Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Ispod Brankovog mosta, mislim da je ovo skoro asfaltirano.

Trava uz ivičnjak je već normalna pojava, a sada je imamo i umesto slivnika.

Dodje mi da nabavim neko krš vozilo i namerno prelazim preko ovakvih stvari i naplaćuj odštetu od Grada

IMG_7147.jpeg

Da li je moguće da su pola ulice sredili kako valja (postavili ivičnjak) a pola ne..??
I dalje se parkira ko kako stigne, preko zelene površine i kopa blato koje ostaje po ulici posle..
Zar ništa ne može da se uradi kako treba, do kraja nego sve fušerisanje..?!? Tu kad malo kiša pokvasi-blatište do kolena, kolone koje čekaju da se isparkira onaj ko se zeznuo da uparkira u rupu punu vode...užas!
Zar nisu mogli ivičnjak celom dužinom da postave?!?

Radi se o ulici Mihajla Avramovića, iza VMA, kod ulaza na Kliniku za ortopediju.

20250902_081447.jpg
20250902_081454.jpg
20250902_081515.jpg

Poslednja izmena:
Ову улицузавршили за пар дана
али зато им пола Русије овако изгледа где обичан народ живи
Pogledajte prilog 249026

Исто као и код нас, то што је за сликање, показивање то је лепо, све остало се распада

Тако је јједна рускиња ишла и снимала сву прљавштину београда, како се сви паркирају на тротоарима, како је све распаднуто, и вршила притисак како код ње у Москви тога нема. Требало ми је три секунде да на гугл мапс нађем распаднуте зграде, тротоаре, напаркиране аутомобиле по њима.
Слажем се да је сам центар Москве, и уопштено све те бивше СССР земље су прилично чисте. Што сам видео и у Украјини. Папирића нема нигде...
Москва је најуређенија и најорганизоваја европска престоница. Центар или периферија, свеједно је.

Тек нека предграђа нису још увек сређена.

Могуће је у Москви и даље наићи на неугледну зграду али тек на тешкој периферији. Хрушчовке нпр су све срушили и дали људима нове станове. Само то се мери у десетинама хиљада станова.

Нема ни говора о идеализацији. Не постоји мегалополис без тога. Москва је без кон***енције најорганизованији и најуреднији град те категорије у Европи. А и на глобалном нивоу је у врху.

Извор био сам тамо и радио (из Србије) 4 године на једном од њихових највећих инфраструктурних пројеката. Буквално ми је у опису посла било да се упознам са стањем њихове јавне инфраструктуре, транспорта и услуга.

A био сам и у већини западноевропских метропола па могу да упоредим. Лондон је нпр велеград наспрам којег ове континенталне престонице делују као симпатични засеоци (а штрокав је и небезбедан до границе подношљивости). Е па Москва је скоро толико више велеград у односу на тај Лондон.

Poslednja izmena:
Ја верујем то што си ти написао, и апсолутно верујем да је много уређеније него неке европске земље. И тај Кијев где сам ја живео је исто уређенији него пола европе.
Просто рећи да је најуређеније је глупо. Уређеност се у чему гледа?
Јел си живео у стандардним ЖК-овима. Па видео си како се тамо паркира. Да не може ни да прође пожарна кола ако дође до пожара. Чисто сумњам да, у на пример, Норвешкој је тако.

Poslednja izmena:
Као нпр Санкт Петерсбург? 😉

И други руски градови су доста напредовали. Нижњи, Волгоград, Краснодар, Јакатеринбург... Све је то доведено под конац уз одређене осцилације. Руси су генерално са порастом контроле свега у држави то компензовали становништву са повећањем нивоа јавних услуга, простора и инфраструктуре у градовима.

До сукоба у ***ску сам мислио да су им једино села тапкала у месту а онда сам тамо видео путеве под конац, маркете, јавне установе...А преко пријатеља знам да је генерално постало популарно међу људима из већих градова да се враћају у села а што је било незамисливо пре 10-15 година.

Е сад, Сибир је друга прича и остаће тако. Недовољно људи, економије и генерално рачунице да се то среди у неком већем обиму и за кратко време иако раде и на томе.

Подсећа ме ваше писање на приче запада о Кини 2000их па и 2010их. Није Русија ту, нити је чека епохални напредак али свет па и они ипак иду напред. То што је код нас тотални колапс је наша ствар и наш проблем

И наравно, узео си најзаосталији град од побројаних и сплетом случајних околности баш упаде у две највеће постсовјетске бољке урбаних средина - Квартове породичних кућа и саобраћајнице унутар неког бедног својетског блока.

Елем, Москва јесте најорганизованији европски град а суновратом западних метропола последњих година, те својим напретком постао је и најуређенији град из те категорије.

moskva jeste dobro organizovan grad, ne znam da li to iko spori ovde, a i na kugli zemaljskoj,
ali uvoditi pricu o jekaterinburgu, njiznem, volgogradu i sl., pa to je pakao.

Као нпр Санкт Петерсбург? 😉

И други руски градови су доста напредовали. Нижњи, Волгоград, Краснодар, Јакатеринбург... Све је то доведено под конац уз одређене осцилације. Руси су генерално са порастом контроле свега у држави то компензовали становништву са повећањем нивоа јавних услуга, простора и инфраструктуре у градовима.

До сукоба у ***ску сам мислио да су им једино села тапкала у месту а онда сам тамо видео путеве под конац, маркете, јавне установе...А преко пријатеља знам да је генерално постало популарно међу људима из већих градова да се враћају у села а што је било незамисливо пре 10-15 година.

Е сад, Сибир је друга прича и остаће тако. Недовољно људи, економије и генерално рачунице да се то среди у неком већем обиму и за кратко време иако раде и на томе.

Подсећа ме ваше писање на приче запада о Кини 2000их па и 2010их. Није Русија ту, нити је чека епохални напредак али свет па и они ипак иду напред. То што је код нас тотални колапс је наша ствар и наш проблем
E kad vidim da neko spominje Krasnodar da je pod konac.................

Izvor: trust me bro
још један бро ће да потврди ово што је написао Делија. Живим већ 20 година у тој исто Мосви.
Немојте да верујете Холивуду.

Имао сам пре короне госте из родног Панчева, брачни пар, либерални крем Србије. Муж био у демократама. Супруга је просто радознала и воли све да види а муж није хтео у Русију ни за живу главу. Као и сви либерали, о Русима све најгое. Наговорила га је ипак. Дођоше, били у Москви седам дана. Влада се вратио у Панчево са:
1. Руском заставом,
2. Георгијевском лентом.
Не, није престао да буде либерал, али је престао да мисли холивудски о Русима. Видео је својим очима, били смо свуда, од центра до периферије, од туристичких до крајње локалних, места јер је хтео да види како стварно људи живе.

Људи бре, па како мислите да српски менталитет може да направи и одржи највећу земљу на свету? Како мислите да без реда и закона таква грдосија може да постоји?

Ја сам се закачио за његов коментар зато што је рекао да је Москва најуређенија... Па сам за 3 секунди нашао место које није уређено и то например нећу наћи у Бечу

Ljudi, koga bre bole za rusiju i njihove vuko...ine..? I po americi ima rupčaga kao i svugde...drugar voza kamion tamo, svakakve mi slike šalje
Nego, daj da poboljšavamo ovo kod nas šta može da se poboljšava... To je ono što nas zanima! Da ne rasipamo energiju kako žive kojegde

Vrh