajte prilog 259639

Орто-фото дела саобраћајнице, са црвеним линијама сам упоквирио будуће радове
Pogledajte prilog 259637

Цртеж саобраћајнице, ово ће се г/радити

Pogledajte prilog 259638

Објекти за рушење на траси са легенда технологије рушења објеката
Pogledajte prilog 259640
Pogledajte prilog 259642Pogledajte prilog 259643

Саобраћајна сигнализација са легендом
Pogledajte prilog 259644Pogledajte prilog 259645

Кружни ток
Pogledajte prilog 259646

Пројекат озелењавања
Pogledajte prilog 259647
:sesir:
Jel tramvaj ide kroz tunel ili je to privilegija rezervisana za Rakovicu?

Nisam siguran koliko se dobilo ovom izmenom u Nušićevoj, s obzirom na to šta je sve povukla za sobom. Moje iskustvo je da ako na semaforu stoje taksi i dva autobusa, drugi autobus možda prolazi na žuto. Ako stoje dva taksija i dva autobusa, drugi bus sigurno ne prolazi. Drugim rečima, zeleno traje nekoliko sekundi ili sam ja naleteo na periode kada se glupi semafori dodatno zaglupe. Možda @Vinča307 može da kaže kakva je situacija ako je vozio 65 posle izmene ili je čuo utiske od kolega?

Jel tramvaj ide kroz tunel ili je to privilegija rezervisana za Rakovicu?
Извини, који тунел?
Ако си мислио на будући тунел од Дунавске до Савске падине, неће бити трамваја
И кроз будући Топчидерски тунел, исто неће бити трамваја.

Nisam siguran koliko se dobilo ovom izmenom u Nušićevoj, s obzirom na to šta je sve povukla za sobom. Moje iskustvo je da ako na semaforu stoje taksi i dva autobusa, drugi autobus možda prolazi na žuto. Ako stoje dva taksija i dva autobusa, drugi bus sigurno ne prolazi. Drugim rečima, zeleno traje nekoliko sekundi ili sam ja naleteo na periode kada se glupi semafori dodatno zaglupe. Možda @Vinča307 može da kaže kakva je situacija ako je vozio 65 posle izmene ili je čuo utiske od kolega?
Ako misliš na levo skretanje iz Makedonske u Nušićevu nemoj zaboraviti da se u tom trenutku pali i zeleno za pešake. Onda tvoja matematika pada u vodu.

Ne, ne. Tu obično nema problema, osim kad nesavesni vozači koji idu ka Cetinjskoj blokiraju raskrsnicu. Mislim na semafor na izlasku iz Nušićeve ka tunelu.

Извини, који тунел?
Ако си мислио на будући тунел од Дунавске до Савске падине, неће бити трамваја
И кроз будући Топчидерски тунел, исто неће бити трамваја.
Tunel ispod kružnog toka kod Topčiderskog parka...

Nastavljaju se Šapićeve igre u Vasinoj.
Sada su ispred filološkog stavili onu ogradu i dovukli je do rektorata.
Zbog prilaska Knezu (između Filološkog i rektorata) i Pešačkog preskočili su te delove tako da ko je pretrčavao sa izlaska 28 / 29 / 31 / 41 nastaviće i dalje (uključujući i mene ponekad), jer postoji taj otvoren prostor te ta ograda nema nikakvu funkciju sem kumu za proviziju.

Vasima je i dalje poluprazna, ništa se ne bi desilo i da je vrate samo za javni prevoz. Žali Bože bačene pare na sva ova šminkanja.

Nastavljaju se Šapićeve igre u Vasinoj.
Sada su ispred filološkog stavili onu ogradu i dovukli je do rektorata.
Zbog prilaska Knezu (između Filološkog i rektorata) i Pešačkog preskočili su te delove tako da ko je pretrčavao sa izlaska 28 / 29 / 31 / 41 nastaviće i dalje (uključujući i mene ponekad), jer postoji taj otvoren prostor te ta ograda nema nikakvu funkciju sem kumu za proviziju.

Vasima je i dalje poluprazna, ništa se ne bi desilo i da je vrate samo za javni prevoz. Žali Bože bačene pare na sva ova šminkanja.
Šta znam, meni recimo odgovara ovako... Vozim stalno decu u muzičku školu tu na Kolarac i mnogo me smaralo da sa Trga kružim niz Francusku pa se vraćam opet u Vasinu...plus sad ne istrčavaju stalno pešaci zbog tih ograda..! Ide saobraćaj kao voda!
Nzm, kad pogledam sad, te ograde su i dobre... Tako je u Londonu recimo, ne možeš da pretrčiš ulicu gde hoćeš čak i ako se potrudiš! Nisu svi pažljivi pri tim radnjama...masa zeva u telefon i prelazi ulicu bez i da gleda...njima je recimo spašen život ovim..!
Imate u Nišu ulicu, Bul. Nemanjića mislim da je... Uvek kad nabasam tamo-znoj me oblije jer su TOTALNO opušteni po pitanju prelaska ulice tu... Bukvalno čovek hoda i samo skrene preko ulice..ništa gledanje, ništa pešački...bilo gde da im treba-samo cepaju! I to je tamo masovna pojava...

Ali ova ograda nema smisla, jer možeš da je zaobiđeš sa više strana, upravo sam je zaobišao sada kada sam izašao iz 31. 😂😭

Od kada su ukinuti neki pešački i uvedeni semafori za pešake u Vasinoj ljudi su počeli mnogo agresivnije da seku ulicu na raznim mestima, mnoge njihove mere su jednostavno kontarefektivne, a ne možeš da zagradiš ceo grad sa ogradama..

Meni najviše bodu oči 3 potpuno nebitna semafora, a posle toga ono što su radili na ostrvima na okretnici.
Pa jeste...i ja mislim da ima previše semafora...al 'ajde! Onaj parking ispred kinoteke nije ni trebalo da postoji kao takav već kao trotoar...ali ko bi gledao toliko u budućnost, biće valjda opet neka rekonstrukcija!
Meni smeta recimo ono sa podelom trake ivičnjakom na koji se svakodnevno nasadi pet automobila...obratite pažnju na onaj kod ulaska u garažu Rajićeva TC, uvek neko ulje ima okolo... Sećam se onih žutih prosvetljenih stubića sa znakom za obavezan obilazak...jel teško da se tako nešto postavi? I ljudsko ostrvo...ne ovo sa ivičnjakom samo, da slomiš nogu...

Prolazim jutros Nušićevom oko 6,15. Vidim izrezan asfalt, tačnije napravljena rupa. Odem malo pre (oko 9 časova) da napravim fotografiju kad ono popunjena rupa. Razmišljam kad su pre stigli da iskopaju tek sveže asfaltiranu ulicu.
Za te stvari bih hapsio...ili makar žestoko kažnjavao!
Kod mene u ulici prekopali za nešto sveže asfaltiranu ulicu (radjena pre bukvalno godinu dana) i zatrpali dundjerski da sad imamo ''obrnuti ležeći''..!
To je stvarno bez ikakvog smisla!

Vrh